Fenerbahçe F.Bahçe maçı sonrası Volkan Demirel sözleri! 'Yorumculuğa başladığında görmüştük'

F.Bahçe maçı sonrası Volkan Demirel sözleri! 'Yorumculuğa başladığında görmüştük'

16.05.2022 - 08:11 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 37'nci haftasında Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'ü konuk etti. Özellikle yıllarca kalecilik yaptığı Kadıköy'e rakip teknik direktör olarak dönen Volkan Demirel maça damga vuran isim oldu. Zorlu müsabaka 0-0'lık beraberlikle tamamlanırken spor yazarları da karşılaşmayı köşe yazılarında değerlendirdi. İşte maçın yazar değerlendirmeleri...

F.Bahçe maçı sonrası Volkan Demirel sözleri Yorumculuğa başladığında görmüştük

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 37'nci hafta mücadelesinde Kadıköy'de Volkan Demirel'in teknik direktörü olduğu  Fatih Karagümrük'ü konuk etti.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli kulübün yıllarca kalesini korutan Volkan Demirel'in Karagümrük'ü ile Fenerbahçe maçı gol beraberlikle tamamlarken spor yazarları da bu maçı köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o yazılar;

Her eve lazım!.. - Ercan Güven (Milliyet)

Hani, “her eve lazım” denilen şeyler vardır ya… İsmail Kartal da onlardan biri! Her kulübe lazım bir İsmail Kartal.
Fenerbahçe son düzlükte nal toplarken geldi. Ön guruptakilerin hepsini geçti, uzak ara olana yetişemedi, o kadar. Yeterli mesafe yoktu çünkü. Oyuncu kalabalığını takım yapmakla kalmadı, Başkan’ı bile kurtardı tribünlerin “istifa” talebinden.
Şimdi şapkasını alıp giderek yolu açacağı günü sayıyor… Heves de düşüyor tabi. Kapalı gişe maçta Kadıköy’den gitti bile. Malatya’dan doğru evine! Arkasında aralık bir Şampiyonlar Ligi kapısı bıraktı. Olanca sessiz, sakin, çelebiliği ile.
Neden?.. “Büyük projede ona yer yok”!..
Bu alemde kimi yol verilmiş hocalar tazminat için adliyeyi arşınlarken, kimi beceriksiz başkanlar Bizans oyunlarıyla koltukta oturmaya uğraşırken, ibretlik bir hikayedir Kartal’ınki.

Haberin Devamı

F.Bahçe maçı sonrası Volkan Demirel sözleri Yorumculuğa başladığında görmüştük

Neye yarar ki, bir hafta sonra yeniden kurulacak masa!
Yeni hoca, bol transfer… Sakın ama sakın “zamana ihtiyaç var” gibi bir cümle kurmasınlar o sırada.
Beş maçtır yenilmeyen Volkan Demirel’in Karagümrük’ü karşısında herkes gördü Fenerbahçe’nin zamana falan ihtiyacı yok. Sahip çıkan olsa yeter.
Baştan sona örgütlü futbol oynadılar. Tüm oyuncuların performansı yükselmiş. Oyunun her anında hepsi var. Lakin gözü kör olsun “gelecek” kaygısının !
Henüz dördüncü dakikada hataya zorladılar Karagümrük defansını. Ve Osayi’nin net gol pozisyonu oldu. Osayi, önde savunmadaki kadar verimli olmadığı, İrfan Can futbolunu son vitese yükseltemediği, Serdar Dursun en az derbideki kadar kötü olduğu için ilk yarı maçı ele geçiremedi Fenerbahçe. Zaten Serdar tercihi, takım öne top şişirmek zorunda kalırsa kafa hakimiyeti olan bir santrafor arayışıydı. Ne plan uygulandı ne de Serdar işe yaradı.
Ve Gustavo ve iki Fenerbahçe stoperi orta alana sahip çıkmayınca oyun planı savunmadan tak pasla istasyon yaratmak olan Karagümrük’ün yolu açıldı.
Ama ev sahibi defansta da iyi idi. Emre Mor iki adamı eksiltip ceza sahasına giriyor karşısında üç Fenerbahçeli var. Altay yüzüncü maçında yüz üzerinde yüz alıyor yine. Emre Mor ile Ferdi’nin eşleşmesi tam bir hız sınavına dönüp tempolu kaliteli maça keyif kattı.
İkinci yarı sahadaki eksiklerini tamir ederek başladı Fenerbahçe. Karagümrük’ü ablukaya aldı. Kalesine gelen tehlikeleri minimuma indirdi. 64’de Zajc-Rossi verkaçı ve kaçan sağlam bir golü vardı. Sebebi santraya kadar çıkan savunma, biraz daha sorumluluk alan İrfan Can, öne katkı veren Gustavo ve sola geçen Osayi idi.
Nazım sakatlanıp yerini Sosa’ya bıraktığında İsmail Kartal geç kalan Serdar Dursun-Valencia değişikliğini de yapabildi. Osayi de verimli olduğu sağ beke geçebildi sonunda.
Sona yaklaştıkça Fenerbahçe’de ve Kartal’da iştah düşüklüğünden doğal ne var?
Sadece Jorge Jesus’a kimler kalacak, onu belirlemekte işe yarayabilir Kadıköy’deki bu son maç ki, en başta gitmemesi gereken İsmail Kartal zaten gidecekse ne anlamı var.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Volkan Hoca'nın yolu açık - Önder Özen

