Fenerbahçe Ercan Güven'den bomba Jorge Jesus iddiası: Boş koltuk dikkatini mi dağıttı!

Ercan Güven'den bomba Jorge Jesus iddiası: Boş koltuk dikkatini mi dağıttı!

25.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 15'inci haftasındaki dev maçta Trabzonspor deplasmanından 2-0 mağlup ayrıldı. Sarı-lacivertlilerde teknik direktör Jorge Jesus'un tercihleri eleştirileri beraberinde getirdi. Milliyet Gazetesi yazarlarından Şansal Büyüka, Jorge Jesus'la ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Ercan Güven ise bomba bir iddiada bulundu.

Ercan Güvenden bomba Jorge Jesus iddiası: Boş koltuk dikkatini mi dağıttı

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, Trabzonspor'a deplasmanda 2-0 mağlup oldu. Sarı-lacivertlilerin futbolu taraftarların tepkisini çekti. Milliyet Gazetesi yazarları Ercan Güven ve Şansal Büyüka, Trabzonspor - Fenerbahçe maçını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Şansal Büyüka, Jorge Jesus'un oyuncu tercihlerine dair eleştirilerde bulundu. Ercan Güven'in Jorge Jesus'la ilgili iddiası dikkat çekti. İşte Şansal Büyüka ve Ercan Güven'in dev maç sonrası yaptıkları değerlendirmeler...

JESUS'U DA YENERLER / ŞANSAL BÜYÜKA

İlk yarı sonunda yazıyı yazmaya başladım, son düdükle birlikte noktayı koyacağım... Maç başladı, biz de başlayalım... Trabzonspor takımında çok uzun bir sakatlıktan çıkan Edin Visca yerine, son maçların gözde ve golcü adamı Naci‘yi beklerdim. Elbette Edin Visca adı Naci‘yi ezer geçer ama, son maçlarda Naci’nin rakip savunmaları ezip geçtiğini herkes gördü.

Trabzonspor orta alanında iki merkez adam Abdülkadir ile Siopis’ti. Siopis her büyük maçta rakibi iyi durduran, genellikle sahadan attıran özelliklere sahip... Bu yönleriyle öne çıkamadı. Abdülkadir çok etkisiz kaldı. Maçın her dakikası Hamsik’i çağırdı.
Fenerbahçe, üç stoperinin önüne, daha doğrusu kenarlarına, Osayi Samuel ve Ferdi’yi koyarak hem defans anlamında, hem hücum anlamında kalabalık kalmaya çalıştı. Hücumda Batshuayi, Joshua King ikilisiyle cüretkar bir başlangıç yaptı.
Fenerbahçe de, bu akıllı başlangıca rağmen darbeyi orta sahasından aldı. Crespo en etkisiz, en kötü maçını oynadı. İrfan Can vaziyeti idare etti. O zaman koca bir orta alan Arao‘ya kaldı ve elbette yetmedi.

Haberin Devamı

Ercan Güvenden bomba Jorge Jesus iddiası: Boş koltuk dikkatini mi dağıttı

Aslında ilk yarının ilk yarım saati Fenerbahçe’nin istediği gibi gitti. Kalan bölüm, 7 dakikalık uzatması ile birlikte Trabzonspor’a döndü. Buna rağmen Trabzonspor “ah-vah” denecek bir pozisyona giremedi. İlk yarının akılda kalan tek görüntüsü, Joshua King’in üst direkte patlayan şutuydu. Batshuayi, Joshua King‘e asla ayak uyduramadı, aşırı top ezip kaybetti.

