Dünya Kupası Fas'ın unutulmaz Dünya Kupası serüveni manşetlere taşındı: Kahramanlar!

Fas'ın unutulmaz Dünya Kupası serüveni manşetlere taşındı: Kahramanlar!

15.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası'na Fas oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla damga vurdu. Fransa'ya 2-0 kaybederek final şansını kaybeden ve turnuvaya veda eden Fas'ın Dünya Kupası serüveni manşetlere taşındı.

Fasın unutulmaz Dünya Kupası serüveni manşetlere taşındı: Kahramanlar

2022 Katar Dünya Kupası'nın sürprizi Fas oldu. Turnuva öncesinde birçok futbol otoritesinin şans tanımadığı Afrika temsilcisi Belçika, Kanada ve Hırvatistan'ın yer aldığı grubu lider tamamlayarak son 16'ya yükselmişti. İspanya'yı son 16 turunda penaltı atışlarıyla kupanın dışına iten Fas, Ronaldo'lu Portekiz'i de çeyrek finalde saf dışı bıraktı. Fransa ile yarı finalde karşılaşan Afrika temsilcisi rakibine 2-0 mağlup olarak elendi. Fas, üçüncülük maçında Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Fası'ın Dünya Kupası'ndaki başarılı serüveni dünya basınında da geniş yankı buldu. İşte ayrıntılar...

Fasın unutulmaz Dünya Kupası serüveni manşetlere taşındı: Kahramanlar

KADRONUN YAKLAŞIK YÜZDE 90'I FAS LİGİ DIŞINDA OYNUYOR

Fas'ın Dünya Kupası kadrosundaki 26 futbolcudan sadece 3 tanesi Fas Ligi'nde forma giyiyor. Ahmed Tagnaouti, Yahia Attiyat ve Yahya Jabrane Fas ekibi Wydad Casablanca'da görev yapıyor. Takımın 26 futbolcusundan 20'si Avrupa'da top koşturuyor. Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui, Hakim Ziyech, Youssef En Nesyri ve Bono ise takımın öne çıkan isimleri olarak dikkat çekiyor.

TARİHTE BİR İLK

Fas Milli Takımı, Portekiz'i eleyerek Dünya Kupası'nda yarı final aşamasına yükseldi. Dünya Kupası'nda yarı final aşamasına yükselen ilk Afrika ülkesi Fas oldu. Fas Milli Takımı bu tarihi zafer sonrası büyük sevinç yaşadı.

Haberin Devamı

Fasın unutulmaz Dünya Kupası serüveni manşetlere taşındı: Kahramanlar

DÜNYA BASINI FAS'I KONUŞUYOR: ARTIK HAFİFE ALINAMAZ

Dünya Kupası yarı finalinde Fransa'ya 2-0 kaybeden Fas, Dünya basının da gündemine oturdu. Afrika temsilcisinin peri masalı yarı finalde sona erse de manşetlerde Fas yer aldı.

İşte Fas için dünya basınında öne çıkan haberler;

NBC: ARTIK HAFİFE ALINAMAZ

ABD'den NBC News, Dünya Kupası'ndaki sürprizleri değerlendirdi ve futboldaki güç dengelerinin değiştiğine vurgu yaptı. Haberde "Fas yarı finale yükseldi, Suudi Arabistan turnuvanın favorilerinden Arjantin'i yendi Tunus ise son şampiyon Fransa'yı mağlup etti. Küresel futbolda artık hiçbir futbol ülkesi hafife alınamaz." ifadelerine yer verildi.

İngiltere'den Middle East Eye, "Fas'ın Dünya Kupası'ndaki tarihi rüyası Fransa ile sona erdi" başlığını kullandı. Haberin detayında "Atlas Aslanları, Afrika için birçok ilki gerçekleştirdiği turnuvaya Fransa maçında veda etti. Afrika'nın şu ana kadar en büyük başarısını yakaladılar. Müslüman dünyasını birleştiren ve büyüleyen serüvenin kahramanları oldular. Hırvatistan'a karşı üçüncülük maçında tarihi bir başarıyı daha yakalamanın eşiğindeler." denildi.

Fasın unutulmaz Dünya Kupası serüveni manşetlere taşındı: Kahramanlar

İngiltere'den Daily Mail, "Fransa, Arjantin ile finalde karşılaşacak. Kuzey Afrikalıların Dünya Kupası hayali Fransa'ya karşı yiğitçe bir oyuna rağmen sona erdi." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

İngiltere'den The Sun, "İngiltere, Fransa'yı eleseydi bile bu harika Fas takımını yenip finale çıkması garanti değildi. Atlas Aslanları, Fransa'yı oldukça zor durumda bırakmalarına rağmen mağlup oldu." ifadelerini kullandı.

Almanya'dan Bild, "Fas mucizesi sona erdi. Onlar Dünya Kupası'nda yarı finale kalan ilk Afrika ülkesi oldu. Favorilerden İspanya ve Portekiz'i turnuvanın dışına itmeyi başardılar." sözlerine yer verdi.

İspanya'dan Mundo Deportivo, "Başları dik ve gözyaşları içinde, taraftarlarına teşekkür ettiler. Hem gurur hem hayal kırıklığı. Fas Milli Takımı'nda Fransa maçı sonrası bu iki duygu hakim oldu." ifadelerini kullandı.

Fasın unutulmaz Dünya Kupası serüveni manşetlere taşındı: Kahramanlar

Yazarlar