Trabzonspor Fatih Tekke'den Şenol Güneş'e olay gönderme! Galatasaraylıları kızdıracak Icardi iddiası

Fatih Tekke'den Şenol Güneş'e olay gönderme! Galatasaraylıları kızdıracak Icardi iddiası

02.11.2023 - 17:30 | Son Güncellenme:

Son olarak Trendyol Süper Lig ekibi İstanbulspor'u çalıştıran Fatih Tekke, önemli açıklamalarda bulundu. Trabzonspor'un unutulmaz oyuncusu Tekke, Şenol Güneş'e olay bir göndermede bulunurken Galatasaraylıları kızdıracak Icardi iddiasında bulundu.

Fatih Tekkeden Şenol Güneşe olay gönderme Galatasaraylıları kızdıracak Icardi iddiası

Trabzonspor’un unutulmaz golcüsü Fatih Tekke, Kuzey Ekspres gazetesine konuştu. Son olarak İstanbulspor’da teknik direktörlük görevinden ayrılan Tekke, Trabzonspor hayaline, kariyer planına ve Türk futboluna yönelik birçok soruya samimi cevaplar verdi.

Haberin Devamı

Fatih Tekke, Şenol Güneş'e olay bir göndermede bulunurken Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi için sarı-kırmızılı taraftarları kızdıracak ifadeler kullandı.

"BANA 'ŞUCU BUCU' DİYORLAR!"

Trabzonspor’da bir teknik direktör değişimi yaşandığı zaman isminin Bordo-Mavili kulüp ile anılmasına rağmen bazı kesim tarafından ‘Bir gün mutlaka ama şu anda zamanı değil’ şeklindeki yorumlara cevap veren Tekke şu ifadeleri kullandı: "Bu cümleyi kuranlar ‘onu sevmiyorum’ diyordur belki de. Çok da önemli değil aslında. Bu Fatih Tekke’nin gelip gelmeme meselesi değil. Trabzonspor’un teknik adamı olacak bir insandaki aradığınız parametreler Fatih Tekke’de varsa Fatih Tekke olmalı. Yoksa Ahmet’te varsa Ahmet olmalı. Benimle ilgili aslında bildiğimiz ama anlayamadığım, anlamakta da hiç çaba göstermediğim yanlış bilgiye sahip veya kafasının arkasında soru işaretleri olan insanların genelde yönetici pozisyonunda olduğundan belki olumsuz düşünceleri olabilir. Benim için çoğu yerde içerisinde akademisyen arkadaşlarım da var, ‘sen agresif davranırdın’ gibi ifadeler kullanıyorlar. Ben de ‘sandığınız gibi bir insan değilim’ diyorum. Şimdi zanlar üzerine bir Fatih Tekke düşüncesi var. Şucu bucu diyorlar, bir başkası namaz kılıyor diyor. Ben 7 yaşında neysem şu anda da böyleyim. Eksiklerim vardır elbet. Her gün kendimi geliştirmek için çaba sarf ediyorum. Aman Trabzonspor beni hoca olarak tercih etsin diye ne düşüncem ne de niyetim var. Ben teknik adamlık yapmak istiyorum hedefimi zaten söylemiştim."

Haberin Devamı

Fatih Tekkeden Şenol Güneşe olay gönderme Galatasaraylıları kızdıracak Icardi iddiası

"İYİ TEKNİK DİREKTÖR ARAYAN BENİ BULSUN"

"Trabzonspor'da olursa bu beni çok mutlu eder ve Trabzonsporlu olduğumu her zaman her daim söylüyorum. İyi bir teknik adam nasıl olmalıdır sorusuna cevap verdiğinizde Allah'a sığınırım, bir şekilde beni bulmanız gerekiyor. Hiçbir şey olmasa dahi Trabzonspor açısından demiyorum görüş konuşma sohbet etmemiz gerekiyor. Bunu söylediğim için de kimse yanlış anlamasın."

