Erkan Öncel

Erkan Öncel

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Öncelikle söylemek gerekirse Karabükspor’un bu oyun kurgusu ve oyuncu tiplemeleriyle deplasmanda daha başarılı olacağı kesin. Zaten Mesut Bakkal’ın takımın başına gelmesiyle dışarıda flaş skorlara da imza atmışlardı.
Ancak içerde oynarken öne daha fazla oynama isteği oluşunca bölgeler arası mesafelerde açılmalar gerçekleşiyor. Bu durum Bursaspor gibi hızlı hücuma çıkan takımlar için büyük avantaj oluşturabiliyor. Savunmanın merkezinde Mabiala, Deumi ve önlerindeki Yiğit orta oyunculara yakın olduklarında problem yok. Ama tersi durumlarda ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Aynı dünkü gibi...
Hücum bölgesinde oynayan oyuncuların da farklı oyun karakterleri ile Karabükspor’a zenginlik kazandırdıkları kesin. Ama Ahmet İlhan da, İlhan Parlak da, LuaLua da sonradan oyuna giren Shelton da geniş alanda etkili olan oyuncular. Bana göre en büyük eksikleri orta alanda yaratıcı oyuncuları yok.
Bursaspor’da ise çalkantılı geçen haftalardan sonra Hikmet Karaman ile ilk ve zorlu bir deplasman maçı oynadılar. Timsah için bir fikir yürütmek çok zor olsa da özellikle merkezde Batalla ve Belluschi’nin performansı ile birlikte yeşil beyazlılar takım olgusunu ortaya koyduğunda zoru kolaya çevirebilen bir takım. Öne çıkan en önemli özellikleri ise saha içi iletişimi ile Süper Lig’in en iyilerinden biriydi.
Oyunun başından itibaren kaçırdıkları goller ile rakibe bu oyunla ilgili bir mesaj veren Timsah attığı gollerle de rakipteki özgüveni adeta yerle bir etti. Sonuçta yeni Teknik Direktör Hikmet Karaman ve Bursaspor camiası için bu maç çok önemliydi. Adeta bir güven maçıydı. 3 golle alınan 3 puan önümüzdeki haftalar için bir umut oldu.