Turkish Airlines Euroleague Ergin Ataman, EuroLeague'deki dev maçın ardından patladı! Fenerbahçe'ye olay gönderme

Ergin Ataman, EuroLeague'deki dev maçın ardından patladı! Fenerbahçe'ye olay gönderme

07.04.2023 - 09:42 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines Euroleague'in 33'üncü haftasında Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi. Dev maçın son anlarında ortalık karışırken Ergin Ataman basın toplantısında Fenerbahçe için olay bir göndermede bulundu. İşte detaylar...

Ergin Ataman, EuroLeaguedeki dev maçın ardından patladı Fenerbahçeye olay gönderme

Turkish Airlines EuroLeague'in 33. haftasında temsilcilerimizin derbi mücadelesinde Fenerbahçe Beko, sahasında ağırladığı Anadolu Efes'i 103-86 mağlup etti. Son hafta öncesi Play-Off adına avantajlı bir durumda bulunan Fenerbahçe Beko, son iki sezonun şampiyonu Anadolu Efes'in ise Play-Off umutlarını sonlandırdı.

Haberin Devamı

NIGEL HAYES-DAVIS YILDIZLAŞTI

Karşılaşmanın en skorer ismi Fenerbahçe Beko adına 26 sayı üreten Nigel Hayes-Davis oldu. Sarı-Lacivertlilerde Dyshawn Pierre ve Tyler Dorsey de 17'şer sayıyla maçı tamamladılar.

Anadolu Efes'te Will Clyburn 21 sayıyla takımının en skorer ismi olurken Vasilije Micic 16, Shane Larkin 13 sayıyla oynadı.

ANADOLU EFES'TEN VEDA

Fenerbahçe Beko, aldığı sonuçla 33 maç sonunda 19 galibiyete ulaştı. Sarı-Lacivertlilerin, Play-Off'ta yer alıp alamayacağı son hafta Kızılyıldız deplasmanında oynayacakları maç ile belli olacak. Kazanması durumunda Play-Off'a yükselecek olan Fenerbahçe'nin son maçı kaybetmesi durumunda ise diğer maçlardaki sonuçlara göre Play-Off yapma şansı bulunuyor.

Haberin Devamı

Son iki sezonun şampiyonu Anadolu Efes ise beklentilerin altında kalan sezonu, Play-Off oynayamadan tamamladı. 33. maçında 17. yenilgisini alan Anadolu Efes, Fenerbahçe maçından önce azalan umutlarını bu maçtaki yenilgi ile tamamen yitirdi

Ergin Ataman, EuroLeaguedeki dev maçın ardından patladı Fenerbahçeye olay gönderme

MAÇIN SONU OLAYLI GEÇTİ

Karşılaşmanın bitimine 36.5 saniye kala skorda 101-86'lık üstünlüğü bulunan Fenerbahçe Beko'nun başantrenörü Dimitris Itoudis, gerçekleşen pozisyona ilişkin challenge hakkını kullanınca Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, karşılaşma bitmeden Itoudis'in elini sıkarak sahadan ayrıldı.

Bitime 2.7 saniye kala ise bu kez Will Clyburn'ün Fenerbahçe Beko'nun yardımcı antrenörü Stefanos Dedas'a bir reaksiyonu oldu. Fenerbahçe'nin bencine doğru koşan Will Clyburn, Stefanos Dedas'a tepki gösterirken iki takımın oyuncuları ve antrenörlerinin karşı karşıya geldiği bir an yaşandı.

ATAMAN'DAN SERT SÖZLER

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında ise Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman sert açıklamalarda bulundu. Maçın son bölümünde yaşanan olayı anlatan tecrübeli çalıştırıcı, "Maç bitti zaten fark oldu diye Itoudis’in elini sıktım. Orada Fenerbahçe taraftarlarının hakaretleri başlamıştı. Onlara maruz kalmamak için elini sıktım, tebrik ettim ve soyunma odasına gittim. Fark zaten 17-18 sayıyken bench tarafından asistan koçu sürekli olarak sayı atın sayı atın diye bağırması Will Clyburn’ü sinirlendirdi. Fark 17 sayı olmuş zaten iş bitmiş. Ona sinirlenmiş galiba ve orada bir tartışma olmuş. Tatsız bir olay." sözlerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Ergin Ataman, EuroLeaguedeki dev maçın ardından patladı Fenerbahçeye olay gönderme

'İLK KEZ GÖRÜYORLAR TABİİ'

Fenerbahçe'nin asistan koçlarına da göndermede bulunan Ergin Ataman, "Ben maç boyunca birçok hakarete ve tezahürata maruz kalmama rağmen en ufak bir jestim olmadı en ufak bir tartışmaya dahi girmedim. Ama Fenerbahçe benchindeki asistan koçların herhalde tecrübesizliği. Böyle bir ortamı ilk kez görüyorlar tabii. Yılların şampiyonu, EuroLeague’e ve Türk basketboluna damga vurmuş Anadolu Efes‘i dışarıda bırakmak herhalde onları biraz fazla mutlu etti. Maçı kazanmaktan daha fazla mutlu etti." açıklamasını yaptı.