Önder Özen, NTV ekranlarında Fenerbahçe - Karagümrük maçını değerlendirdi.

'0-0 olmasına rağmen bir izleyicinin keyif alacağı bir maç izledik. Statta 50 bine yakın taraftar izledi maçı ve keyif almışlardır. Skor sevindirmemiştir ama oyun karşılıklı fena değildi. Taraftar galibiyet ister doğal olarak onun dışında fena maç olmadı.

'YORUMCULUĞA BAŞLADIĞINDA GÖRMÜŞTÜK'

Volkan Demirel beIN Sports'ta yorumculuğa başladığında tüm takımlara ne kadar hakim olduğunu görmüştük. Lig başlar başlamaz ciddi fark yaratmıştı, analizlerini çok beğenmiştim. Antrenörlüğe Ersun hocayla başlamıştı, daha sonra Emre Belözoğlu'yla çalıştı. O dönemi iyi geçirmiş Volkan Demirel. Çok yerinde yorumlar yaptı ve hocalığında da Fenerbahçe'yi ne kadar hazırlıklı olduğunu gösterdi.

F.Bahçe maçı sonrası Volkan Demirel sözleri Yorumculuğa başladığında görmüştük

Zaman zaman oyunu geriden kurdular, zaman zaman Viviano'dan yüksek top istedi. Zaten Farioli döneminde geriden oyun kuruyordu. Pesic tam bu oyunun santraforu olmasa da düşen topu aldılar. Fenerbahçe takımı baskılı başladı, kaleye kadar da baskı yaptı. Kaptırdıkları toplarda öndeki 5'li ile arkadaki 5'li arasında mesafe olması nedeniyle Karagümrük topu ilerdeki oyuncusuyla buluşturabildi. Altay'ın ilk yarıda 2 tane net pozisyonu vardı. Ligin en formda, en istim üzerinde takımlarından biri olan Fenerbahçe karşısında Karagümrük'ün aldığı 1 puan 3 puan kadar değerliydi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de bazı akıllıca işler gördüm. Emre ile eşleşmeleri ilginçti. İki çabuk kıvrak oyuncunun karşılaşmasını izledik. Ferdi oradan defo vermedi. Emre bir de minyon oyuncu, onun gibi oyuncular kadar tehlikelisi yoktur. Ferdi hem onunla mücadelesinde, hem ortada baskılarında kusursuz bir savunma performansı gösterdi. Belli ki ona çıkma denmiş. Maçın oyuncusu Ferdi Kadıoğlu'dur" Ferdi çıkmayınca Fenerbahçe'nin oyun pratiği etkilendi. Osayi'nin performansı önemliydi, bu sefer önde oynayınca o da etkilendi. 75'e kadar da orada kaldı Osayi. Kaybedebilirdi veya kazanabilirdi Fenerbahçe. Nefis ikili mücadeleler oldu. Hakem performansında ikili mücadelede verilen verilmeyen faullerde iyi bulmadım hakemi. Futbolcu kalitesinin altında kaldı hakemler.

Normalde hakemlerin benzer performansları gösterdiğinde hakem topuna girmem ama bu maçta hakem performansı oyuncuların performansının altında kaldı. Her şeye rağmen güzel maç oldu. Volkan Demirel adına işin savunma tarafını çözdüğü için teknik adam ışıklarını onda görüyorum. Oyunculara hakimiyetini de çok etkili buldum. Benjamin Pavard dünyanın en iyi sağ beklerinden biridir. Çıkışları önemlidir ve önünde de Gnabry oynuyor. Bekten ileri çıkarken fiziğinizin iyi olması lazım. Taktiksel olarak da uygunsa ileri çıkarsınız. Osayi'de sağ bek ve ileride oynamak için her şey var. Teknik ve hız birleşecek, karar verme yeteneği olacak bir de.