Kim ne der bilemem ama ilk yarının en iyisi, hakem Halil Umut Meler’di. Batshuayi’ye neden sarı kart gösterdi anlamadım ama, diğer kararlarının tamamına yakını doğruydu. İlk yarı böyle, ikinci yarıda buluşalım.
Devre arası bitti, hakem Meler düdüğü çaldı, ikinci yarı başladı. Hemen başlangıçta Batshuayi bir topu daha ezmese, Fenerbahçe öne geçebilirdi. Ardından Edin Visca mutlak bir golü kaçırdı. İyi vursa Altay’ın işi zordu. Yeteri kadar darbeli vuramadı, Altay çeldi, Maxi Gomez’in önüne gelmekte olan topu Szalai müthiş çalıp uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

Ve kader ağlarını ördü. Fenerbahçe son Trabzonspor maçlarında olduğu gibi gene 10 kişi kaldı. Hakem Halil Umut Meler’e kimse kızmasın. Crespo’nun hareketi sarıyı gerektiriyordu ve ikinci sarıdan kırmızı kart ile gitti.
Aslında zaten kötü oynayan, bir de sarı kartı olan Crespo ile ikinci yarıya başlamak Jorge Jesus‘un yanlışıydı. İyi oynar kıyamazsınız, sahanın en kötü adamıyken Crespo’da ısrar yanlıştı.

Maxi Gomez, Trabzonspor’a geldiği günden beri belki de en kritik, en işe yarar golünü attı. Tam bir golcü vuruşu yaptı. Bu golde ofsayt var mıydı? Günahı VAR’ın boynuna... O kadar kritik bir çizgi çekildi ki...
İkinci yarı tamamen Trabzonspor’undu. 11’e 11 oynarken de, Fenerbahçe bir eksik kaldıktan sonra da... Trabzonspor hızlı hücumlarla gelmeye başladı. Abdülkadir tam etkili olmaya başlamıştı ki, saha kenarına alındı, yanlıştı.

Haberin Devamı

Ercan Güvenden bomba Jorge Jesus iddiası: Boş koltuk dikkatini mi dağıttı

Jesus‘un, İrfan Can’ı çıkartıp Emre Mor‘u alması doğru hamleydi. Ama Trabzonspor gibi etkili bir rakip karşısında orta sahayı tek adamla, sadece Arao ile ayakta tutmak mümkün değildi. Nitekim Trabzonspor, Fenerbahçe orta sahasını rüzgar gibi geçti. Öyle ki, Trabzonspor bu yarıda yakaladıklarıyla attığı iki golden çok fazlasını atabilirdi. Trabzonspor hakkı olan bir galibiyeti aldı.

F.Bahçe, Trabzonspor maçlarını kazanmak istiyorsa, önce sahada eksik kalmamayı becerecek. Hadi, bundan önceki iki Trabzonspor maçında eksik kalışta hakemlerin büyük günahları vardı. Ancak bu maçta çıkan kırmızı kart, hakem Halil Umut Meler’in günahı değil, Crespo ile Jorge Jesus’un ortak yanlışıydı. Takım böyle oynarsa, hoca böyle yanlış yaparsa; Jesus‘u da yenerler...

JESUS'A YAZAR / ERCAN GÜVEN

Brezilya milli takım teknik direktörlüğünün boş koltuğu Jorge Jesus’un dikkatini mi dağıttı, konsantrasyonunu mu bozdu bilinmez; Trabzon’da Crespo’yu göz göre göre iki sarı kartla kaybeden ve son kırk dakikayı 10 kişi oynayan Fenerbahçe Dünya Kupası arasına girdiği gibi döndü:
Yenilerek!..
Trabzonspor gibi güçlü bir takımı şampiyonluk potasına sokup rakiplerini arttırmak da cabası.
Diyecekler ki, “Fenerbahçe’nin şimdilik kaybettiği bir şey yok”… Özenli kulübesinin ve önde basan dominant oyununun çizilen karizmasından başka tabi!
Bina değil ki futbol takımı; “çöküşler” böyle ufak tefek başlar.
Görmezden gelinirse artar. Dikkat Fenerbahçe!
***
Kazanmak, Trabzonspor için sezona tutunmanın ilk ve en gerekli koşulu olduğundan sert ve agresif bir savunma yanı sıra Fenerbahçe kalesine ulaşmak için müthiş bir mücadele verdi ev sahibi. Ama ilk yarı onu verimli hale getiremedi. Açıkçası önce Fenerbahçe’yi oynatmayan bir taktikti Trabzonspor’unki. .
Ancak kendisi de sadece mücadele etti.

