Fenerbahçe Enner Valencia imzayı atıyor! Transfer için tarih verdiler

Enner Valencia imzayı atıyor! Transfer için tarih verdiler

08.06.2023 - 18:45 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe ile sözleşmesi Türkiye Kupası maçının ardından sona erecek olan Enner Valencia konusunda sıcak bir gelişme yaşandı. Ekvadorlu santrforun yeni takımının belli olduğu öne sürüldü.

Enner Valencia imzayı atıyor Transfer için tarih verdiler

Spor Toto Süper Lig'de sezonu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda finalde Başakşehir'le karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertlilerde sezonu gol kralı olarak kapatan Enner Valencia konusunda sıcak bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin yeni sözleşme konusunda ikna edemediği tecrübeli forvetin, Brezilya Serie A temsilcisiyle anlaşma sağladığı iddia edildi. Enner Valencia'nın imza atacağı tarih duyuruldu. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

Enner Valencia imzayı atıyor Transfer için tarih verdiler

GOL KRALI OLDU

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe'de Enner Valencia bu sezon inanılmaz bir performans sergiledi. 33 yaşındaki santrfor, Spor Toto Süper Lig'de 31 maçta forma şansı buldu. Enner Valencia bu karşılaşmalarda 29 kez rakip fileleri havalandırdı. Ekvadorlu santrfor aynı zamanda takım arkadaşlarına 5 gol pası verdi.

Spor Toto Süper Lig'i gol kralı olarak tamamlayan Enner Valencia, UEFA Avrupa Ligi'nde 8 müsabakada 3 gol sevinci yaşadı. Tecrübeli forvet aynı zamanda Ziraat Türkiye Kupası'nda 1 gol ile 2 asist üretti.

Haberin Devamı

Enner Valencia imzayı atıyor Transfer için tarih verdiler

ALEX'İN REKORUNU KIRDI

Enner Valencia, Fenerbahçe'de gösterdiği performansla Alex de Souza'nın rekorunu kırdı. Fenerbahçe formasıyla bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcu unvanını 28 gollü Alex de Souza'dan Ekvadorlu forvet, 29 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Enner Valencia aynı zamanda Aykut Kocaman'a ait olan bir sezonda en fazla gol atan Fenerbahçe futbolcusu rekorunu egale etti. Aykut Kocaman, 1988-1989 sezonunda 29 golle sezonu gol kralı olarak tamamlamıştı.

F.BAHÇE İLE ANLAŞAMADI

Fenerbahçe'de sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Enner Valencia ile bir türlü anlaşma sağlanamadı. Sarı-lacivertlilerden 3 yıllık kontrat talep eden Enner Valencia, aynı zamanda senelik 2 milyon 500 bin euro istemişti. Fenerbahçe'nin 2+1 yıllık sözleşme teklifini Ekvadorlu forvet kabul etmemişti.

Enner Valencia imzayı atıyor Transfer için tarih verdiler

INTERNACIONAL İLE ANLAŞTI

Fenerbahçe ile yeni sözleşme konusunda anlaşma sağlayamayan Enner Valencia'nın yeni adresinin belli olduğu iddia edildi. Brezilya basınından Globo Esporte'de yer alan habere göre; 33 yaşındaki forvet Brezilya Serie A ekibi Internacional ile anlaşma sağladı.

Enner Valencia'nın 11 Haziran'da Başakşehir ile oynanacak Türkiye Kupası final maçının ardından Brezilya'ya gideceği öne sürüldü. Tecrübeli forvetin Internacional ile uzun süreli bir sözleşme imzalayacağı vurgulandı.

Haberin Devamı

Enner Valencia imzayı atıyor Transfer için tarih verdiler

23 MİLYON EURODAN FAZLA BONSERVİS

Caribe Junior altyapısında yetişen Enner Valencia daha sonra Emelec, Pachuca, West Ham United, Everton ve Tigres formaları giydi. Ekvadorlu forvet için toplam 23 milyon 780 bin euro bonservis bedeli ödendi. 33 yaşındaki forvetin güncel piyasa değeri 3 milyon 800 bin euro. Ekvador Milli Takımı'nda 77 maçta şans bulan 33 yaşındaki forvet, 38 kez gol sevinci yaşadı.

Yazarlar