İkinci yarıda Rossi'nin net fırsatta auta attığı bir top var. Çok dar alanda tiki taka vardı orada. Zaman yok, alan yok, çabuk karar vermek gerekiyor. 3 defa senaryo değişti o pozisyonda. Buna uyum sağlayan çabuk ve kıvrak bir oyuncu performansı gördüm orada, atamadı ama oluşturdu Rossi. Osayi orada oynuyor, topu dürtüp koşuyor mücadele ediyor, bence orayı seneye bozmamalı Fenerbahçe. Ligde sezonun en iyileri karmasını yapacağız mesela, 2 ay önce benim kadrom şimdikiyle çok farklıydı. Mesela sağ beke Osayi girdi bir kere. Rosier'in düşüşü ile birlikte. Savunmanın solunda da Ferdi orada artık tek. 2 ay önce kadro yapmaya kalksaydık sol bek yazmamak için 3'lü savunma yazacaktım. Son performanslar ölçü müdür bilemem ama bence Osayi Fenerbahçe'de ciddi bir fark yaratacakmış gibi istiyorum savunmanın sağında. Orayı bir kaç yıl kapatabilir Osayi.

İsmail hoca son derece başarılı bir performans ortaya koydu. Genelde düşüşteyken gelir böyle camianın yetiştirdiği teknik adamlar. İsmail hocaya da öyle geldi. Fenerbahçe erime noktasındayken, moraller bozulmuşken, tribünler ümidi kesmişken geldi. Daha önce de böyle şeyler oldu. Son 13 maç 10 galibiyet 3 beraberlik 33 puan demektir ve bu çok önemli bir puan. Karar vericiyseniz, teknik anlamda bu işin profesyonelleriyseniz, sezon sonu gelince başarılı olan teknik direktörünüzle ilgili kararlar vermek zorunda kalabilirsiniz.'

İkisini de keyifle izledim... - Ömer Üründül (Sabah)

Sezon sonu formalite maçı... Ama sanki sezon ortasında önemli bir puan mücadelesi gibi disiplinli, taktik savaşına sahne olan seyir zevki güzel bir karşılaşma izledik. Bana göre alışılmış dışı bu görüntünün bir numaralı nedeni stadı dolduran 50 bin seyirciydi. İlk yarı hemen hemen denk geçti. Biraz daha F.Bahçe oyunu kontrol ediyordu. Ama ofansif güç sınırlı idi. Tek net pozisyonu Osayi değerlendiremedi. Karagümrük ise ofansif girişimlerde daha verimliydi. Kaleci Altay iki çok önemli kurtarış yaptı. İkinci devrenin ilk 30 dakikasını F.Bahçe domine etti. Gol için bir hayli karşı kaleyi zorladılar. Ama Karagümrük'ün kompakt savunmasını pozisyonlara dönüştüremediler. Güzel bir verkaç sonucu Rossi de önemli bir pozisyonu harcadı. Son 15 dakikada ise oyunun kontrolünü Karagümrük eline aldı. Karşı kaleyi de ciddi bir şekilde tehdit ettiler. Gustavo'nun mükemmel şutunu, kaleci Viviano aynı güzellikte kurtardı. Sonuç değişmedi. F.Bahçe'nin dün çok etkili olamamasının tabii ki önemli bir nedeni vardı. Takımın temel direği Crespo'ya bir de fiziki açıdan iyi olan Mert Hakan'ın yokluğu eklenince son haftalardaki alışılmış orta saha dinamizmi doğal olarak kayboldu. 60 dakika Emre Mor ile Ferdi'nin aynı kulvardaki mücadelesini keyifle izledim. Emre Mor, büyük yeteneklerine ihanet eden bir genç. Ama galiba Volkan Demirel ona biraz iyi geldi. Karagümrük'te Pesic, Burak ve Caner Erkin çok iyi oynadılar. Volkan Demirel'i de kutluyorum. Ama bir eleştirim var; Ahmed Musa'ya 65 dakika nasıl tahammül ettin...