Haberin Devamı

Ercan Güvenden bomba Jorge Jesus iddiası: Boş koltuk dikkatini mi dağıttı

Trabzonspor’un hücum üretkenliği yoktu her şeyden önce. Bordo mavili futbolcuların mücadelesi rakip futbolcularla sınırlı kaldı. Sarı kart bolluğunun sebebi maçın ikinci bölgede ikili mücadele ile geçmesiydi. Ceza sahalarına bile 4-5 kez girebildi her iki takım da. O kadar ki, ilk yarının tek akılda kalan pozisyonu King’in çaprazdan vurduğu ve direkten dönen muz şuttu.

Trabzonspor uzun toplar ve Trezeguet ile, Fenerbahçe Ferdi ve King ile sadece sol kanatlarını kullanmaya çalıştıkları ilk yarı, orta alana sıkışmış bir oyun vardı sahada. Her iki hoca da uzun toplardan hoşlanmıyordu ama uzun topla oynayan Trabzonspor’du ilk yarıda.
Trabzonspor üçüncü bölgeye yaslanamadıkça Fenerbahçe’nin çıkışta yakalayıp rakip kaleye pozisyon olarak taşıdığı toplardan da eser yoktu tabi. Hele Batshuayi formunu göstermeyip, İrfan Can oyuna girmeyince sadece rakiple mücadele haline geldi Fenerbahçe’nin oyunu.

Lakin ofsayt çizgisi saat gibi işliyordu. Trabzonspor’un en önemli iki pozisyonu da hem Altay’a hem de ofsayta takıldı.
İkinci yarı aynı futbolcular ve aynı taktiklerle başladı. Ancak, İrfan Can’ın kıpırdanması ile Fenerbahçe’nin rakip ceza sahası yakınına yerleşme çabaları ve Altay’ın 53. dakikada Visca’nın golünü kurtarmasıyla her iki takımın da maçı kazanma arzusu ortaya çıktı.

İşte tam bu sırada Abdülkadir’in ayağına basan Crespo ikinci sarı kart ile kırmızı gördü ve Fenerbahçe’nin son kırk dakikayı 10 kişi oynayacağı belli oldu. Oysa ilk yarı Fenerbahçeli futbolcuların ayağına basan Trabzonsporlular kartsız atlatmıştı ve bunlardan biri Abdülkadir’di.
Öte yandan, son derece agresif ve git gelli oyunda ilk yarının son dakikası sarı kart görmüş “sert orta saha Crespo’yu” devre arası oyundan alabilir ve muhtemel bir eksilmeyi önleyebilirdi Jorge Jesus.
Zaten 11 kişiyken de eski Fenerbahçe gibi oynayamayan takımın hiç şansı kalmadı o andan itibaren.

Ercan Güvenden bomba Jorge Jesus iddiası: Boş koltuk dikkatini mi dağıttı

Jesus, maçın başından beri önde dolanıp duran Batshuayi’yi çıkarıp Lincoln Henrigue’yi oyuna sürse de yaşanan şok etkilemişti Fenerbahçe’yi. On kişi kaldıktan 4 dakika sonra Gomez’in golü geldi. Bu kez Fenerbahçe savunması kendi “çizgisine” güvenmiş ve ofsayt diye duraklamıştı. Ama VAR çizgisi öyle demiyordu. Çizgi savunmanın bedeli elbet bir gün ödenecekti ama Trabzon’da on kişi kaldıktan sonra en kötü zamandı açıkçası.

Fenerbahçe Emre Mor ve Valencia ile takımı toparlamaya çalıştı, Avcı’nın yanıtı Hamsik, Djaniny ve Enis’i oyuna sürmek oldu ki, daha önce girmiş olan Umut’la birlikte Fenerbahçe kalesini sık sık yoklayarak Trezeguet’in ikinci golüyle bitirdiler maçı. Altay formuna kavuşmuş olmasa daha farklı yenilirdi Fenerbahçe.

Yazarlar