Galatasaray Eşref Hamamcıoğlu seçilirse yeni teknik direktör belli! Ünal Aysal ikna etti

Eşref Hamamcıoğlu seçilirse yeni teknik direktör belli! Ünal Aysal ikna etti

07.06.2022 - 09:55 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da 11 Haziran'da yapılacak seçim öncesinde başkan adaylarının çalışmaları son hızıyla sürüyor. Başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu yeni teknik direktörünü belirledi. Ünal Aysal'ın da devreye girilmesiyle dünyaca ünlü isimle anlaşma sağlandı.

Eşref Hamamcıoğlu seçilirse yeni teknik direktör belli Ünal Aysal ikna etti

Galatasaray'da gözler 11 Haziran'da yapılacak başkanlık seçimine çevrildi. Sarı Kırmızılılar Cumartesi günü 39. başkanını seçecek. Galatasaray'da Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu başkanlık için yarışacak.

Haberin Devamı

Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu projelerini üyelere ve Galatasaray taraftarlarına anlatmaya devam ediyor. Son olarak Eşref Hamamcıoğlu, D-Smart'a konuk olduğu programda önemli açıklamalarda bulundu.

Eşref Hamamcıoğlu seçilirse yeni teknik direktör belli Ünal Aysal ikna etti

Hamamcıoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

Galatasaray'daki seçime dışardan müdahale edildiğini ifade eden Hamamcıoğlu "30 Nisan'da yapılacak olan başkanlık seçimi, dış müdahalelerle iptal edildi. Galatasaray'da tek başına adaylık mümkün değil. Galatasaray farklı düşüncelerin aynı potada eritildiği bir kurumdur." sözlerini kullandı.

ÖZBEK'TEN TEKLİF

30 Nisan'daki seçimin iptali sonrası mevcut başkan adaylarından Dursun Özbek'ten teklif aldığını doğrulayan Eşref Hamamcıoğlu "Dursun Özbek aday olmak istediğini ve benim de onunla birleşmemi teklif etti. Ben ve ekibim bir yol kat ettik bu yüzden birleşmenin olamayacağını söyledim. En büyük hedefimiz Galatasaray'ın tüm kaynaklarını dinamik bir şekilde kullanmak" dedi.

Haberin Devamı

Eşref Hamamcıoğlu seçilirse yeni teknik direktör belli Ünal Aysal ikna etti

CENK ERGÜN SÖZLERİ

Galatasaray'da iki başkan adayı da sportif direktör olarak Cenk Ergün ismini öne çıkardı. Eşref Hamamcıoğlu'nun sportif A.Ş'de görev vereceği Adnan Öztürk ise Cenk Ergün ile çalışmak istemediğini ifade etti.

Başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu ise Cenk Ergün'ün kendileri için potansiyel bir sportif direktör adayı olduğunu açıkladı. Hamamcıoğlu, "Galatasaray köklerini eğitimden alır. Bu fonksiyonumuzu hiçbir zaman kaybetmememiz lazım. Galatasaray'a bir spor okulu kazandırmak istiyoruz. Galatasaray'da fikir zenginlikleri her zaman ön plana çıkmıştır. Biz 6-7 aydır Cenk Ergün ile bir yol kat ettik. Kendisi bizim için potansiyel bir sportif direktör adayıdır." ifadelerini kullandı.

Eşref Hamamcıoğlu seçilirse yeni teknik direktör belli Ünal Aysal ikna etti

"ÇİLEK GETİRMEYECEĞİZ"

Transferde yıldız oyunculardan daha çok potansiyelli oyuncuların peşinde olacaklarını vurgulayan Hamamcıoğlu, "Biz çilek getirmeyip tohumunu ekeceğiz. Yıldız futbolcu yerine yıldız adayı futbolculara yöneliyoruz." şeklinde konuştu. 30 Nisan'daki seçim öncesinde 'Yeni yönetmelik ve Bankalar Birliği gereğince kasa kolaylığı yapılamıyor' ifadelerini kullanan Hamamcıoğlu, "Benden önce, benden sonra diye bir şey söz konusu olamaz. Gerekirse kulüp için hibe şeklinde para bulunabilir. Parasız insanlar değiliz. Galatasaray bu durumdayken, taşın altına elimizi değil tüm vücudumuzu sokuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

TORRENT İLE DEVAM ETMEYECEK

Galatasaray'da en çok merak edilen konularında arasında Domenec Torrent'in geleceği yer alıyor. İspanyol teknik direktörün sözleşmesinde 2.1 milyon euroluk bir tazminat bedeli olduğu ifade edilmişti. İki başkan adayının da Domenec Torrent ile çalışmayacağı ifade ediliyor.

Eşref Hamamcıoğlu, D-Smart'ta katıldığı programda Torrent ile devam etmeyeceklerini belirtti. Hamamcıoğlu, "Domenec Torrent'in devam eden bir sözleşmesi var ancak kendisiyle devam etmeyeceğiz. Temasta olduğumuz yabancı teknik direktörler mevcut." ifadelerini kullandı.

Eşref Hamamcıoğlu seçilirse yeni teknik direktör belli Ünal Aysal ikna etti

HAMAMCIOĞLU SEÇİLİRSE TEKNİK DİREKTÖR DE ZERBİ

Cumartesi günü yeni başkanını seçecek olan Galatasaray'da gündem ısınıyor. Takvim'in haberine göre teknik direktör arayışlarını sürdüren başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu'nun bir süredir temas halinde olduğu Roberto De Zerbi ile her konuda anlaşma sağladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Eşref Hamamcıoğlu seçilirse yeni teknik direktör belli Ünal Aysal ikna etti

SASSUOLO'DA DİKKAT ÇEKTİ

Seçimde Hamamcıoğlu'na destek verme kararı alan eski başkanlardan Ünal Aysal geçtiğimiz günlerde Roberto Mancini ile temas kurmuş, İtalyan hoca da vatandaşı De Zerbi'yi önermişti. Aysal'ın yoğun çabaları sonrasında 43 yaşındaki teknik adamın yapılan teklifi kabul ettiği belirlendi. Hamamcıoğlu'nun seçimi kazanması halinde De Zerbi'nin hemen İstanbul'a gelerek işbaşı yapacağı ifade ediliyor. 2018-2021 yılları arasında çalıştırdığı Sassuolo'daki performansıyla dikkatleri çeken genç hoca, geçtiğimiz sezonun başında sürpriz bir kararla Shakhtar'ın yolunu tutmuştu.

30 MAÇTA 20 GALIBIYET ALDI

Ukrayna ekibinin başında çıktığı 30 maçta 20 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 yenilgi alan ve 2.17 puan ortalaması tutturan Roberto De Zerbi savaş ortamı nedeniyle sözleşmesini feshetme kararı almıştı. Öte yandan Eşref Hamamcıoğlu'nun Sportif A.Ş.'nin başına getirmeyi düşündüğü Adnan Öztürk'ün Altınordu ile yollarını ayıran Hüseyin Eroğlu ile altyapı koordinatörlüğü konusunda anlaşmaya verdiği belirlendi.

Haberin Devamı

Eşref Hamamcıoğlu seçilirse yeni teknik direktör belli Ünal Aysal ikna etti

MONACO'YU ELEMİŞTİ

Roberto De Zerbi'nin çalıştırdığı Shakhtar, Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Monaco'yu eleyerek dikkatleri üzerine çekti. Ancak grup aşamasında ise Real Madrid, Inter ve Sheriff'e rakip olan Ukrayna ekibi maçta sadece 2 puan alarak son sırada yer aldı.