F.Bahçe maçı sonrası Volkan Demirel sözleri Yorumculuğa başladığında görmüştük

Ses var, görüntü yok - Faik Çetiner (Fanatik)

Fenerbahçe’de taşlar yerinden oynayınca işler zora giriyor. Mert Hakan ve Crespo olmayınca, İsmail Kartal tercihlerini hem Osayi hem de Nazım için kullanmıştı. Nazım geride, Osayi sağ önde oynuyor, İrfan Can da orta alana kaydırılmıştı. Oyuna sağ önde başlayan Osayi, daha sonra sola geçiyor, İrfan Can ’da sağ kanat bindirmeleri yapıyordu. Karagümrük topu rakibe vermiş, kendi alanından garanti paslarla çıkıyor, rakibinin açıklarını kovalıyordu. Borini, Pesiç’in şut denemeleri, Emre Mor’un hareketli ve adam eksilten oyunu misafir takıma da pozisyonlar kazandırıyordu.

Son vuruşlarda etkisizdi

Fenerbahçe’nin, Rossi ve Ferdi ile sol kanadı iyi kullanması ile kazanılan pozisyonlarda da Serdar Dursun’un son vuruşları etkisiz olunca, golü bulmak zorlaşıyordu. Osayi’nin kale önü cömertliğinin de altını çizmek gerekirdi. Kaleciler Altay ve Viviano’nun başarılı oyunları da gole geçit vermiyordu. İlk yarı golsüz kapandığında İsmail Kartal, kulübesine müracaat etmedi.

Gecikmiş değişiklik

Halbuki oyun Valencia’yı çağırıyordu. İkinci bölümde kıran kırana mücadele devam etti. Volkan Demirel’in takımı kolay teslim alınacak gibi değildi. İsmail Kartal hamle için son 15 dakikayı bekledi. Serdar Dursun’u dışarı alıp (Gecikmiş değişiklik) Valencia’yı, sakatlanan Nazım’ın yerine Sosa’yı sahaya sürdü. Osayi geriye çekildi, takım biraz daha ofansif oynadı ama golü bulamadı. Kadıköy yine kapalı gişeydi. Müthiş destek vardı ama sonuç alınamadı. Kısacası, "Ses var, görüntü yoktu”. Bu taraftar artık verdiği sesin görüntüsünü hak ediyor.

Gereksiz kartlar gösteriyor! - Ahmet Çakar (Sabah)

Fenerbahçe ikinciliği garantilemek için çıkmıştı fakat son maça kaldı. Ligden düşmesi kesinleşen Yeni Malatya'yı yendikleri taktirde Konyaspor hangi sonucu alırsa alsın Fenerbahçe ikinci olacak. Büyük bir sürpriz olacağını sanmıyorum. Dün geceki maça baktığımızda Fenerbahçe'nin haftalardır başarılı olduğu sistemle başladığını görüyoruz. Önde basıyorlar, çabuk çıkıyorlar ama özellikle ilk yarıda fazla üretemediler. Bazı oyuncular üretken olmadıklarında veya pozisyona giremediklerinde Fenerbahçe duruyor. Mesela Serdar Dursun, mesela Rossi, mesela İrfan Can... Özellikle İrfan'dan çok şey beklenmesine rağmen bazı maçları iyi bazense etkili değil. Özellikle ilk yarıda Karagümrük pasla çıktı ve asla Fenerbahçe'nin oyunu domine etmesine izin vermedi. İkinci yarıda da Osayi'nin kaçırdığı gol var. Aynı Osayi ilk yarıda da Karagümrük defansının hatasından kaynaklanan pozisyonda önemli bir golü harcamıştı. Bu pozisyonlarda vuruş tekniği çok önemli. Her ikisinde de Osayi sert vuramadı. Tıpkı Rossi'nin ikinci yarıda yakaladığı pozisyon gibi. Top onun da sağ ayağına geldi ama bu ayağı etkili olamadığı için o da başarısızdı. Fenerbahçe daha hakim oynamasına rağmen Karagümrük'ün de önemli atakları var. Hele son dakikalarda Pesiç kafayı iyi vursa Fenerbahçe dün gece kaybederdi. Sonuca baktığımızda F.Bahçe için ikincilik sadece bir maç kadar uzakta. Halil Umut Meler genelde iyi ama bazen gereksiz kartlar gösteriyor. Mesela son dakikada Osayi'ye gösterdiği gibi. Kesin yanlış... Yine ikinci yarıda İrfan Can'a bir faul var, itiraz etti diye sarı kart çıkardı. Ama yine de Türkiye'nin en kalburüstü hakemlerinden biri.

Yazarlar