Motor Sporları F1 ACADEMY 10 yıl boyunca beIN SPORTS'ta

F1 ACADEMY 10 yıl boyunca beIN SPORTS'ta

07.03.2024 - 12:25 | Son Güncellenme:

F1 ACADEMY, Türkiye ve ayrıca MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) bölgesinde yer alan 24 ülkede beIN'in amiral gemisi beIN SPORTS ve TOD'da yayınlanacak.

F1 ACADEMY 10 yıl boyunca beIN SPORTSta

beIN MEDIA GROUP'un (beIN) kısa süre önce Türkiye (Digiturk) ve ayrıca MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) bölgesinde yer alan 24 ülkeyi kapsayan Formula 1 anlaşmasını daha da genişletti. beIN MEDIA GROUP, genç sürücüleri en üst seviyelere ilerlemeleri için geliştiren ve hazırlayan tamamı kadınlardan oluşan F1 ACADEMY'nin de yayın haklarını aldı.

Haberin Devamı

F1 ACADEMY’de bu sezon üç kıtada toplam yedi yarış gerçekleşecek. Bu anlaşma, beIN'in 2019'da başlatılan, özellikle sporda kadınlara odaklanarak yeterince temsil edilmeyen sporlara ve sporculara destek veren küresel bir beIN girişimi olan beINSPIRED'in merkezinde yer alacak. Sezon 7 Mart'ta Suudi Arabistan'da açılacak, ardından Miami, İspanya, Hollanda, Singapur, Katar ve son olarak da 6-8 Aralık tarihleri arasında Abu Dabi'de düzenlenecek.

Tüm yarışlar beIN'in amiral gemisi beIN SPORTS kanallarında ve OTT platformu TOD'da yayınlanacak. MENA ve Türkiye'de kadın sporu için yeni bir hayran kitlesi yaratacak.

Digiturk Spordan Sorumlu Grup Başkanı Rashed Al-Marri anlaşmayla ilgili olarak, "Formula 1 ACADEMY ile yaptığımız bu ortaklıkla, beINSPIRED girişimimizin bir parçası olarak motor sporlarında mücadele eden kadınların inanılmaz beceri, yetenek ve rekabet gücünü dünyaya göstereceğiz. Bu anlaşma kadın spor hakları portföyümüzü büyütmekle kalmıyor, aynı zamanda kadın sporcuları öne çıkarma, görünürlüklerini artırma ve hak ettikleri yayın görünürlüğünü elde etmelerini sağlama konusundaki kararlılığımızı da güçlendiriyor. beIN olarak sadece 35 ülkede F1'in yayıncısı olmakla kalmıyor, aynı zamanda F1 ACADEMY ile sporda çeşitliliği teşvik eden bir platform haline de geliyoruz" dedi.

Yazarlar