ING Basketbol Süper Ligi Ergin Ataman gözyaşlarıyla veda etti! Fenerbahçe Beko itirafı: Karakterimizi hatırladık

Ergin Ataman gözyaşlarıyla veda etti! Fenerbahçe Beko itirafı: Karakterimizi hatırladık

17.06.2023 - 20:48 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes kariyerindeki son maçına çıkan Ergin Ataman, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon olmalarını değerlendirdi. Veda mesajında gözyaşlarını tutamayan Ergin Ataman, Fenerbahçe Beko'ya 42 sayıyla mağlup oldukları maça değindi.

Ergin Ataman gözyaşlarıyla veda etti Fenerbahçe Beko itirafı: Karakterimizi hatırladık

Ergin Ataman yönetimindeki Anadolu Efes, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon oldu. Ergin Ataman, şampiyonluk sonrası açıklamalarda bulundu. Anadolu Efes'e veda eden Ergin Ataman gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

Şampiyonluk ve Turkish Airlines Euroleague'deki performansları hakkında konuşan Ergin Ataman, Fenerbahçe Beko'ya 42 sayıyla mağlup oldukları maça da değindi. İşte ayrıntılar...

BEUBOIS: ÇOK ZOR BİR SEZON GEÇTİ BİZİM İÇİN

Anadolu Efes'in yıldızlarından Rodrigue Beaubois, şampiyonluk sonrası konuşan ilk isim oldu. Başarılı basketbolcu müsabakaya dair şu ifadeleri kullandı:

"Bir şampiyonluk daha kazandık. Herkes bu sezonun ne kadar zor geçtiğini biliyor. Çok zor bir sezon geçti bizim için. Şu anda sadece keyfini çıkartıyoruz. Çok zor bir maçtı. Karşıyaka hiçbir şekilde vazgeçmiyor, sonuna kadar savaşıyor. Kazandığımız için çok mutluyum. Geçmişte yaşadıklarımızı hiç düşünmedik. Sadece bugüne odaklandık. Harika bir galibiyet oldu ve kutlayacağız."

Haberin Devamı

BRYANT DUNSTON: HARİKA BİR SONDU

Anadolu Efes'in bir diğer yıldızı Bryant Dunston da şampiyonluk sonrası açıklamalarda bulundu. Euroleague'den elenmelerinin ardından mücadele etmenin zor olduğunu belirten Bryant Dunston, "Bu hissiyat hiçbir zaman eskimez, yaşlanmaz. Sezonun sonuna doğru, Euroleague'den sonra doğru şekilde oynayabilmek bizim için çok önemliydi" açıklamasını yaptı.

Sezon içinde sorunlar olduğunu belirten Bryant Dunston, "Açıkçası inişli-çıkışlı sezonumuz için harika bir sondu. Bence doğru zamanda bir araya geldik. Zorlu bir atmosferde oynadık. Geriye düşsek de bir arada kaldık ve sonucu da aldık" diye konuştu.

"EUROLEAGUE İÇİN ÜZGÜNÜM"

Anadolu Efes'ten ayrılan Ergin Ataman, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon olmalarının ardından konuştu. Ergin Ataman maça ve sezona dair, "Öncelikle Karşıyaka'yı kutlamam lazım. Çok iyi mücadele ettiler. Ne kadar iyi bir takım olduklarını gösterdiler. Ağır bir atmosfer. Burada 3. maçı kazanıp şampiyon olmak tabii ki çok anlamlı. Özellikle play-offlarda yeniden takım olduğumuzu hatırlatık. Sakatlarımız iyileşti. Bu sezon Türkiye'de 2 tane kupa oynandı, sezon başında Cumhurbaşkanlığı kupası, bizim müzemizde. Şimdi de lig şampiyonluğu, bizim müzemizde. Bunun için gururluyum. Euroleague için üzgünüm. Hayalimiz vardı. Tarihte hiç kimsenin yapamadığı bir şey için yola çıktık ama başaramadık" dedi.

Haberin Devamı

Ergin Ataman gözyaşlarıyla veda etti Fenerbahçe Beko itirafı: Karakterimizi hatırladık

Ergin Ataman daha sonra gözyaşlarını tutamadı. Yunanistan'da Anadolu Efes'i temsil edeceğini dile getiren Ergin Ataman, "Tabii ki kolay değil benim için de, bu kadar yıldan sonra... Bu bu kulüpte bir amatör gibi, gençlik yıllarımdan itibaren çalıştım. İleride Anadolu Efes efsanesi olarak adlandırılabilirsem ne mutlu bana. Öyle bir değişim gerekiyor. Buna başkanımızla birlikte karar verdik. İki taraf için de iyi olacağını düşünüyorum. Hayatta bazen bazı riskler almak gerekiyor. Hayatım boyunca hep challengelere girdim, bu da benim için yeni bir challenge. Ülkemi Yunanistan'da en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Anadolu Efes benim yuvam. Onlara da önümüzdeki sezon başarılar diliyorum" açıklamasını yaptı.

Ergin Ataman gözyaşlarıyla veda etti Fenerbahçe Beko itirafı: Karakterimizi hatırladık

Euroleague için özür dileyen Ergin Ataman, "Biz 5 yıl boyunca büyük bir hikaye yazdık. EuroLeague bir drama ile bitti, başaramadık. İlk kez Anadolu Efes'te bu dönem başarısız bir EuroLeague geçirdik. Hayat bu. Anadolu Efes'te her şey bitti, Ergin Ataman zaten gidiyor, bu takım artık sezonu tamamlamaz dendiği anda. Üsteklik 42 sayılık bir Fenerbahçe mağlkubiyetin sonra dirildik, karakterimizi hatırladık. Sahaya yeniden yüreğimizi koyduk. Bizim karakterimizde asla yılmak yok. Ama tabii ki Euroleague'de hedefe ulaşamamanın verdiği moral bozukluğu hepimizde vardı. Her zaman olmuyor. 5 yıllık Anadolu Efes maceramda kaç kupa oldu hatırlamıyorum. 3 tane Euroleague finali var. 2'si kazanıldı. Domine edilen bir EuroLeague var. Bu sanırım 5 yıldaki 3. şampiyonluğum, 2 veya 3 Cumhurbaşkanlığı var. Türkiye kupaları var. Vicdanen rahatım ama benim için kolay değil. Bu işte bunlar var. Gideriz, belki bir gün tekrar geliriz. Belki oradan bir kupayla geliriz. Belki oradan başka yere gideriz. Türk Basketbol Milli Takımı'yla da yeni misyonumuz var. O yüzden daha buradayım. Bizi destekleyen bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Son maçta güzel bir uğurlama oldu. Euroleague için özür diliyorum, haklarını helal etsinler" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı