Diğer Felix tarih yazdı

Felix tarih yazdı

22.04.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda altı günlük heyecan sona erdi, zafer Avusturyalı sporcunun oldu.

Felix tarih yazdı

MUSTAFA ANIKLI

Haberin Devamı

Sakarya ile İstanbul arasındaki son etabı Caleb Ewan önde tamamladı, Sultanahmet Meydanı’na ilk varan isim oldu. Genel klasmanda birinciliği alan Felix Grossschartner, 55 yıllık turun geçmişinde şampiyon olan ilk Avusturyalı bisikletçi unvanını aldı.

55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu, Alman Bora-Hansgrohe takımının Avusturyalı bisikletçisi Felix Grossschartner kazandı. İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda 16 Nisan’da başlayan TUR 2019’un Sakarya ile İstanbul arasındaki 172,4 kilometrelik altıncı ve son etabı yapıldı. Avrasya Tüneli’nden geçen bisikletçiler, Sultanahmet Meydanı’nda finiş noktasına ulaştı. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun altıncı ve son etabını ise 4 saat 10 dakika 41 saniyelik süresiyle Belçika takımı Lotto Soudal ekibinin Avustralyalı bisikletçisi Caleb Ewan birinci sırada tamamladı. Finişe 13.5 kilometrede geçilen Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sponsorluğundaki etabın son prim kapısı Türkiye Güzellikleri’nde Sport Vlaanderan’dan Thimo Willems ilk sırayı aldı.

Haberin Devamı

Bora-Hansgrohe takımının 25 yaşındaki bisikletçisi Grossschartner, altı etap sonunda elde ettiği 24 saat 53 dakika 58 saniyelik derecesiyle genel klasmanda ilk sırada yer alarak turkuaz mayonun sahibi oldu ve TUR 2019’da şampiyonluğu elde etti. Toplam uzunluğu 993.4 kilometre olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda Grossschartner’i 19 saniye geriden takip eden BAE Emirates takımından İtalyan bisikletçi Valerio Conti ikinci, 25 saniye geriden takip eden Astana Kazakistan ekibinden Eritreli Merhawi Kudus ise TUR 2019’da üçüncü oldu.

‘Çıta yukarı taşınacak’
Organizasyonun ana sponsoru olan Vestel’in CEO’su Turan Erdoğan kapanış nedeniyle bir mesaj yayınladı. Erdoğan şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, yeni rotasında bir kez daha büyük bir başarıyla sonuçlandı. Kazanan sporcuları ve takımları tebrik ediyoruz. 2015 yılından beri desteklemekten büyük onur duyduğumuz organizasyon sayesinde tüm dünya bir kez daha Türkiye’nin güzelliklerini yakından görme fırsatı buldu. Biz de Türkiyemizin tanıtımına katkı yapmanın haklı gururunu yaşadık. Umuyoruz ki gelecek yıl, bu sene koyduğumuz çıtayı bir basamak da yukarı çıkartmayı başaracağız.”

Haberin Devamı

Yazarlar