Skorer En zor kulvar!

En zor kulvar!

21.02.2010 - 01:47 | Son Güncellenme:

Bu sezon üç kulvarda da başarıyla mücadele eden Fenerbahçe’nin başına rakiplerinden çok sakatlıklar dert oldu. Bursaspor maçı öncesi yedi oyuncunun problemleri Teknik Direktör Christoph Daum’u köşeye sıkıştırdı

En zor kulvar

Fenerbahçe, Süper Lig’de, Türkiye Kupası’nda ve Avrupa Ligi’nin dışında sezon başından beri sakatlıklar kulvarında da önemli bir mücadele veriyor.
Özellikle kamp döneminden başlamak üzere arka adale sorunları nedeniyle birçok oyuncusunu uzun süre kullanamayan sarı-lacivertli ekipte, Bursaspor ile oynanacak olan lig maçı öncesi de Teknik Direktör Daum kadro sıkıntısına düştü.
Lille maçından sonra zorlanmaya dayalı sorunlar yaşayan Lugano, kaptan Alex, Cristian, Emre Belözoğlu, Mehmet Topuz tedaviye alınırken, bu oyunculardan Lugano’nun Bursaspor maçına yetişmesi için büyük çaba harcanıyor. Dün sahada bir denemeye tabii tutulan Lugano, bu testi geçemese de bugünkü çalışmada durumuna bir kez daha bakılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Alex yetişecek
Kaptan Alex’in de kasığındaki sorunun yarına kadar geçebileceği ve bu oyuncunun Bursaspor’a karşı forma giyebileceği bildirildi. Aynı şekilde hafif sakatlıkları olan Emre dünkü idmanda yer alırken, Cristian’ın da Bursaspor maçına kadar iyileşebileceği ifade edildi.
Mehmet Topuz’un ise adalesindeki yırtık nedeniyle bir süre takımdan uzak kalacağı açıklandı. Teknik Direktörü Daum, bu sorunlar nedeniyle önemli maçlar öncesinde kaygı taşırken, futbolcuların yeniden peş peşe sakatlanma sürecine girmesi, sağlık ekibi ile teknik heyeti önlem arayışına itti.

Bursa’ya bileniyorlar
Fenerbahçe, yarın oynayacağı Bursaspor maçının hazırlıklarına başladı. Sarı - lacivertlilerde sakatlıklar nedeniyle çift kale uygulaması için A2 takımından yedi oyuncu Can Bartu Tesisleri’ndeki çalışmaya çağrıldı. Kaptan Alex ve Daniel Güiza’nın katılmadığı antrenmanda Daum oyuncularını çift kalede görme fırsatı buldu. Alman hoca oyuncularına sürekli talimatlar verirken, bireysel çalışmalar da yaptırdı.
Teknik Direktör Daum’un taktik provada orta sahanın solunda Dos Santos’u denemesi, Vederson’u savunmaya çekmesi ise dikkat topladı. Alman hocanın sürekli arayışta olduğu gözlenirken, bir ara çift forvet denemesi de yapıldı.

Haberin Devamı

Toplantıya doymuyorlar
Teknik Direktör Daum, skorları aleyhte biten maçlardan sonra yaptığı toplantılara devam ediyor. Lille maçındaki 2-1’lik yenilgiden sonra Alman hoca, bir kez daha oyuncuları ile bir araya geldi.
Samandıra Tesisleri’nde dün de bir saate yakın takımla sohbet eden Daum, Lille maçındaki hataları, başarısızlıkları ve olumlu durumları anlatıp, oyuncularını Bursaspor sınavına ve Lille rövanşına motive etmeye çalıştı. Bu toplantı nedeniyle çalışmaya bir saat geç başlayan Fenerbahçe’de futbolcuları tek tek morallendirmek için uğraş veren Daum, yeni taktikler üzerinde de durdu.

Cankurtaran unutulmadı
Fenerbahçe Kulübü’nün eski başkanlarından Emin Cankurtaran, ölümünün 1. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Törene, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Fenerbahçe Kulübü yöneticileri Ali Koç, Murat Özaydınlı, Ünal Uzun, Futbol Federasyonu eski Başkanı Levent Bıçakcı ile Emin Cankurtaran’ın yakınları ve sevenleri katıldı.

Yazarlar