Dünya Kupası Fas'ın değerini 5'e katladı! Maaşlar arasında uçurum

Fas'ın değerini 5'e katladı! Maaşlar arasında uçurum

12.12.2022 - 10:53 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası'nda rakiplerini eleyen Fransa, Fas, Arjantin ve Hırvatistan yarı finale kaldı. Son 4'e kalan takımlar arasındaki güncel değer farkı ve teknik direktör maaşları arasında uçurum dikkat çekti.

Fasın değerini 5e katladı Maaşlar arasında uçurum

Dünya Kupası'nda çeyrek final karşılaşmaları nefes kesti. Turnuvanın en sürpriz sonuçlarından birine Fas imza attı. Ronaldo'nun kaptanlığını yaptığı Portekiz'i 1-0 mağlup eden Afrika ekibi tarihinde ilk kez yarı finale yükseldi. Gerginliğin üst seviyede olduğu Arjantin-Hollanda maçında penaltılarla kazanan takım Arjantin oldu. Fransa - İngiltere mücadelesinde ise son dünya şampiyonu Fransa 2-1 ile üstünlük kurdu. Favoriler arasında yer alan Brezilya uzatma bölümünde öne geçse bile Hırvatistan'a karşı bu avantajını koruyamadı ve penaltılarla kupa dışında kaldı.

Haberin Devamı

Yarı finalde Fas ile Fransa eşleşirken Arjantin'in rakibi Hırvatistan oldu. Takımlar arasındaki güncel değer farkı büyük dikkat çekiyor. Öte yandan teknik direktör maaşları arasında uçurum bulunuyor.

FAS'A FIFA'DAN DUDAK UÇUKLATAN RAKAM
FIFA, Dünya Kupası'nda organizasyonda 4 milyar 666 milyon dolar (güncel kurla yaklaşık 86 milyar 822 milyon 528 bin TL) gelir elde etmeyi planlıyor. 32 takıma ayakbastı parası olarak 1 milyon 500 bin dolar ödeyecek. Toplamda dağıtılacak ödül böylece 440 milyon doları bulacak.

EN AZ 25 MİLYON DOLARI CEBİNE KOYDU
2022 Dünya Kupası'nı kazanacak takımın para ödülü de dudak uçuklatıyor. Kupayı müzesine götürecek ülke 42 milyon dolar (781 milyon TL) para ödülünün sahibi olacak. Finalde kaybeden ve ikinci olan ülke ise; 30 milyon doları (558 milyon TL) kasasına koyacak. Organizasyonda üçüncü olan takım 27 milyon dolar (502 milyon TL), turnuvanın dördüncüsü de 25 milyon dolar (465 milyon TL) ödül almaya hak kazanacak.

Haberin Devamı

Fasın değerini 5e katladı Maaşlar arasında uçurum

FRANSA'NIN DEĞERİ 1 MİLYAR 300 BİN EURO
Son dünya Kupası şampiyonu kadro değeri ile büyük dikkat çekiyor. Fransa'nın güncel değeri 1 milyar 300 bin euroyu geçti. Takımın en değerli ismi 160 milyon euro ile PSG'nin yıldızı Mbappe oldu. Onu 80 milyon euro değer ile Real Madrid'de forma giyen Tchouameni takip etti. 60 milyon euro değer ile Kingsley Coman, Ousmane Dembele ve Jules Kounde dikkat çekti.

Fasın değerini 5e katladı Maaşlar arasında uçurum

ARJANTİN'İN DEĞERİ 645 MİLYON 20 BİN EURO
Dünya Kupası'nı kazanmaya odaklanan Arjantin'in güncel değeri 645 milyon euroyu geçti. Takımın en değerli ismi Inter forması giyen Lautaro Martinez oldu. Tottenham forması giyen Cristian Romero 55 milyon euro, PSG'nin yıldızı Lionel Messi 55 milyon euro değerle onu takip etti.

HIRVATİSTAN'IN DEĞERİ 377 MİLYON EURO
2018 Dünya Kupası'nın son finalisti Hırvatistan'nın toplam karo değeri 377 milyon euro oldu. Hırvatistan'da Josko Gvardiol 60 milyon euro değerle zirvede yer aldı. Chelsea'nin yıldızı Mateo Kovacic 40 milyon euro ile onu takip etti. Marcelo Brozovic ise 35 milyon euro ile üçüncü sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Fasın değerini 5e katladı Maaşlar arasında uçurum

FAS'IN DEĞERİ 241 MİLYON EURO
Dünya Kupası'nda fırtınalar estiren Kuzey Afrika ekibi Fas'ın güncel değeri 241 milyon euro değerinde. Takımın en değerli ismi ise 65 milyon euro değeriyle PSG forması giyen Achraf Hakimi oldu. Onu 25 milyon euro değerleri ile Mazraoui ve Nayef Aguerd takip etti.

Öte yandan turnuvaya çeyrek finalde veda eden Brezilya'nın değeri 1.14 milyar, Portekiz'in değeri ise 865 milyon euro.

Fasın değerini 5e katladı Maaşlar arasında uçurum

TEKNİK DİREKTÖR MAAŞLARI ARASINDA ZİRVE DESCHAMPS'DA
Dünya Kupası'nda yarı finale kalan takımlar arasında maaşı en yüksek teknik direktör olarak 3 milyon 800 bin euro ile Didier Deschamps bulunuyor. Didier Deschamps aynı zamanda turnuvada yer alan takımlar arasında hocasına en çok maaş ücreti verilen 3. isim konumunda. Onu Arjantin'in hocası Lionel Scaloni 3 milyon 800 bin euro maaş ile takip etti. Fas teknik direktörü Walid Regragui 720 bin euro yıllık maaş alırken bir dönem Fenerbahçe'nin de gündeminde yer alan Zlatko Dalic 50 bin euro kazanıyor.

Fasın değerini 5e katladı Maaşlar arasında uçurum

Teknik direktör maaşları sıralamasında Almanya Milli Takımı'nın hocası Hans Flick 6 milyon 500 bin euro ile zirvede yer alırken onu 5 milyon 700 bin euro ile İngiltere teknik direktörü Gareth Southgate izledi.

Haberin Devamı

Didier Deschamps (Fransa): 3 milyon 800 bin euro
Lionel Scaloni (Arjantin): 2 milyon 600 bin euro
Walid Regragui (Fas): 720 bin euro
Zlatko Dalic (Hırvatistan): 550 bin euro

Fasın değerini 5e katladı Maaşlar arasında uçurum

Yazarlar