Turkish Airlines Euroleague Ergin Ataman, Zeljko Obradovic'e kaybetti! Maçın kırılma anını açıkladı

Ergin Ataman, Zeljko Obradovic'e kaybetti! Maçın kırılma anını açıkladı

17.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines Euroleague'in 29'uncu haftasında Anadolu Efes, konuk ettiği Partizan'a 97-84 mağlup oldu. Lacivert-beyazlıların başantrenörü Ergin Ataman maçın kırılma anını açıkladı.

Ergin Ataman, Zeljko Obradovice kaybetti Maçın kırılma anını açıkladı

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague'in 29'uncu haftasında Partizan ile karşı karşıya geldi. Lacivert-beyazlılar kritik maçta rakibine 97-84'lük skorla yenildi. Anadolu Efes'in tecrübeli başantrenörü Ergin Ataman maçın ardından konuştu.

Haberin Devamı

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada mücadelenin kırılma anını açıkladı.

Ergin Ataman, Zeljko Obradovice kaybetti Maçın kırılma anını açıkladı

ANADOLU EFES HIZLI BAŞLADI

Zorlu karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Anadolu Efes oldu. Lacivert-beyazlılar rakibi karşısında 10'a 2'lik bir seri yakaladı ve ilk periyotta ev sahibi baskısını hissetirdi. Anadolu Efes, maçın ilk çeyreğini 23-11 üstün tamamladı.

İkinci periyotta Partizan, pota altını etkili kullanmaya başladı. Lacivert-beyazlılar rakibine Pleiss'ın basketleriyle cevap verdi ancak devre arasına 39-37'lik skorla geride girdi.

Ergin Ataman, Zeljko Obradovice kaybetti Maçın kırılma anını açıkladı

İKİNCİ YARIDA PARTIZAN DAHA ETKİLİ

Zeljko Obradovic yönetimindeki Partizan, maçın üçüncü çeyreğinde üç sayı çizgisinin gerisinden yüksek yüzdeyle skor üretti. Üstünlüğün birçok kez el değiştirdiği çeyreği üstün tamamlayan taraf 64-63'lük skorla Partizan oldu.

Haberin Devamı

Dördüncü periyotta rakibi karşısında savunmasını sertleştiren Partizan, Anadolu Efes'in top kayıplarını iyi değerlendirdi. Nunnally ve Punter'in basketleriyle Anadolu Efes karşısında 16-0'lık bir seri yakalayan Sırbistan ekibi, parkeden 97-84 üstün ayrıldı.

Ergin Ataman, Zeljko Obradovice kaybetti Maçın kırılma anını açıkladı

Anadolu Efes'te 22 sayı üreten Clyburn maçın en skorer ismi oldu. Partizan'da Punter 19 sayılık performansıyla konuk takımın zaferinde önemli rol oynadı. Bu sonuçla birlikte Partizan, Euroleague'de 16'ncı zaferini elde etti. Anadolu Efes ise sezon genelinde 15'inci kez mağlup oldu.

ATAMAN: İKİNCİ YARIDA MAÇIN DENGESİNİ KAYBETTİK

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman maçın kırılma anını ikinci yarı olarak nitelendirdi. Tecrübeli başantrenör açıklamasında, "Maça iyi başladıktan sonra çok fazla top kaybı yaptık. Oyunun kontrolünü kaybettik. Daha sonra onlara kolay basket imkanı verdik. Yaptığımız top kayıplarıyla 16 sayı buldular. İkinci yarıda maçın dengesini kaybettik. Zor şutlarda isabet bulmayı başardılar. Rakibimiz çok önemli bir galibiyet aldı. Onları tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ergin Ataman, Zeljko Obradovice kaybetti Maçın kırılma anını açıkladı

Partizan Başantrenörü Zeljko Obradovic, son iki sezonun Avrupa şampiyonuyla oynadıklarını hatırlatarak "Maçın zor olacağını biliyorduk. Mücadeleye çok zayıf başladık. Rakibe çok kolay basket imkanları tanıdık. Sonrasında toparlanmaya başladık ve maçı kazanmayı başardık. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Bu galibiyet bizim için çok önemli. Play-off maçı havasında geçti. Anadolu Efes gerçekten güçlü bir takım. Son iki sezonda gösterdikleri performanstan dolayı Ergin Ataman, oyuncuları ve kulübü tebrik etmek istiyorum" dedi.

Haberin Devamı