Fenerbahçe Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Arda Güler kalmak istemiyor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Arda Güler kalmak istemiyor

06.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Başkan Ali Koç, “Arda, Fenerbahçe’de kalmak istemiyor. Fenerbahçe’de kalma imkanı yaratan teklifler vardı, ona da saygı duymak lazım. Hangi şartlarda ayrılacağı netleştikten sonra gerekli açıklamaları yapacağım. Arda gelecek sezon olmayacak” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Arda Güler kalmak istemiyor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, İsmail Kartal’ın imza töreninde kamuoyunun merakla beklediği Arda Güler transferi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Koç, Arda konusunda çok fazla konuşmayacağının altını çizerek, “Milyonlarca Fenerbahçe taraftarı, Arda’yı bağrına bastı. Deplasmana gittiğimiz şehirlerde de ne kadar bir sempatiye sahip olduğunu biliyoruz. Milyonlara süreci anlatmamız lazım. Onlar da bilmeyi hak ediyor. Süreç sonuçlanmadı. Süreç bittikten sonra bütün gelişmeleri, detaylı bir şekilde anlatma borcum var. Arda’nın bu kadar istenmesi, Türk futbolunun gururudur. Arda ne yaparsa yapsın... Birçok genç yolladık yurt dışına ama hepsi geri dönüyor. Ne olursa olsun, Allah en hayırlısını yazsın. Net bir şey söyleyebilirim. Arda, Fenerbahçe’de kalmak istemiyor. Fenerbahçe’de kalma imkanı yaratan teklifler vardı, ona da saygı duymak lazım. Hangi şartlarda ayrılacağı netleştikten sonra gerekli açıklamaları yapacağım. Arda gelecek sezon Fenerbahçe’de olmayacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Koç, İsmail Kartal için ise “İmza törenini Samandıra’da yapmayı uygun gördük. Totem de diyebilirsiniz. Hocamız bildiğiniz gibi kutsal ziyaretini gerçekleştirdikten sonra Türkiye’ye ayak bastığından beri burada. Futbolculuğunda 10 yıldan fazla bu camiaya hizmet etmiş. 8 yıl boyunca muhtelif görevlerde yer almış bir isim. 52 maçta 2.21 puan ortalamasıyla bana göre müthiş bir performans sergileyen bir isim. Yeni bir serüveni başlatmış durumdayız. İsmail Kartal’ı yeniden aramızda görmekten tüm camia olarak mutluluk duyuyoruz” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Arda Güler kalmak istemiyor

"F.BAHÇE RUHUNU SAHAYA KOYACAĞIZ"

Teknik Direktör İsmail Kartal, “9 yıl oldu. Artık bu süreci geride bırakıp şampiyon olmak istiyoruz” dedi.

Tecrübeli hoca, “Fenerbahçe ruhunu sahaya yansıtan taraftarları mutlu eden bir oyun anlayışımız olacak. Savunmaya, orta sahaya ve hücum hattına oyuncular alacağız. Üç bölgeye de transfer yapacağız. Büyük fayda sağlayabilecek oyuncuları istiyoruz. Alternatifleri de hazır. Bizi şampiyonluğa taşıyacak isimleri kadromuza katacağız. Kimsenin endişesi olmasın” dedi.Kartal, “Yapacağımız transferlerin elimizi güçlendireceğini düşünüyorum. Zaman zaman Dzeko ile oyunun gidişatına göre çift forvet de oynayabiiriz. Her maçta aynı sistemle oynayacağız diye bir durum yok. Yapacağımız hamlelerle çift santrforla da oynayabiliriz. O an oyunun akışıyla ilgili bir durum. Oyun planımızı anlattım. Ben hücum eden agresif oynamaya çalışan bir futbol istiyorum. Bir önceki sezon oynadığımız futbolun üzerine katarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İsmail Kartal, kaleci Altay’ın takımdan ayrılması halinde yabancı kaleci düşünebileceklerini, şu an için böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtirken, ciddi teklifler alan Zajc’ın da kendisinden düşünmek için süre istediğini belirtti.

"FITRATIMIZDA OLMAYAN ŞEYLERİ YAPACAĞIZ"

Başkan Ali Koç, Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur ile ilgili gelen bir soruya da cevap verdi. “Elimizde belgeler var denen bir sezon geçti. Bu sezonu nasıl yöneteceksiniz bu anlamda?” sorusuna Koç, “İşi sıkı tutacağız” dedi.

Sarı-lacivertli kulübün başkanı, “Bizim fıtratımızda olmayan, başkalarının fıtratında olan şeyleri artık biz de yapacağız. Nereye çekerseniz çekin” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ali Koç, “Açıklanacak belgeleri bekliyoruz. Doğru dürüst yönetilen bir futbol olsa, Etik Kurulu ‘Hemen belgeleri yollayın’ der. Bu ikinci kez oluyor. Hakem atamaları ile bir şey açıklayacaklardı. İçeride iki köstebekleri var. TFF hemen soruşturma açmalı. Yüreği varsa hemen yapmalı. İlgili kurul hemen çağırmalı ve sormalı. Geçen sene eski bir hakem, bir şeylerden bahsetti. TFF yine sormadı. Bu adam TFF delegesi! Eyyamcılık veya cesaretsizlik. TFF derhal açıklama istemeli” açıklamasını yaptı.

REKOR ÜCRETE GİDECEK

Real Madrid’in Arda Güler konusunda Fenerbahçe ile anlaşmaya vardığı öğrenildi. Buna göre İspanyol Kulübü 20 milyon euro bonservis ücreti, 10 milyon euro da oyuncu ve kulüp başarı bonusu olmak üzere 30 milyon euro ödeyecek. Ayrıca yıldız oyuncunun satışından da yüzde 20 pay alınacak.

Arda Güler transferinde Real Madrid’in sona yaklaşması, Avrupa’da yankı uyandırdı. İspanya’nın önde gelen spor gazeteleri genç yıldızı manşetlere taşıdı. “Arda Güler için geri sayım”, “Türk futbolunun incisi”, “Güler Madrid’i seçti”, “Madrid’den Güler’e teklif” başlıklarıyla genç oyuncunun Barcelona yerine Real Madrid’i tercih ettiği belirtildi. İngiltere’den Daily Mail, konuyla ilgili gelişmeleri ‘Türk Messi, Real Madrid’i seçti’ ifadeleriyle duyurdu. Katalan basınında ise Arda Güler yarışını kaybeden Barcelona’nın Las Palmas’ın 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Moleiro’yu kadrosuna katacağı yazıldı. 

Haberin Devamı

Yazarlar