İngiltere Premier Lig Erling Haaland yeni rekorlarla geri döndü! İki gol birden

Erling Haaland yeni rekorlarla geri döndü! İki gol birden

29.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Premier Lig'in 17. haftasında Manchester City, Leeds United ile karşı karşıya geldi. Müsabakaya konuk ekip Manchester City'nin dünyaca ünlü futbolcusu Erling Haaland damga vurdu ve rekorlarına bir yenisini daha ekledi.

Erling Haaland yeni rekorlarla geri döndü İki gol birden

Dünya Kupası arası sonrası Premier Lig'de ilk maçına çıkan Manchester City, Leeds United'a konuk oldu. Heyecan dolu maç Elland Road Stadyumu'nda oynandı. Oynanan karşılaşmada Manchester City'nin genç yıldızı Erling Haaland yıldızlaştı ve rekorlarına bir yenisini daha ekledi. 

Haberin Devamı

Erling Haaland, doğduğu şehrin takımı Leeds United'a iki gol birden atarak dikkat çekti. Genç oyuncu daha önce yaptığı açıklamada, Leeds United formasıyla Premier Lig'de şampiyonluk kazanmak istediğini dile getirmişti. Erling Haaland öte yandan babasından daha büyük bir futbolcu olmak istediğini anlatmıştı. 

LİVERPOOL'A DA ATTI 

Manchester City, İngiltere Lig Kupası Son 16 Turu'nda Liverpool ile karşı karşıya geldi. Heyecen dolu müsabaka Etidah Stadyumu'nda oynandı. Manchester City, Liverpool'u 3-2 mağlup etti ve Lig Kupası'nda gol düellosunu kazanarak çeyrek finale yükseldi. Manchester City'de fileleri Erling Haaland, Riyad Mahrez ve Nathan Ake havalandırdı. Liverpool'un gollerini Fabio Carvalho ile Mohamed Salah attı. 

Haberin Devamı

Erling Haaland yeni rekorlarla geri döndü İki gol birden

GOL PERDESİNİ RODRI AÇTI 

Karşılaşmanın 45+1. dakikasında Manchester City'de De Bruyne sol kanattan topu ileriye taşıdı ve merkeze doğu gönderdi. Rodi tek pasla ceza sahası sağ çaprazda Mahrez'i buldu. Mahrez'in şutunda kaleci başarılı doldu ve dönen topu iyi takip eden Rodi, altı pasın önünden vuruşla topu ağlara gönderdi. 

HAALAND SAHNEDE 

Manchester City'nin dünya yıldızı 51. dakikada sahneye çıktı. Grealis orta sahada topu kaptı ve hızla kaleye doğru yöneldi. Ceza sahasına girer girmez hemen solundaki Erling Haaland'ı buldu ve genç oyuncu topu boş kaleye gönderdi. 

Erling Haaland yeni rekorlarla geri döndü İki gol birden

NET FIRSAT KAÇTI 

Heyecan dolu karşılaşmanın 60. dakikasında Haaland'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan İlkay'ın şutunda savunma son anda ayak koydu. 

HAALAND FARKI AÇTI 

Genç yıldız Erling Haaland, takımının 3. kendisinin 2. golünü kaydetti. 64 dakikada Jack Grealish, ceza sahası sol çaprazdan içeriye çevirdi. Haaland penaltı noktasının solundan ayağının içiyle kalecinin solundan topu ağlara gönderdi. 

Erling Haaland yeni rekorlarla geri döndü İki gol birden

LEEDS UNİTED GOLÜ BULDU 

73. dakikada sol kanatta kazanılan köşe vuruşunu Greenwood kullandı ve Struijk altı pasın önünde kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kalecinin solundan ağlarla buluştu.

HAALAND'DAN YENİ REKOR 

Gol makinası Haaland, Manchester City formasıyla çıktığı 14 maçta 20 gole ulaşarak Premier Lig tarihinde bu sayıya en erken ulaşan isim olmayı başararak rekorlarına bir yenisini ekledi. 

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra Premier Lig'de 20 gole babası Alf-Inge Haaland'dan 167 maç daha erken ulaştı. 

Öte yandan karşılaşmanın ilk yarısının sonunda boş kaleye kaçırdığı golle büyük eleştirilere maruz kalan Grealish, Haaland'ın attığı iki gole yaptığı asistin yanı sıra ikinci yarıdaki futboluyla adeta parmak ısırttı. 

Erling Haaland yeni rekorlarla geri döndü İki gol birden