İngiltere Premier Lig Erling Haaland, Premier Lig rekorunu Liverpool karşısında kırdı!

Erling Haaland, Premier Lig rekorunu Liverpool karşısında kırdı!

25.11.2023 - 18:05 | Son Güncellenme:

Premier Lig'in 13'üncü haftasında Manchester City'nin Liverpool'la karşı karşıya geldiği maça Erling Haaland damga vurdu. Norveçli santrfor, Premier Lig rekorunu Liverpool karşısında kırdı.

Erling Haaland, Premier Lig rekorunu Liverpool karşısında kırdı

Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City, İngiltere Premier Lig'in 13'üncü haftasında Liverpool ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabakada yıldızlaşan isim Erling Haaland oldu. Norveçli santrfor, Liverpool karşısında attığı golle birlikte Premier Lig'de bir rekora daha imza attı.

Haberin Devamı

Zorlu mücadelenin 27'nci dakikasında Alisson'un kısa düşen degajı sonrası Nathan Ake araya girdi. Hollandalı stoper, çalımlarla ilerledikten sonra Erling Haaland'a pasını aktardı. Erling Haaland, ceza sahasına girer girmez rakip fileleri havalandırdı.

Erling Haaland attığı bu golle birlikte tarihe geçti. Norveçli santrfor, İngiltere Premier Lig tarihinde 50 gole en hızlı şekilde ulaşan santrfor unvanının sahibi oldu. 23 yaşındaki forvet bu başarıya sadece 48 maçta ulaştı. Erling Halaand'dan önceki rekor 65 müsabaka ile Andy Cole'a aitti.

Erling Haaland, Premier Lig rekorunu Liverpool karşısında kırdı

Erling Haaland bu sezon Premier Lig devinde 19 resmi müsabakada forma şansı buldu. Norveçli forvet bu karşılaşmalarda 17 kez rakip fileleri havalandırdı. Erling Haaland aynı süreçte 4 asist üretti.

Haberin Devamı

Manchester City'le sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek Norveçli forvetin güncel piyasa değeri 180 milyon euro. Norveç Milli Takımı'nda 29 karşılaşmada şans bulan Erling Haaland, 27 gol sevinci yaşadı.

Bryne altyapısında futbola başlayan Erling Haaland daha sonra Molde, RB Salzburg ve Borussia Dortmund formaları giydi.