İspanya La Liga Enes Ünal: O gece hiç uyuyamadım

Enes Ünal: O gece hiç uyuyamadım

28.08.2017 - 11:56 | Son Güncellenme:

Sezon başında Villarreal'e transfer olan milli golcü Enes Ünal, ekşisözlük'ün sorularını yanıtladı...

Enes Ünal: O gece hiç uyuyamadım

İşte 20 yaşındaki forvetin sorulara verdiği cevaplar:

Haberin Devamı

- Ne tür kitaplar okumayı seversin ve en sevdiğin yazar kimdir?

- Biyografi ve tarih kitapları okumayı seviyorum. Şu anda okuduğum kitap Pep Guardiola'nın biyografisi ve oyun üzerine görüşleri.

- Villareeal'de hedefin nedir?

- Villarreal'deki öncelikli hedeflerim kültüre, dile ve orada oynanan farklı futbol tarzına uyum sağlamak, bundan sonraki dönemde top class seviyesine ulaşabilmek.

- Bursa'dan sonra gittiğin İngiltere'de ya da şu an yaşadığın şehirde ne gibi kültürel zorluk yaşadın?

- Şu ana kadar Avrupa'nın 3-4 farklı ülkesinde futbol oynadım ve bu ülkelerdeki yaşantıyı tecrübe ettim. Tek zorlandığım yer Belçika'ydı diyebilirim. Nedeni ise Avrupa'ya ilk kez yaşamak üzere gitmiş olmamdı. Özellikle ilk etapta yalnız yaşamak ve dil konusu beni biraz zorladı. Sonra lisa'yla tanıştım.

Haberin Devamı

- Gelecek için planların neler? Türkiye'de hangi takımı tutuyorsun?

- Çok defa söyledim, bir kez daha belirteyim; Türkiye'de tuttuğum takım Bursaspor.

- Hollanda Ligi'nin forvetler için rahat bir lig olduğu fikrine katılıyor musun? Bu bağlamda geçen seneki yüksek performansının hikayesini bizimle paylaşır mısın? (Ben en kötü ihtimal bile olsa özgüven kattığını düşünüyorum)

- Evet; Hollanda Ligi, Avrupa'nın dört büyük ligine göre daha farklı bir yapıya sahip. yarışmacı özelliği daha az fakat geliştirici özelliği daha fazla. Geçtiğimiz sezondan her anlamda çok büyük keyif aldım. Bir üst basamağa çıkmak için çok doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum. Genç oyunculara aşılanan özgüven ve oynama şansı dışında öğretilen futbolun temelleri onların bir sonraki adımı atmasını kolaylaştırıyor. Bunu da kolaylıkla ligin yaptığı ihracattan görmek mümkün.

- Askerlik işini naptın?

- Şimdilik yok yazmıyorlar, tecilli.

- 1. Dil durumun nedir? İngilizce ve şimdi de İspanyolca.

2. Eğitimine ne şekilde devam edeceksin veya edecek misin?

- İngilizce rahatlıkla kitap/gazete okuyabilecek durumdayım. zaten son 2 yıldır hayatımın büyük bölümünü İngilizce kullanarak geçiriyorum. İspanyolca için de sezon sonuna kadar iyi bir noktada olacağım sanırım.

Haberin Devamı

- Kral selamlar, futbol dışında ilgilendiğin bir spor var mı? İlgiliysen ne kadar ilgilisin. Futbol hayatına olumlu etkisi olduğunu düşünüyor musun?

- Basketbol oynamayı seviyorum. İlk izlediğim superbowl maçından bu yana amerikan futboluna da özel ilgi duyuyorum. Farklı oyun felsefeleri bakış açınıza zenginlik katar. Her sporu bu kategoriye sokabilirim.

- Başka bir mevkide futbol oynaman şart olsa hangisini tercih ederdin? Oyuncu değişikliği hakkı bitmişken kaleciniz kırmızı kart yerse kaleye geçme sorumluluğunu almak ister misin? Kaleye geçtiğin oldu mu hiç?

- Forvet oynayıp gol atmaktan çok büyük keyif alıyorum ama o tarz özelliklerim olsaydı agresif bir orta saha oyuncusu olmak isterdim. Bursaspor'da oynarken bir kupa maçında kaleye geçmiştim.

- Lebron mu, Curry mi?

- Federer mi, Nadal mı?

- Messi mi, Ronaldo mu?

- Hepsi birbirinden farklı özelliklere sahip. Hepsini izlerken de inanılmaz keyif alıyorum. Tercih yapmamam daha doğru olacak.

- 16 yaşında Süper Lig'de ilk attığın gol (Galatasaray maçı) 15 metre önümde olmuştu. Kale arkasında bir G.Saray taraftarı olarak beni üzmüştün. O golü atarken ne hissettiğini anlatır mısın?

Haberin Devamı

- Saha içindeyken bunu düşünmeye de bunun keyfini almaya da vaktiniz olmuyor çünkü her an, her dakika performans göstermelisiniz. O anla ilgili kafamda net bir fotoğraf yok ama o gece uyuyamadığımı çok net hatırlıyorum.

- Kız arkadaşının futbol anlamında senden daha yetenekli olduğunu düşündüğün oluyor mu?

- Yetenek konusunda hayır ama agresiflik konusunda evet.

Yazarlar