Erkan Öncel

Erkan Öncel

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

1461 Trabzonspor genç ve atletik bir ekip... En iyi özellikleri çok koşup iyi mücadele etmeleri. Bunun dışında takım olgusunu ortaya koymakta zorlansalar da daha çok bireysel yetenekleriyle öne çıkan bir takım...
Bursasporlu oyuncuların ise Ertuğrul Sağlam’ın şok istifasından sonra moral motivasyon olarak çok kötü durumda oldukları her hallerinden belliydi. Özellikle ilk 45 dakika içinde oyunda hiç bir etkisini göremediğimiz Timsah’ın bir tek gol pozisyonu bile üretememesi çok ilginçti.
İkinci yarıya Bursaspor Teknik Direktörü Ersel Uzgur’un merkezde Batalla hamlesini yapması yeşil-beyazlıların hem topa daha çok sahip olmasını, hem de rakip kaleyi daha çok rahatsız etmesini sağladı. Fakat 1461 kalecisi Fatih ve savunmayı geçmeyi başaramadılar. Bunun da en önemli sebebi Bursaspor’un hücum bölgesindeki Ferhat, Pinto ve Tuncay’ın statik kalmasıydı. Ayrıca rakip takımın da kazanma isteğinin yüksek olması oyunun derinlik kazanmasına önemli bir etkendi. Bu durum Bursaspor açısından sıkıntı yarattığı gibi oyun maçın genelinde 60 metrede oynandı. Bu da Timsah’ın rakip takımın birinci bölgesine baskı yapamasını engelledi. Zaten dirençli olan 1461 Trabzon oyuncuları dikkat disiplinleri en üst noktada olunca yeşil-beyazlıların bu maçı galip bitirmeleri mümkün değildi. Hatta Bursaspor’un futbol şansı yanında olmasaydı üç puan rakibe gidebilirdi. Ortaya konan bu oyun ve isteksizlik Bursaspor’u sevenlere bir şok daha yaşattı desek abarmış olmayız.