ING Basketbol Süper Ligi Erdem Can, Anadolu Efes'in yeni başantrenörü oldu!

Erdem Can, Anadolu Efes'in yeni başantrenörü oldu!

20.06.2023 - 11:06 | Son Güncellenme:

Eurocup'ta bu sezon Türk Telekom'a final oynatan Erdem Can, Anadolu Efes'in yeni başantrenörü oldu.

Erdem Can, Anadolu Efesin yeni başantrenörü oldu

Türk Telekom'un ayrılığını açıkladığı Erdem Can, Anadolu Efes'in yeni başantrenörü oldu.

Haberin Devamı

FIRTINA GİBİ BİR SEZON
Sezon başında Türk Telekom ile 2 yıllık bir sözleşmeye imza atan genç koç, Ankara temsilcisi ile adından sıklıkla söz ettirdi. Türkiye Sİgorta Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu 30 maçta 24 galibiyet ile lider bitiren Erdem Can'ı Türk Telekom, 7Days EuroCup'ta ise finale kadar tırmanmayı başardı fakat İspanyol ekibi Gran Canaria'ya 71-67 ile mağlup oldu.

EUROCUP'TA YILIN ANTRENÖRÜ
Bu sezon hem Türkiye'de hem de Avrupa kupalarında çok iyi bir sezon geçiren Türk Telekom'da Başantrenör Erdem Can, yılın başantrenörü seçildi. Eurocup'ın resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Eurocup'taki takımların başantrenörleri tarafından 2022-2023 sezonunun başantrenörü seçildiğini ifade edildi.

Haberin Devamı

OBRADOVIC'İN YARDIMCISIYDI
Erdem Can 2012-2021 yılları arasında Fenerbahçe Beko'da asistan koç görevini üstlendi. 42 yaşındaki koç görev süresinin 7 sezonun Avrupa basketbol efsanesi Zeljko Obradovic'in yardımcılığını yaptı.

NBA'DE GÖREV ALDI
Erdem Can 2021'de Fenerbahçe'den ayrılmasının ardından 2021-2022 sezonunda NBA ekibi Utah Jazz'de koç Quinn Snyder'a asistan koçluk yaptı. Genç koç daha önce NBA'in çaylaklar için düzenlediği "Yaz Ligi'nde" birden fazla kez görev almıştı.

Erdem Can, Anadolu Efesin yeni başantrenörü oldu

Yazarlar