Erkan Öncel

Erkan Öncel

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sergen Yalçın’ın Gaziantepspor’a getirdiği en önemli özellik, oyuncuların saha içi iletişimindeki iyileşme. Bir de 11 oluştururken, tercih yaptığı isimlerin topla becerilerinin yüksek olması. Gördüğüm en önemli eksileri, birinci bölgeden ikinci bölgeye geçişleri kısmen doğru ama ikinci bölgeden üçüncü bölgeye geçişlerinde kötüydüler. Bursaspor içinse şunu söyleyebilirim. Rakibe göre kimliği oluşmuş, karakteri daha belli olan bir takım. Bu çerçeveden baktığımızda maçın favorisi Timsah olmalıydı.
Sahanın içine girdiğimizde oyunun başlarında Antep’in Cenk ile attığı sayılmayan gol Bursaspor’da Belluschi’nin kaçırdığı bir pozisyon, Taiwo’nun direkten dönen topu ve Sestak’ın vuruşunun Karcemarskas tarafından aynı güzellikte çıkarılması. Koca 45 dakikada akılda kalanlar bunlardı. Bunun bence tek sebebi olabilir. Her iki takımın da aşırı kontrollü oynama isteği, hücum zenginliği yaratmasını engelledi diyebiliriz.
İkinci 45’te yeşil beyazlıların öne oynama isteği Kazım ile net pozisyon üretmesini sağladı ama skor yapamadı. Ayrıca Civelli’nin Timsah adına oyunu riske ederek rakip kalenin yakınlarında olması dikkat çekiciydi. Antep takımının Timsah’ın kalesini unuttuğu oyunda tek etkili atağı Şenol’un ortasında Cenk’in direkten dönen topu diyebiliriz. Timsah ise kazanmak adına oyundaki mesafeyi daraltması gerekiyordu. Ama yeşil beyazlı oyuncular kaza golü yerim endişesiyle oyunu riske edemediler. Bence kolay kazanacakları bir oyunda bir puanla yetindiler.