"BENİM BİR KORKUM VAR, O DA ALLAH'A"

"Trabzonspor'a bir gün geldiğin zaman başarısız olma korkun olur mu?" sorusuna şöyle yanıt verdi: “Benim hayatta korkularım çok net ve bellidir. Korkuyu tanımlamam da nettir. Allah'a karşı bir korkumuz var onun haricinde tedirgin olduğun, endişeli olduğun anlar her an olabilir. Trabzonspor değil, oynadığın herhangi bir hala saha maçında da yenilme endişesi duyabilirsin. Bu gayet normal bir şey. Kuracağım ekibimle beraber şuan her işin altından kalkabilecek seviyedeyiz diye düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Fatih Tekkeden Şenol Güneşe olay gönderme Galatasaraylıları kızdıracak Icardi iddiası

"AVCI 3 GÜNDE 3 AYDA İŞLERİ YOLUNA KOYAMAZ"

Trabzonspor’da ikinci Abdullah Avcı dönemi yorumlayan Fatih Tekke, “Özellikle Alanya maçının ilk yarısını ben çok beğendim. Bir teknik adamın dokunuşunun 3-4 günde en fazla bu olabilir. Takım savunması gayet düzenli yapmaya çalıştı. Oyunu teknik adamlar kurgularken gazla mı çalışıyor. Bu takım bir organizasyonla mı çalışıyor? Gazla çalıştırdığı zaman bu ülkede gidebilir. Çok böyle giden de var. Ama organizasyonla yapmaya çalıştığınızda bu bir plan içermesi gerekiyor. Bunun içinde açık ve net benim açımdan süreye ihtiyaç var. Abdullah Avcı şampiyon teknik adam olarak gelmiş. 3 günde 3 ayda işleri yoluna koyması mümkün değil. O nedenle gerekli sabır kendisine gösterilmeli.” dedi.

Haberin Devamı

Fatih Tekkeden Şenol Güneşe olay gönderme Galatasaraylıları kızdıracak Icardi iddiası

"F.BAHÇE İLE G.SARAY'I GEÇME ŞANSIN YOK!"

Fatih Tekke, Trabzonspor’un kadro kalitesini ve zirve ile aradaki puan farkını ise şöyle değerlendirdi: “Fenerbahçe ve Galatasaray’ı böyle giderse geçebilme şansımız var mı? Yok. Ciddi performans sergiliyorlar. Fenerbahçe ve Galatasaray takımının kadro kalitesiyle, Trabzonspor'un bu seneki kadro kalitesi arasında çok büyük farklar var. O zaman başka bir şey planlamak lazım. Abdullah Avcı her şeyin farkında ve ona göre oyun planlamasını yapıyor. İnanıyorum ki ligin ikinci yarısında çok farklı bir takım ortaya çıkaracaktır. Fakat gelecek sezonun kadro yapılanmasını da şimdiden yapması lazım.

DOĞAN, GERÇEK BİR TRABZONSPORLU"

- Başkan Ertuğrul Doğan ve yönetiminin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

"Başkan Ertuğrul Doğan için gerçek bir Trabzonsporlu diyebiliriz. Ben kendisiyle yüz yüze hiç oturup konuşmadım, sadece şampiyon olduktan sonra kendisini telefonla aradım. Yönetimindeki tanıdığım arkadaşlar, abiler vardı onları ve hocayı da aramıştım. Dışarıdan gördüğüm kadarıyla özellikle başkan olmadan önce çok ciddi fedakarlık yapan, bu sene ekonomik olarak çok ciddi fedakarlık yapan biri pozisyonunda. Trabzonspor'da başkanlık yapmak da kolay bir şey değil, çok zor. Ben teknik adam olarak işin zorluğundan bahsettim, bunu bu zorluklar içerisine kat, yönetimsel de kat, tüm yük başkanın omuzlarının üzerinde. Doğru, çalışkan ve bilgili insanlarla yol alınması çok önemli. Başkan Doğan’da ekibini bu çatı altında kurdu ve yol alıyor. Çünkü bu iş öyle herkesin ‘ben de biliyorum’ diyebileceği bir şey değil. Mesela teknik adamlık veya oyuncu… Burada güveneceği kişiyi, doğru insanı bulup ona güvenmeli. Onunla da sabırlı bir şekilde devam etmeli. Şu ana kadar sadece belki Abdullah hocanın ayrılışından sonra o da belki aynı şeyi söylemiş olabilir. Başkan Doğan’ı iyi bir Trabzonsporlu, Trabzonspor'u düşünen onun için çaba harcayan emek harcayan biri diye tanımlayabilirim.”

