Skorer Ermenistan'a seyircisi gelmese de bin kişilik tribün ayrıldı

Ermenistan'a seyircisi gelmese de bin kişilik tribün ayrıldı

13.10.2009 - 16:44 | Son Güncellenme:

.

Ermenistana seyircisi gelmese de bin kişilik tribün ayrıldı

Bursa, yarın saat 21.00'da oynanacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ında izleyeceği karşılaşmaya kilitlendi.

Haberin Devamı

Türkiye-Ermenistan maçının oynanacağı Bursa Atatürk Stadyumu'nda son kontroller yapılıyor. FIFA'nın maç protokolleri gereği Ermenistan seyircisi gelmese dahi bin kişilik tribün Ermeni taraftarlar için boş bırakılacak. Cumhurbaşkanlığı korumaları Atatürk Stadyumu'nda incelemelerde bulunarak güvenlik önlemlerini kontrol ettiler. Stadyumda protokol için 150 kişilik yer ayrılırken, mevcut basın tribünü aşağıya kadar uzatılarak koltuk sayısı 400'e çıkarıldı. Stadyuma gelen Ermenistanlı gazeteciler, stat çevresinde bulunan taraftarlarla röportaj yaptılar. Henüz programları belli olmayan her iki ülkenin cumhurbaşkanını 70 güvenlik görevlisi yakından özel olarak koruyacak. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ermeni meslektaşı Nalbantyan'ın da Bursa'ya geleceği öğrenildi. Cumhurbaşkanları havaalanından şehre geliş ve gidişinde güvenlik açısından ulaşımın kesintisiz sağlanması için araçların geçişine izin verilmeyecek.

Haberin Devamı

ALMİRA OTELDE BİRARAYA GELECEKLER

Maç öncesi her iki ülkenin cumhurbaşkanları beş yıldızlı Almira Otel'de bir araya gelip yemek yiyecekler. Abdullah Gül ve Serj Sarkisyan'a ikram edilecek yiyecekler polis ve gıda uzmanlarının kontrolünde hazırlanacak, ayrıca yemek örnekleri de laboratuarda incelenecek. Cumhurbaşkanlarına, beyaz peynir, cevizli mozarella peyniri, roalst beef mısırlı, hindi füme, Florida tavuk salata tartölette, ıspanak yaprağında somon marine, kokteyle domates, morgol mantarlı cevizli salata tartölette, humus, gouda peyniri ve kavundan oluşan zengin meze kombinasyonu sunulacak. Daha sonra kızartılmış badem ve taze fesleğenle krema soslu ravyoli ve Akdeniz yeşillikleri salatası ikram edilecek. Ana yemek olarak da, keçi peynirli patates püresi, siyah zeytin, patlıcan, kuru üzüm ve şamfıstığı eşliğinde fırında hazırlanan Kuzu Budu Madalyonları verilecek. Gül ve Sarkisyan'a tatlı olarak orman meyveleri eşliğinde ahududu püresi de ikram edilecek. Yemek sonrası maça gidecek olan cumhurbaşkanlarının karşılaşmadan sonra düzenlenecek kokteyle katılması beklenmiyor.

Haberin Devamı

100 PORSİYON İSKENDER UÇAĞA VERİLMEK ÜZERE BEKLETİLECEK

İskender Kebabı'nın marka olmasında büyük çaba harcayan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uçaklarına İskender servisi yapan Yavuz İskenderoğlu, istenmesi halinde uçaklara gönderilmek üzere 100 porsiyon İskender kebabı hazır bekletecek. Yavuz İskenderoğlu, kendisinin aranması halinde İskender kebapları ile şıra ve ayranın yenmeye hazır olarak uçaklara teslim edileceğini söyledi.

KESTANE ŞEKERLERİ HEDİYE OLARAK VERİLECEK

Bursa Valisi Şahabettin Harput, her iki cumhurbaşkanına günün anısına Bursa'nın simgesi haline gelen aralarında kestane şekeri, hediyeler ve kentin tanıtan kitaplar verileceğini açıkladı. Bu organizasyonun Bursa'ya itibar kazandıracağını belirten Vali Harput, "Organizasyonun Türkiye'mizin gücüne güç katacak bir sonuçla tamamlanması için herkes elinden geleni yapıyor. Vatandaşların birlik ve beraberlikle statta bulunmalarını istiyorum. Emniyet birimlerimiz her iki cumhurbaşkanının korunması için cumhurbaşkanlığı yönetmeliğine göre önlem aldılar" dedi.

Haberin Devamı

ERMENİSTAN FUTBOL FEDERASYONU ÜYELERİ BURSA'YI GEZDİ

Bu arada karşılaşma için Ermenistan Milli Takımı ile Bursa'.ya gelen Ermenistan Futbol Federasyonu yöneticileri, bu sabah saat 10.00'da kaldıkları Holiday İnn Otel'den ayrılarak Bursa'nın tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Toplam 10 kişiden oluşan heyet önce Uludağ Yolu'nda bulunan 600 yıllık İnkaya Çınarı'nın bulunduğu parkı gezdiler. Burada çınar hakkında rehberden bilgi alan heyet, Bursa'nın kardeş şehirleri için hazırlanan tabelada Ermenistan'ın neden olmadığını sordular. Basın mensuplarının yoğun ilgisi yüzünden Tophane parkındaki gezilerini kısa kesen heyet ardından gittikleri teleferikteki büfenin turistlerden topladığı paralardan oluşan koleksiyonu incelediler. Aralarında ülkelerine ait geçmiş dönemde kullanılan parayı gören heyet üyeleri tedavülden kalkan paranın yerine konulması için kapalı olan büfenin sahibine verilmek üzere güvenlik görevlisine iki adet para bıraktılar.

Haberin Devamı

Ardından Yeşil Türbe'nin bulunduğu Yeşil'e giden heyet burada Türk kahvesi ve çay içtikten sonra aralarında bulunan ve geçmiş dönemde generallik ve emniyet müdürlüğü yapan ve ismini açıklamayan bir kişi, heyeti izleyen ekipte bulunan sivil polis memuru ile tavla oynadı.

Yazarlar