Fenerbahçe Fenerbahçe, Arda Güler'in alternatifini buldu! Transfer için 20 milyon euroluk talep, Galatasaray da peşinde

Fenerbahçe, Arda Güler'in alternatifini buldu! Transfer için 20 milyon euroluk talep, Galatasaray da peşinde

07.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Arda Güler'i Real Madrid'e satan Fenerbahçe'de on numara pozisyonuna takviye yapmak için girişimler hızlandırıldı. Sarı-lacivertlilerin bu doğrultuda Polonyalı oyuncuyu kadrosuna katmayı hedeflediği belirtildi. 24 yaşındaki on numara için istenen bonservis bedelinin 20 milyon euro olduğu aktarıldı.

Fenerbahçe, Arda Gülerin alternatifini buldu Transfer için 20 milyon euroluk talep, Galatasaray da peşinde

Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler, Avrupa'nın sayılı kulüpleri arasında gösterilen Real Madrid'in yolunu tuttu. 18 yaşındaki genç yeteneğin transferinden sarı-lacivertliler dev bir bonservis geliri elde etti. Fenerbahçe'de Arda Güler'in ayrılığı sonrası alternatif arayışlarının başladığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin bu doğrultuda Rusya'da forma giyen tecrübeli futbolcuyu kadrosuna dahil etmeye hazırlandığı aktarıldı. Tecrübeli oyuncu için istenen bonservis bedelinin 20 milyon euro olduğu kaydedildi. İşte ayrıntılar...

ARDA'DAN ÇILGIN GELİR

Barcelona, Milan ve Manchester United'ın peşinde olduğu Arda Güler transferde tercihini Real Madrid'den yana kullandı. 18 yaşındaki genç yetenek için İspanyol devinin, sarı-lacivertlilere 20 milyon euro ödeyeceği açıklandı. Arda Güler için yapılan anlaşmada 10 milyon euroluk bonus maddesinin yer aldığı belirtildi. Öte yandan Arda Güler'in bir sonraki satışından Fenerbahçe'nin yüzde 20 pay alacağı kaydedildi.

Fenerbahçe, Arda Gülerin alternatifini buldu Transfer için 20 milyon euroluk talep, Galatasaray da peşinde

Fenerbahçe'den Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Haberin Devamı

"Profesyonel Futbolcumuz Arda Güler'in İspanyol Kulübü Real Madrid CF'e, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 20.000.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri Real Madrid CF tarafından ödenecektir. Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak Real Madrid CF tarafından, Kulübümüze azami 10.000.000 Avro bonus bedeli ödenecektir. Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Real Madrid CF'in elde edeceği transfer bedelinin %20'si sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir."

Haberin Devamı

ARDA'DAN DUYGUSAL VEDA

Fenerbahçe'den ayrılarak Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, sosyal medya hesabından bir veda mesajı paylaştı. Arda Güler'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hayatımın en güzel günlerini yaşadığım Fenerbahçe’ye veda zamanı.. Hayalini kurduğum çubukluyu ilk kez giydiğim anı, 10 numaralı formanın gururunu, muhteşem Fenerbahçe taraftarını ve ayak bastığım her yerde karşılaştığım muhteşem desteği hiçbir zaman unutmayacağım. Veda etmek zor ama bana inananları daha fazla gururlandırmak, vazgeçmek üzere olan herkese ümit olabilmek ve Türk gençlerinin istediklerinde her şeyi başarabileceğini kanıtlayabilmek için bu kararı almam gerekiyordu. Bugün olduğum kişi olmama yardımcı olan herkese sonsuz teşekkür ederim. Bana milli takım kapısını açan, bir hayali yaşatan, hep güzel anılarla hatırlayacağım canım Fenerbahçem her zaman kalbimde olacaksın. İyi ki Fenerbahçe" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Arda Gülerin alternatifini buldu Transfer için 20 milyon euroluk talep, Galatasaray da peşinde

ARDA'NIN ALTERNATİFİ SZYMANSKI

Arda Güler'i Real Madrid'e gönderen Fenerbahçe'nin Dinamo Moskova forması giyen Sebastian Szymanski'yi gündemine aldığı belirtildi. Polonyalı on numara ile Galatasaray'ın da ilgilendiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin, 24 yaşındaki oyuncunun transferi konusunda resmi temaslara başladığı aktarıldı. Dinamo Moskova'nın ilk görüşmelerde Fenerbahçe'den 20 milyon euro talep ettiği vurgulandı.

Rusya basınından Match TV'de yer alan habere göre; Sebastian Szymanski transferinde Fenerbahçe ile Dinamo Moskova arasındaki anlaşmanın yakın olduğu kaydedildi. Polonyalı futbolcu için Hollanda ekiplerinden Feyenoord'un da devrede olduğu aktarıldı.

Fenerbahçe, Arda Gülerin alternatifini buldu Transfer için 20 milyon euroluk talep, Galatasaray da peşinde

SEZONU FEYENOORD'DA GEÇİRDİ

Sebastian Szymanski geride kalan sezonda kiralık olarak forma giydiği Feyenoord'da 40 maça çıktı. Polonyalı orta saha bu müsabakalarda 10 gol atma başarısı gösterdi. Sebastian Szymanski aynı zamanda 7 asist üretti.

24 yaşındaki oyuncunun Dinamo Moskova ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. Polonyalı oyuncunun güncel piyasa değeri 18 milyon euro. Legia Varşova altyapısında yetişen Sebastian Szymanski, 2019-2020 sezonu başında 5 milyon 500 bin euro bedelle Dinamo Moskova'ya transfer oldu.

Polonya Milli Takımı'nda 24 maça çıkan Sebastian Szymanski, 1 gol atma başarısı gösterdi.