Erkan Öncel

Erkan Öncel

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe maçı öncesi Bursaspor’da takım kalitesini etkileyecek önemli eksikler vardı. Savunmada Serdar ve Basser, hücumda Pinto gibi... İlginç bir tesadüf ki üçü de hafta içindeki antrenmanlarda sakatlandı. Kadıköy’de olsalardı Timsah adına çok şey değişebilirdi.
Fakat tüm bu negatif gelişmelere rağmen Bursaspor’un oyunun başında Sestak ile öne geçmesi yeşil-beyazlı oyuncuların morallenmesi açısından önemliydi. Çünkü Fenerbahçe’nin önceki maçlarda Bursa’ya karşı istatistiki açıdan bariz üstünlüğü vardı. Fenerbahçe’de Emre’nin bireysel yeteneği ile attığı şık gol sarı lacivertli oyuncuları hareketlendirdi. Ama sakatlanıp oyundan çıkması Fenerbahçe için şanssızlıktı. Çünkü onun yokluğunda 45 dakika içinde oyunu organize etmekte zorlandılar.
Bursa takımı bu durumu fırsata dönüştüremedi. Sarı lacivertliler adına oyunun krize gireceği dakikalarda Carson’ın basit hatası Timsah’ın oyundan kopmasına yol açtı diyebiliriz. Fenerbahçe’nin Kuyt ve Sow ile kazandıkları 3 ve 4. goller de bunun etkisi görüldü. Özellikle 4. gol Timsah adına bir teslimiyet gibiydi ve Bursaspor’a yakışmadı. Benim anlayamadığım futbol içinde her skor kabul edilebilir. Ancak doğru işler yaparsanız fakat Hikmet Karaman’ın oyunun son çeyreğinde maça yaptığı hamleler anlaşılır gibi değildi. Sonuçta yine istatistikler doğrulandı, Fenerbahçe kazandı.