Haberin Devamı

Fatih Tekkeden Şenol Güneşe olay gönderme Galatasaraylıları kızdıracak Icardi iddiası

"VAR OLSA İKİ ŞAMPİYONLUĞUMUZ VARDI"

- Fatih Tekke’nin parmakla gösterildiği hatta Türkiye'nin en iyisi olarak gösterildiği bir dönemde Trabzonspor Kaptanı olarak Lig kupasını kaldıramaması içinde bir ukde olarak kaldı mı? Bunun hüznünü yaşadınız mı?

"Evet yaşadık. VAR olsaydı bugün biz daha fazla şampiyon olacaktık diyebilirim. 94-95, bazıları 95-96 diyor. Fenerbahçe’ye yenildiğimiz maç. Sonrasında benim dönemimde bana sorsan kadro belki de şampiyonluğa oynayacak kadro değildi ama 2003-2004, 2004-2005 arka arkaya iki sene. Orada da VAR sistemi olsa şampiyonluk elde edebilirdik. Trabzonlu olmanın bu ülkedeki zorluğunu biz her türlü yaşadık. Kendi şehrimizde mahallemizden başlıyor, normalde bu giderek hafiflemesi gerekirken, bizim Trabzonlu oyuncularda bu giderek ülke futbolundan milli takımlara, Avrupa’ya giderek baskı artıyor. Diğer İstanbul'da oynayan oyuncular için asla böyle bir şey söyleyemem. Orada daha rahat halka genişledikçe rahatlama oluyor. Biz de sıktıkça sıkıyoruz oradan çıkabilmek kolay bir şey değil."

"95/96 KADROSU ÇOK ÖZELDİR"

"Herkesin hatırladığı anlar var. O anlardan belki 100 tanesi normal, maç içerisinde oluyordu ama benim en çok üzüldüğüm 95-96 sezonunda şampiyonluğu kaybeden kadroydu. Çünkü o kadro gerçekten şampiyonluğu hak ediyordu. Çok kaliteli oyunculardan kuruluydu. O kadroda iyi diyebileceğimiz bir iki oyuncu var, diğerleri hepsi çok çok iyi oyuncu, özel oyuncuydu. Şimdi son kadrolar, bir önceki elimizden alınan şampiyonluktaki o kadroda (2020-2021), şampiyon olduğumuz kadro da çok iyi ama mesela özel oyuncu anlamında bence 1995-96 kadrosudur. Orada çok daha özel oyuncular vardı. O dönem ben de takım içerisindeydim ama hasta olduğum için o maçın kadrosunda yoktum."

"1996'DA KALBİMİZ KIRILDI"

- 1996’daki yenilgi sonrasındaki duyguların neydi, herkes anlatıyor bir ölüm bir sessizliği oldu mu?

"Oradan bir tesislere gitmemiz var, insanlar şok içerisinde. Biz şoktayız, otobüs camları kırılmış. Aslında hepimizin kalbi kırılmıştı. Camlar bir şey değil, inanılmaz hayallerimiz kırıldı. Çünkü o sezon her oynadığımız maçta ilk yarım saat maçlar 3-0, 4-0 oluyor. Böyle inanılmaz bir takım, çok iyi bir takımdı. Ama nasibin ötesine de geçilemiyor. Yapacak da bir şey yok."

"AVRUPA'DA HOCA OLSAM KİMSEYİ GÖTÜRMEM"

- Avrupa'da önemli bir takım çalıştırırsan şu anda Trabzonspor'dan yanında kimi götürürsün?

