Diğer Ersu Şaşma'nın 5.75 uğursuzluğu!

Ersu Şaşma'nın 5.75 uğursuzluğu!

27.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Ersu Şaşma sırıkla atlama finalinde mücadele etti. Milli atletimiz 5.55’i rahat geçse de 5.75’te takıldı. Elemelerde bu dereceyi atlayan Şaşma, dün aynı performansı gösteremedi son sırada kaldı.

Ersu Şaşmanın 5.75 uğursuzluğu

Macaristan’nin Budapeşte kentinde 19 Ağustos’ta başlayan ve bugün sona erecek olan Dünya Atletizm Şampiyonası’nda heyecan dün devam ederken, sırıkla atlama finalinde Ersu Şaşma boy gösterdi. Daha önce yapılan elemelerde başarılı bir performans gösteren milli atletimiz dün aynısını tekrarlayamayınca kürsünün uzağında kaldı. 23 Ağustos Çarşamba günkü elemelerde 5.75’lik atlayışıyla final biletini alan Ersu düne de aslında iyi başladı.

Haberin Devamı

Milli atletimiz ilk hakkında 5.55’i çok rahat geçmesine rağmen bu kez 5.75’te takıldı. Haklarını bu atlayışlarında harcayan Ersu Şaşma bir türlü başarılı olamadı. Dünya Şampiyonası’nda ikinci kez finalde boy gösterme başarısını yakalayan gururumuz Şaşma kürsünün çok uzağında kaldı. 6.21 ile dünya rekorunu elinde bulunduran Armand Duplantis ise, sporseverleri yine şaşırtmadı. Bu organizasyonda 6.10’luk atlayışıyla altın madalyayı kazandı. yıldız atlet, 6.23 ile yeni rekor denese de üç atlayışında da başarılı olamadı, yeni rekor başka organizasyonlara kaldı.

KIPYEGON ZİRVEDE

Öte yandan kadınlar 5000 metre finalinde Faith Kipyegon, Sifan Hassan’ın önünde bitiş çizgisini geçti ve mutlu sona ulaştı. Erkekler 800 metrede ise Marco Arop, bitiş çizgisini ilk sırada gördü ve altın madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı