Dünya Kupası Erken finaller kapıda

Erken finaller kapıda

19.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası için geri sayım başlarken herkes favorilerini belirliyor, simülatörler tarafından final yolları hazırlanıyor. Şampiyonluk maçına kadar giden yolda birçok erken final ihtimali taraftarları bekliyor.

Erken finaller kapıda

2022 Dünya Kupası’nın başlamasına sayılı saatler kala tüm futbolseverler şimdiden şampiyonluk tahminlerinde bulunmaya başladı. Grupların genel tahminine bakıldığında kupaya giden yolda birçok erken final eşleşmesi göze çarpıyor. Hatta daha son 16 turunda bile dev ülkelerin birbiriyle eşleşme ihtimali bulunuyor.

Haberin Devamı

İşte ortaya çıkan ihtimaller:

E Grubu’nun favorileri Almanya ya da İspanya’dan biri eğer 2. sırada kalırsa F Grubu’nda liderliğin favorisi olan Belçika ile son 16’da karşılaşacak. Bu da bir büyük favorinin son 8’e kalamadan elenmesi anlamını taşıyacak.

Bir çok ihtimal var

C Grubu’nun favorisi olan Arjantin, grubunu lider bitirirse D Grubu’nun ikincisiyle karşılaşacak. D Grubu’nda Fransa bulunuyor. Fransa eğer 2. sırada kalırsa, Arjantin’le son 16’da eşleşecek. G Grubu’nun favorisi Brezilya da liderliği alırsa H Grubu ikincisine gidecek. H Grubu’nda da Portekiz yer alıyor. Portekiz favori olsa da 2. sıraya inerse son 16’da çetin bir rakibe denk gelecek. Arjantin ve Brezilya’nın eşleşme ihtimalleri yarı finalden önce olmuyor. Ancak çeyrek finalde Brezilya’nın Almanya ile eşleşme ihtimali de bulunuyor. Arjantin ve Brezilya’nın finalde karşılaşması için birinden birinin grubunu 2. sırada tamamlaması ve finale kadar kayıpsız gelmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Yine diğer büyük eşleşmelere baktığımızda çeyrek finalde İngiltere-Fransa eşleşmesini görebilme durumu var. İki dev takım gruplarını lider bitirip son 16’yı da geçerse son 8’de birbirleriyle karşılaşacak. A Grubu’nun rahat favorisi Hollanda ise çeyrek finalde Arjantin’le karşılaşma durumuna denk gelebilir. Yine çeyrek final etabında Portekiz-Almanya, Portekiz-İspanya ya da Portekiz-Belçika denklemleri de görülebilir.

Şampiyon Arjantin

Dünyaca ünlü futbol oyunu FIFA 23 düzenlediği simülatör ile şampiyonu belirledi. Yapılan eşleşmeler ve tüm ihtimaller sonrasında Arjantin, finalde Brezilya’yı yenerek şampiyon oldu.

Yazarlar