Fenerbahçe Fatih Demireli: Falette, Fenerbahçe'nin aradığı oyuncu değil

Fatih Demireli: Falette, Fenerbahçe'nin aradığı oyuncu değil

09.01.2020 - 12:42 | Son Güncellenme:

Ocak döneminde ilk transferini yapan Fenerbahçe, Alman ekibi Eintracht Frankfurt forması giyen Simon Falette'yi satın alma opsiyonlu sezon sonuna kadar kiraladı. Alman futbolunun usta isimlerinden biri olan Fatih Demireli, Gine'li defans oyuncusunu Skorer'e değerlendirdi.

Fatih Demireli: Falette, Fenerbahçenin aradığı oyuncu değil

Mesut Aydın KALE/ Skorer ÖZEL

Haberin Devamı

Fenerbahçe ilk transferini Eintracht Frankfurt'tan Simon Falette'yi kadrosuna katarak yaptı. Bu sezon sadece 1 kez forma giyen Gineli defans oyuncusuyla ilgili Almanya futbolunu çok iyi bilen ve Münih'te yaşayan spor yazarı ve yorumcusu Fatih Demireli, Skorer'e yeni transferi değerlendirdi.

İşte Demireli'nin Falette hakkında yaptığı yorumlar;

SORU -> Bu sezon sadece 1 maçta forma giyen Simon Falette Fenerbahçe'nin savunmasına ilaç olabilir mi?

Tabi ki meçhul. Bu sezon sadece bir maç oynadığı için oyuncunun nasıl bir fiziksel seviyede olduğunu kestirmemiz zor. Frankfurt'tan gelen bilgilere göre antrenman temposu gayet iyiydi, tabi ki oynamamasının da bir sebebi var. Frankfurt bu sezon Almanya'da en çok maça çıkan takım, Avrupa Ligi'ne çok erken başladı. Buna rağmen bu rotasyonda kendine yer bulmaması bir işaret. O yüzden Falette de soru işaretleri var.

Haberin Devamı

SORU -> Zanka ve Rami'ye göre Fenerbahçe defansının hızını artırabilecek bir oyuncu mu?

Bence Zanka ve Rami'ye göre defansını hızını arttırabilecek bir oyuncu değil. Hem Zanka hem de Rami'ye göre farklı oyuncular. Şöyle tanımlamamız lazım Falette. Mücadele gücü yüksek bir futbolcu. İkili mücadelelerde başarılı. Hava toplarında da gayet müdahaleleri yerinde ama bunun dışında teknik zafiyetleri çok fazla. Bu yüzden bireysel hata çok yapıyor ve oyunu kurmada sıkıntı yaşıyor. Aşırı yavaş bir oyuncu değil ama yine de Fenerbahçe defansının arkasına atılan toplarda zafiyet yaşayabileceğini düşünüyorum. Bu yüzden kolay bireysel hatalar yapabilecek oyuncu. Zanka’dan mücadele gücü yüksek ama başka eksiklikleri kesinlikle var.

SORU -> Bugün Fenerbahçe kampına katılıyor, 10  günde takıma adapte olabilir mi ?

Olumlu tarafından baktığımız zaman, kulüp ve taraftarlar açısından çok sevilen bir isimdi. Hiçbir zaman kendini salmadı, oynamadığı sürede. Hatta Frankfurt, Falette’in gideceğini açıkladığı zaman üzülen taraftarlar fazlaydı. Dil öğrenme konusunda çok istekli bir oyuncu. Tabi 6 aylık bir sözleşmesi olduğu için Türkçe öğrenir mi bilmiyorum ama Gineli oyuncu karakteri ile takıma adapte olacağına düşünüyorum. Tabii futbol farklı bir nokta orasını kestiremiyorum. 

Haberin Devamı

SORU -> Bir önceki sezon 7 Lig 7 Avrupa (Toplam 14 maç) maçında forma giydi, ama bu sezon sadece 1 maçta forma giydi, bunun sebebi nedir? Yerine transfer mi yapıldı yoksa performans düşüklüğü mü?

Değişen bir kadro olmadı. Geçen seneki sayıyla aynıydı. Sanırım Frankfurt teknik direktörü performansından memnun kalmadı. Alman ekibi, Fenerbahçe gibi oyunu forse eden bir takım, rakip alanda oynamayı seven bir takım. Bunu yaptığınız zaman ayağı iyi olan bir stopere ihtiyacınız var. Geniş alanda da iş yapabilen bir oyuncuya ihtiyacınız var. Falette bu mu? Bence değil . Ersun Yanal’ın oyuncu tarzı, DNA’sı da bu olduğu için ben Falette’nin buna uygun bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Frankfurt’ta da oynamama sebebi buydu. Mesela geçen sezon 7 Avrupa maçında forma giymişti. Gineli oyuncunun en iyi oynadığı maçlar Chelsea ve Benfica maçıydı. Bu maçlarda Frankfurt topu rakibe vermişti. İşte istisna olduğu için o maçlarda iyi oynadı.

Haberin Devamı

SORU -> Geçtiğimiz sezon 14 maçın 2'sinde sol bekte forma giymiş, sence sol bekte performansı nasıl olur?

Bence Falette sol bek oyuncusu olarak oynayamaz. Sol ayağa olduğu için ve başka çareleri kalmadığı için orada oynamış ama bir sol bek oyuncusu mu dersen kesinlikle değil.  Bazen mecburiyetten doğan sebeplerden oynatmak zorunda kalırsın. Mesela Galatasaray’da Harry Kewel stoper oynamıştı bir Hamburg maçında. Ozan Tufan’ın sağ bekte verdiği performansı sol bekte Falette kesinlikle vermeyecektir. Orada Ozan fiziki açıdan, form açısından çok daha verimli bir oyuncu. Ama Falette bir bek oyuncusu kesinlikle değil. Stoperde bile tekniği yetersiz bir oyuncunun bekte bu performansı nasıl versin.

Genel olarak baktığımızda Fenerbahçe’nin aradığı futbolcu Fallette değil.  Oyuncunun karakterine, ruhuna baktığınızda bu bütün kötü yorumların aksine elinden geleni yapacağını yapacağından eminim.