İtalya Serie A Federasyon açıkladı! Lukaku'ya yapılan ırkçılığın cezası belli oldu

Federasyon açıkladı! Lukaku'ya yapılan ırkçılığın cezası belli oldu

07.04.2023 - 15:17 | Son Güncellenme:

Inter ile Juventus'un karşılaştığı maçta Lukaku'ya yapılan ırkçılık mücadeleye damga vurmuş ve büyük tepki çekmişti. İtalya Futbol Federasyonu ise Juventus'un cezasını açıkladı.

Federasyon açıkladı Lukakuya yapılan ırkçılığın cezası belli oldu

İtalya Kupası yarı final maçında, Juventus ile Inter karşı karşıya gelmişti. Juventus'un ev sahipliği yaptığı maç 1-1 biterken, Inter'in Belçikalı oyuncusu Romelu Lukaku'ya yapılan ırkçı tezahüratlar oldukça tepki toplamıştı.

Haberin Devamı

IRKÇILIĞA UĞRAYAN LUKAKU'YA KIRMIZI KART
Juventus karşısında 90+5'te penaltıdan golü atarak takımına beraberliği getiren Lukaku'ya yönelik bazı Juventus taraftarları ırkçı söylemler içeren tezahüratlar yapmıştı. Lukaku ise attığı golden sonra Juventus taraftarına 'sus' işareti yapmıştı. Taraftarlara olan bu kutlaması nedeniyle forvet oyuncusu kırmızı kart görmüştü.

Federasyon açıkladı Lukakuya yapılan ırkçılığın cezası belli oldu

LUKAKU'YA BÜYÜK DESTEK
Uğradığı ırkçılıktan sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan oyuncu şu ifadeleri kullandı: "Tarih tekerrür ediyor. 2019'da bunu yaşamıştım ve 2023'te tekrar yaşıyorum. Umarım Serie A, bu kez gerçekten harekete geçer çünkü bu güzel oyundan herkes keyif almalı. Destekleyici mesajlarınız için teşekkür ederim."

Haberin Devamı

Lukaku'ya futbol dünyasından da Kylian Mbappe, Andre Onana, Denzel Dumfries, Achraf Hakimi ve Vinicius Jr. gibi yıldız isimler destek verdi.

KOMİK CEZA
Serie A Lig Yönetimi'nin yaptığı yazılı açıklamaya göre, kupa yarı finalinde Lukaku'ya yapılan ırkçı ve ayrımcı söylemler nedeniyle güney kale arkası tribünü 1 maç kapatıldı. Sahaya atılan yabancı maddeler için de Juventus'a 4 bin avro ceza kesildi.

ÖMÜR BOYU MEN
Lukaku'ya yönelik ırkçı tezahüratlarda bulundukları belirtilen biri 18 yaşından küçük diğeri yetişkin olan 2 taraftardan yetişkin olanının ömür boyu tribünlerden men cezası aldığı belirtildi.