Fenerbahçe Erol Bulut'tan Fenerbahçe itirafı! 'Diğer takımlar yokmuş gibi'

Erol Bulut'tan Fenerbahçe itirafı! 'Diğer takımlar yokmuş gibi'

14.03.2024 - 18:20 | Son Güncellenme:

Championship ekiplerinden Cardiff City'nin teknik direktörü Erol Bulut suskunluğunu bozdu. Tecrübeli teknik direktör, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendirdi.

Erol Buluttan Fenerbahçe itirafı Diğer takımlar yokmuş gibi

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörlerinden Erol Bulut açıklamalarda bulundu. Championship temsilcisi Cardiff City'i çalıştıran Erol Bulut, takımının mevcut durumu hakkında konuştu.

Haberin Devamı

Cardiff City'deki güncel durumu özetleyen Erol Bulut, "Play-off'u herkes sormaya başladı. Sezon başında da iyi gidişatımız olduğunda da play-off pozisyonuna girmiştik. Sordular, ben de play-off'tan bahsettim. Ama son 5-6 haftadır bana bahsetmeyin dedim. Çünkü bahsettiğiniz zaman baskı oluyor. O yüzden maçtan maça bakıyoruz. Play-off'un içinde olsak hayır diyemeyiz, olmazsak üzülürüz. Sezon başında takımı nerelerden aldık, nereye kadar getirdik. Onu göz önünde aldığımızda şu anda zaten çok iyi işler yapmış oluyoruz" dedi.

Fenerbahçe'nin Union Saint Gilloise ile arasındaki eşleşmeye dair konuşan Erol Bulut, "İlk maçı Fenerbahçe 3-0 kazandı, güzel bir skor. Sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum Fenerbahçe'nin tur için. Bu saatten sonra Fenerbahçe, 'Kupayı alabilir miyiz?' ona doğru yol çiziyor. Elindeki kadroya baktığımızda, bunu başarabilecek bir takım. Ligde ve Avrupa'da güzel gidişatları var. Kadroya bakmak lazım, önemli olan kadro bence. Geniş bir kadronuz varsa, sezon başında öyle bir hedefiniz varsa, her kulvarda ilerlemek istersiniz. Tahmin ediyorum Fenerbahçe de bu hedefleri koymuş ve kadroyu o şekilde kurdular. Gerçekten kaliteli takım oluşturdular. Son 20 yıla baksak, en iyi kadrolardan birisi kuruldu bir yerli tekik direktöre. Genelde yabancı teknik direktörlere yapılıyor. İlk kez bir yerli teknik direktöre istenilen transferlerin yapıldığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cardiff City'nin hedeflerini anlatan Erol Bulut, "Lig gerçekten çok zor. Cardiff'e geldik, sözleşme imzaladık. Kulübün hedefi neydi? Kulübün hedefi ligde yerini sağlamlaştırmak, ligde kalmaktı. Son 2-3 yıldır Cardiff son anda ligde kalmayı başaran bir kulüptü. Biz geldik, bazı şeyleri değiştirdik. Sezon başında transfer yasağımız vardı. Sadece serbest oyuncu alabiliyorduk. Erken geldik, hemen işe başladık. İyi futbolcular almaya çalıştık, onu başarabildik sanıyorum. Lige iyi başladık. Sakatlıklar gelince, takım ondan sonra geriye düştü. 14. sıraya kadar düştük bir ara. Devre arasında birkaç transfer yapmak istedik. Transferleri sürecinin sonuna doğru transfer yapabildik. Harcayabileceğimzi rakam o zaman belli oldu. Seçtiğimiz futbolculardan vazgeçip 2 günde 4-5 futbolcu seçmemiz gerekiyordu. Bunu çok iyi başardığımızı düşünüyorum. İyi adaptasyon süreci geçirdiler. İnşallah takımın performansı bu şekilde devam eder. Play-off'a girmenin mucize olacağını düşünüyorum. Olursa, büyük bir başarı. Ama hedefimiz şu an baktığınızda ilk 10'da bitirirse çok iyi iş başaracağız. Play-off mucize olur" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

A Spor'a konuşan Erol Bulut, "Türkiye'den bu sene teklif aldınız mı" sorusuna şu cevabı verdi:

"Bir teklif almadım, onu net söyleyebilirim. Öyle bir düşüncem de yok. Burada da şükürler olsun iyi bir şekilde devam ediyoruz. Türkiye Ligi'ni takip ediyorum. Sadece 2 takım lig boyunca konuşuluyor. Diğer takımlar yokmuş gibi. Onlardan daha fazla hakemler konuşuluyor. Üzücü. Gönül ister ki ligimiz daha kaliteli bir seviyeye gelsin. Ama bu şekilde devam edersek, ligimizin marka değerini alt sıralara çekiyoruz maalesef. Onu hep birlikte düzeltmeliyiz."