Turkish Airlines Euroleague Ergin Ataman, Fenerbahçe maçı öncesi iddialı: EuroLeague’in en iyi savunması bizde

Ergin Ataman, Fenerbahçe maçı öncesi iddialı: EuroLeague’in en iyi savunması bizde

22.05.2024 - 10:28 | Son Güncellenme:

EuroLeague Final Four’da Fenerbahçe Beko ile kozlarını paylaşacak olan Panathinaikos‘ta koç Ergin Ataman, Yunan basınına iddialı açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman, Fenerbahçe maçı öncesi iddialı: EuroLeague’in en iyi savunması bizde

Turkish Airlines EuroLeague Final Four’da Fenerbahçe Beko ile karşılaşacak olan Yunan ekibi Panathinaikos‘ta başantrenör Ergin Ataman, açıklamalarda bulundu. 

Haberin Devamı

Yunanistan basınından NOVA’ya açıklamalarda bulunan tecrübeli koç, Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak şunları söyledi: 

 

Çok iyi bir savunma takımımız olduğunu düşünüyorum. Sezon boyunca EuroLeague’in en iyi savunması bizdeydi. Olay tek maç olduğunda da savunma hep ön plana çıkar. Hücum kedi gibidir, bazen kaybedebilirsiniz. Bence Fenerbahçe‘ye karşı gücümüz savunmamız.

OLAY YARATAN SÖZLERİ

Ataman, Maccabi serisinin ilk maçının ardından “Final Four’a kalamazsak seneye takımın başında olmayacağım” açıklamasını yapmıştı. O açıklama hakkında Ergin Ataman, “Yaşadığımız şoku durdurmak için başka bir şok yaşatmalıydım. Takım için, oyuncular için, taraftarlar için, siz gazeteciler için… Sizler biz böyle şeyler yaptığımızda bayılıyorsunuz. Herkese de ‘Endişelenmeyin, ilk maçı kaybettik ama Final Four’a gideceğiz’ dedim. Atina’yı çok sevdiğimi biliyorsunuz. Her gün sahildeyim, yüzüyorum. Buradan ayrılmak hiç istemem ama risk aldım ve kazandım.” dedi. 

Haberin Devamı

'KAZANMASINI İSTEDİĞİM TAKIM OLYMPİAKOS'TU'

Olympiakos'un Final Four'a kalması ile ilgili ise tecrübeli koç şu sözleri dile getirdi:

Olympiakos, Barcelona karşısında harika iş çıkardı. Dürüst olmak gerekirse kazanmasını istediğim takım Olympiakos’tu. Koç Bartzokas son yıllarda çok iyi bir sistem inşa etti, sahada her zaman sert ve mücadeleci bir takım var. İyi hücum ediyorlar, çok disiplinli bir takımlar. Real ise bambaşka bir takım. Hücumlarında Campazzo, Hezonja, Musa ve Tavares gibi seçenekler var. Fakat Olympiakos daha sert bir takım, daha agresif oynuyorlar. Çok zor bir maç olacak. Tahmin yapmak zor. Real Madrid‘in bu Final Four’da en çok güvenilen takım olduğunu gördüm fakat Olympiakos’un onlara final biletini kolay vereceğini sanmıyorum. 

'SLOUKAS EN İYİ OYUCULARDAN BİRİ'

Ergin Ataman bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen ve şu anda Yunan ekibinin yıldızları arasında yer alan Sloukas için ise şu şekilde konuştu:

“Sloukas, EuroLeague’in en iyi oyuncularından biri. Fenerbahçe ve Olympiakos’ta bana karşı oynadığı yıllarda da böyle düşünüyordum. Sezon boyunca bazı maçlara bençten geldi. Fakat ne zaman zora düşsek ‘Hadi Kostas’ diyorduk. O da oyuna girip hücumu organize ediyordu. Bu sezon savunmada da gelişme gösterdi. O, bu takımın lideri. Bu rol onun çünkü ne kadar iyi oyunculardan oluşsak da sadece iki oyuncumuzun Final Four tecrübesi var. Playofflar sırasında da savaşması ve oynaması gerektiğini anlamıştı. İlk maçı çok iyi oynamıştı fakat sonda bir hata yaptı ve kaybettik. İkinci maçta ise kariyerinin maçını oynadı. Harikaydı ve fiziksel olarak fit bir Kostas Sloukas’ın neler yapabileceğini gösterdi. Çoğu maçta 34-35 dakika süre aldı. Bazen yorulabiliyor fakat mutlu olduğunu düşünüyorum.”

Yazarlar