Dünyadan Futbol Fatih Terim: Kalemle değil kalbimle imzalarım!

Fatih Terim: Kalemle değil kalbimle imzalarım!

28.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Panathinaikos ile 1,5 yıllık anlaşma sağlayan Fatih Terim, Atina’ya giderek işbaşı yaptı. Deneyimli hoca, “Buraya Panathinaikos’u şampiyon yapmak için geldim. Ben imzalarımı sadece kalemle atmam, kalbimle de atarım. Başkanla elektriğimiz tuttu. Teklifi çok fazla düşünmedim” dedi.

Fatih Terim: Kalemle değil kalbimle imzalarım

Yunan ekibi Panathinaikos ile 1,5 yıllık anlaşma sağlayan Fatih Terim dün özel uçakla Atina’ya gitti. Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan deneyimli teknik adam şampiyonluk mücadelesi vereceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Terim, “Başkanla İstanbul’daki görüşmemiz çok da fazla sürmedi. Çünkü hakikaten elektriğimiz tuttu. Kendisi çok kibar davrandı, karşısındakini mutlu ve onore eden bir şekilde konuştu. Kendisine çok teşekkür ederim. Ne istediğini bilen, ne olmasını da ifade eden bir toplantı oldu. Bunun için ben de fazla düşünmedim, ‘Peki’ dedim. İki gün evvel öğleden sonra 15.00’te konuşmamız bitti. Bugün saat 18.00’de antrenmanımız var” dedi.

Yunanistan Ligi’ni takip ettiğini aktaran Fatih Terim, “Gerek Panathinaikos, gerek Olympiakos, gerekse AEK hepsini takip ediyoruz. İlk yapacağımız iş bilgi alıp, antrenmanımıza başlayıp, eksiklerimizi tespit etmek olacak. Çok fazla vaktimiz de yok” diye konuştu.

İddialı ifadeler kullanan tecrübeli çalıştırıcı sözlerine şöyle devam etti: “Panathinaikos çok uzun zamandır şampiyon olamıyor diye biliyorum. Tabii ben de buraya Panathinaikos’u şampiyon yapmak için geldim. Ben imzalarımı sadece kalemle atmam, kalbimle de atarım. Panathinaikos’un da benim için böyle bir çalışma ortamı olacağına inanıyorum. Dört takım arasında süren bir şampiyonluk yarışı var. Rakiplerimiz kaliteli, saygı duyuyoruz. Fakat Panathinaikos olarak biz de uzun yıllar şampiyonluğa hasret kalmışız, Avrupa’ya hasret kalmışız. Dolayısıyla hedefler çok açık. Gelme sebebim belli, getirilme sebebim belli. Hiçbir şeyin garantisi yoktur ama iddialı olmaktan geri kalmayacağız.”

Haberin Devamı

"CUMHURBAŞKANI BAŞARI DİLEDİ"

Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluk havasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Fatih Terim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini arayarak başarı dilediğini söyledi. Terim, “Ben suyun öbür tarafındayım. Sağ olsun biraz evvel Cumhurbaşkanımız aradı. Çok mutlu olduğunu söyledi ve başarılar diledi. Çok teşekkür ediyorum kendisine. Bu kadar yıllık tarihe, dostluğa sahip, birbirine çok yakın iki ülkenin bir tanesinde görev yaptım. Şimdi diğerinde görev yapacağım. En kısa zamanda eşim de gelecek, beraberce burada kalacağız. Ben bu güzel dostluk havasının da sürmesinden yanayım” dedi.

Haberin Devamı

"ATAMAN İLE GÜZEL BİR TESADÜF OLDU"

Fatih Terim, Panathinaikos Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman ile aynı kulüpte çalışacak olmaktan mutluluk duyduğunun altını çizdi. Deneyimli teknik adam, “Ergin Hocamız ile dün konuştum. Kendisi benim çok sevdiğim bir kardeşimdir. Zaten başarılarını söylemeye gerek yok. Hayat çok enteresan. Ben Fiorentina’yı çalıştırıyorken Ergin Hoca da Siena’da basketbol antrenörüydü. Dün bu aklıma geldi. Bugün de o burada ben Panathinaikos’a geliyorum. Büyük bir tesadüf ama güzel bir tesadüf. İki başarılı hoca olarak gereken şeyi yapacağız, kimse merak etmesin” diye konuştu.

İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’den Atinaya hareket etmeden önce kısa bir açıklama yapan Fatih Terim, “Seviyorum sizi, sevgiler. Söyleyeceğim birçok şey olacak ama şimdi değil” dedi. Bu arada Terim’in ekibinde yardımcı antrenörler Necati Ateş ve Tuğberk Tanrıvermiş’in yanı sıra tercüman Mert Çetin de yer alacak.

Fatih Terim, Panathinaikos’un başında ilk çalışmasına dün akşam çıktı. Ayağının tozuyla idmana katılan Terim antrenman öncesi oyuncular ve kulüp çalışanlarıyla tanıştı. Deneyimli hocanın, yeşil-beyazlı futbolcularla hedeflere ilişkin bir konuşma yaptığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Yazarlar