"Avrupa'da iyi bir takım çalıştırırsam Trabzonspor değil Türkiye'den hiç kimseyi almam... Kimi alabilirim ki. Ama yine de isim söylemem gerekirse Galatasaray’dan yabancı olarak belki Torreira’yı alabilirim. Yerli oyuncu olarak Kerem olabilir, Ferdi olur. Trabzonspor'dan Uğurcan olur ama ayaklarını daha iyi kullanması lazım. Uğurcan'ın şampiyon olduğumuz dönemdeki performansını, Uğurcan istese de bir daha sergileyebileceğini düşünmüyorum. Çünkü dünyada böyle bir örnek yok. Muhteşem ötesi bir şey. Bırakın da o çocuk bazen kötü oynasın ya ne olur. Şuan toparladı ve iyi oynamaya başladı. Allah nasip ederse inşallah uluslararası liglerde ve milli takımlarda çok iyi oynarsa istediği değeri bulacaktır."

Fatih Tekkeden Şenol Güneşe olay gönderme Galatasaraylıları kızdıracak Icardi iddiası

"ICARDI BENDEN AŞAĞIDA KALIR"

- Icardi mi Fatih Tekke mi?

"Ben ondan daha yetenekliyim. Icardi inanılmaz iyi ama özellik olarak saydığın zaman tabii ki benden aşağıda kalır. Şimdi Galatasaraylılar kızacak bize ama gerçek bu."

Fatih Tekkeden Şenol Güneşe olay gönderme Galatasaraylıları kızdıracak Icardi iddiası

"BOY OLSA BAMBAŞKA OLURDU"

"Orada Torreira var Allah ona biraz hız biraz daha boy vermiş olsa bambaşka olurdu. Aynı şekilde Muslera var o da çok özel bir oyuncu"

TADIC, FERDİ, İSMAİL YÜKSEK

"Fenerbahçe'den Tadic ve Ferdi var. İsmail Yüksek de son dönemde çok iyi."

"ANORTHOSIS MAÇINI UNUTMAM"

- Trabzonspor'da en çok üzüldüğün veya seni mutlu eden olay neydi?

"En üzüldüğüm maç olarak bakarsak Anorthosis maçıydı. Bu maçla ilgili bir anım da var. Hiç tanımadığım bir kişi telefonla beni arayıp görüşmek istedi. Maç öncesi bana “Lütfen yenilmeyin, yenilirseniz Trabzonspor sevgimi Avni Aker'e gömerim” demişti. Yaşıyorsa da ellerinden öpüyoruz. O maçta biri son dakikada, iki gol attım ama bir tanesini saymadılar. Son saniyede elendik. Ona çok üzülmüştüm. En sevindiğim maç olarak ise Trabzonspor'da her kazandığımız maç seviniyordum. Özellikle ilk oynadığım maçta yenmiştik, çok iyi oynamamıştım o maçta."

"96 HOCASI BEN OLSAM ŞAMPİYONDUK"

"1996 kadrosunun hocası ben olsam açık ara şampiyon olurduk. Şenol Güneş değil. Topu rakibe vermeyeceğiz hiç. 90 dakika bizde top. Metin abiye ayıp olmasın ama kaleci şarttı o zaman, Kaleci alırdım. Belki bir stoper ve sağbek de alabilirdim o takıma. Alternatifler, yedek kulübesi falan hepsi Milli takım düzeyi. 11'de oynanan 8 tane futbolcu milli takıma gidiyordu."

Fatih Tekkeden Şenol Güneşe olay gönderme Galatasaraylıları kızdıracak Icardi iddiası

"TRABZON'DA ŞAMPİYONLUK ÇOK İSTERDİM"

- Zenit ile UEFA kupasını kaldırdın Trabzonspor'da da lig kupasını kaldırsaydın hangisi senin için çok değerli olurdu?

"UEFA Kupası kazanmak, Süper Kupa kazanmak bir futbolcu için çok değerli şeyler. Ama Trabzonspor'da şampiyonluk kupası kaldırmak çok isterdim. Eğer kaldırmış olsaydım, Allah razı olsun herkes bizi efsane olarak görüyor ama o farkı da açabilirim."

Yazarlar