ING Basketbol Süper Ligi Fenerbahçe Beko'da Erdem Can sesleri

Fenerbahçe Beko'da Erdem Can sesleri

21.07.2021 - 08:32 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başantrenörü Igor Kokoskov’un Dallas Mavericks’e gideceği haberlerinden sonra Fenerbahçe Beko başantrenörlüğü için yeni bir iddia ortaya atıldı.

Fenerbahçe Bekoda Erdem Can sesleri

Fenerbahçe Beko’da başantrenör belirsizliği sürüyor. Geçtiğimiz sezon Igor Kokoskov ile hedeflerinin gerisinde kalan sarı-lacivertliler yola Sırp çalıştırıcı ile devam etmeyi planlıyordu.

Haberin Devamı

Kokoskov Dallas Mavericks yolcusu
Ancak daha önce de NBA’de çalışan Kokoskov’un, Dallas Mavericks’ten teklif alması ayrılık iddialarını güçlendirdi. Nitekim dış basında da sık sık Fenerbahçe’nin Kokoskov ile yollarını ayıracağı haberleri dikkat çekiyor.

Fenerbahçe için Erdem Can iddiası
Son olarak Litvanyalı gazeteci Donatas Urbonas'ın paylaştığı bilgiye göre sarı-lacivertliler, Kokoskov’un yerine geçecek ismi belirledi. Urbonas, Fenerbahçe’nin yardımcı antrenör Erdem Can’ı başantrenörlüğe getireceğini öne sürdü.

CSKA Moskova maçlarında takımı yönetti
Erdem Can geçen sezon Igor Kokoskov’un korona virüse yakalanması nedeniyle sahaya çıkamadığı CSKA Moskova play-off serisinde de takımın başında yer almıştı. Fenerbahçe Beko’da diğer antrenör adayları olarak ise Ufuk Sarıca ve Orhun Ene gösteriliyor.

Haberin Devamı

Erdem Can kimdir?
Erdem Can, 2013'ten bu yana Fenerbahçe Beko'da Zeljko Obradovic'in yardımcılığını üstleniyor. Ankaralı bir ailenin çocuğu olarak büyümüş. Babası Şinasi Can, MKE'de mermi işçisiydi. Erdem Can, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Aynı üniversitede master da yapmış. Antrenörlük kariyerine 1999 yılında Mülkiye Kulübü'nde başladı. 2004'e kadar burada kaldı. 2005-2006 sezonunda ise Banvit'te Tab Baldwin'in yardımcılığını üstlendi. Yeni Zelanda Milli Takımı'nda da Baldwin'in yardımcısıydı. 2007-2008 sezonunda Baldwin onu bu sefer PAOK'a götürdü. 2011'de Olin Edirne'de Gökhan Taştimur'un yardımcılığına getirildi. 2012'nin başında Olin Edirne'ye başantrenör oldu ancak iki ay sonra görevine son verildi. Erdem Can neredeyse her yaz NBA Yaz Ligi'nden gelen teklifleri kabul ederek orada antrenörlük yapıyor. Örneğin zamanında orada Ekpe Udoh ile özel idmanlar yapıp onun transferinde önemli bir rol oynamış.

 

Yazarlar