Skorer "F.Bahçe sözünü tutmadı"

"F.Bahçe sözünü tutmadı"

22.08.2008 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziantepspor basın sözcüsü Mehmet Kızıl, Kemal, Olcan ve Mustafa Cehavir olayı için Fenerbahçe'yi suçladı

F.Bahçe sözünü tutmadı

Gaziantepspor basın sözcüsü Mehmet Kızıl, basın toplantısı düzenleyerek Kemal, Olcan ve Mustafa Cehavir olayından dolayı Fenerbahçe'yi sözünden dönmekle suçladı.
Kırmızı-siyahlı takımın basın sözcüsü Mehmet Kızıl, ilk maçın Fenerbahce ile olması Gaziantepspor’un çok iyi kadro kurması herkesi rahatsız ettiğini söyledi. Basın sözcüsü Mehmet Kızıl, transferlerin nasıl yapılacağını çok iyi bildiklerini belirterek “Son dönemlerde yaşanan Kemal Aslan, Olcan ve Mustafa Cehavir konusuna açıklık getirmek istiyorum. Biz aşağı yukarı bu sezon için 14 tane futbolcu transfer ettik. Hiç biriyle bir problem yaşamadık. Futbolcunun nasıl satın alınacağını, nasıl kadroya katılacağını çok iyi biliyoruz. 3 senedir Gaziantepspor’un başındayız, 4. seneye giriyoruz. Bu süre içinde kadromuza 60-70 tane futbolcu kattık. Bunun yanı sıra futbolcular sattık. Biz çok şey biliyoruz ama bilmediğimiz bir şey var. Bütün transferlerde Tabata’nın bile daha yeni teyid’i geldi. Kulüp diye bir şey var, Gaziantepspor, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Ankaragücü yani tüm kulüpler ciddi bir kulüptür.”
 
VERİLEN SÖZ KARŞISINDA TEMİNAT MEKTUBU İSTEMELİYDİK
Mehmet Kızıl, Tuğcan otelde yaptığı basın açıklamasında Kemal, Olcan ve Mustafa Cehavir’in transferinin söz karşılığında yapıldığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü. “Biz bir kulüp başkanı yetkilisiyle konuşurken bize verdiği sözden dolayı biz o anda bankadan teminat mektupu almamız mı lazım. Biz Fenerbahçe ile tamamıyle söz problemimiz var. Bu futbolcular gelirken bonservisleri ellerinde geldiler. Bizim bu konuda hiçbir ihmalkarlığımız yok. Sadece biz çok iyi kadro kurunca biz Türkiye’de konuşulan takım olduk. İtalya kampında çok iyi sonuç almamız ve arkasından ilk maçın Fenerbahçe’ye denk gelmesinden dolayı ve Fenerbahçe bize futbolcuları verdikten sonra Fenerbahçe’ye o kadar yakın olan kulüpler var. Biz Fenerbahçe’ye yakın olmak zorunda değiliz. Daha yakın ilişkiler içinde olan kulüpler o futbolcuları neden bize vermediniz diye gönül koyan takımlar var. Daha ilk günden Aziz Yıldırım’ı tenkit eden kulüpler ve kamuoyu oldu. Futbolcuları nasıl bedelsiz verirsiniz diye Aziz Yıldırım’ı tenkit ettiler.” 

YILDIRIM KEMAL TAKIMINIZA HAYIRLI OLSUN DEDİ
Kızıl, açıklamalarında Aziz Yıldırım’ın davranışından dolayı sürekli eleştirerek, “Biz bu futbolcuları bedelsiz aldık. Biz bedelsiz aldığımız için Kemal ile 1 milyon dolar bedel ile anlaştık. Serbest kalan Kemal gibi bir oyuncuya bu parayı verirsiniz. Hatta kulüpler birliğinde Aziz Yıldırım bana Kemal hayırlı olsun dedi. Bundan bir ay önce katıldığım toplantıda birzat kendisi Kemal hayırlı olsun dedi. Nihat Özdemir’de başkan’la her zaman görüşür. Oda bu futbolcular sizindir planlarınızı ona göre yapın şeklinde bizimle muhatap oldu. Biz Nihat Özdemir’e diyebilir miyiz ki verdiğiniz sözden dolayı banka teminatı yollayın. Bu futbolcuların bonservisini almak için bize her defasında başkan müsait değil, yok Partizan maçı var bir türlü görüşemedik. Ama sözlü olarak oyuncular hep sizindir denildi. Zaten oyuncuların bizde olduğunu kamuoyu da biliyor oyuncular 2 aydır bizle çalıştılar. İlk maçın Fenerbahçe ile olması ve güçlü transferler yapmamız bu sorunları çıkardı. Kemal, Musafa ve Olcan’ın kalması icin başkan büyük özveride bulundu.”

Haberin Devamı

SEBEP NE OLURSA OLSUN SÖZDEN DÖNÜLMEZ
Mehmek Kızıl, bu yapılan hareketin Fenerbahçe gibi büyük bir kulübe yakışmadığını belirterek, “Kemal’in peşinatına ödedik ama bu paramızı bir şekilde geri almayı düşünüyoruz. Dolasıyla ilk defa böyle bir hadise yaşıyorsak. Kamuoyuda ilk defa yaşıyordur. Şimdi ben ev satacağım birisine 150’ye sattım, daha devir işlemleri yapılmadan bir başkası geldi 200 verince vazgeçeceğim. Burada tek gerçek var Fenerbahçe gibi büyük camia sözünden dönmüştür. Yaşanan olay çok üzücü Fenerbahçe’ye yakışmadı. Sonuçta Kemal’in, Olcan’ın ve Mustafa Cehavir’in yeri dolar. Hocamızla görüşüp hangi mevkiye oyuncu lazımsa hemen alacağız. Yani sözün kısası bu yapılanların ardından Fenerbahçe büyüklüğü yara almıştır. Sebep ne olursa olsun bir kulüp verdiği sözden dönemez.”
LigTV

Yazarlar