Turkish Airlines Euroleague Fenerbahçe Beko'dan dev transfer operasyonu! Sarunas Jasikevicius sonrası 1 ayrılık, 1 transfer kararı

Fenerbahçe Beko'dan dev transfer operasyonu! Sarunas Jasikevicius sonrası 1 ayrılık, 1 transfer kararı

16.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dimitris Itoudis'le yollarını ayırdıktan sonra Sarunas Jasikevicius'u başantrenörlük görevine getiren Fenerbahçe Beko'da 1 ayrılık ve 1 transferin kısa süre içerisinde gerçekleşmesinin planlandığı iddia edildi.

Fenerbahçe Bekodan dev transfer operasyonu Sarunas Jasikevicius sonrası 1 ayrılık, 1 transfer kararı

Turkish Airlines EuroLeague ekiplerinden Fenerbahçe Beko'da üst üste gelen kötü sonuçlar sonrası Dimitris Itoudis ile yollar ayrıldı ve yerine Sarunas Jasikevicius ile anlaşma sağlandı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerde bu değişim sonrası sürpriz bir operasyonun devreye sokulduğu öne sürüldü. Fenerbahçe Beko'nun yıldızının takımdan ayrılacağı, yerine gelecek alternatifin yönetim tarafından belirlendiği kaydedildi.

JASIKEVICIUS: ÇOK SICAK KARŞILANDIK

Fenerbahçe Beko'nun yeni başantrenörü Sarunas Jasikevicius, ayağının tozuyla ilk maçına Monaco karşısında çıktı. Sarı-lacivertliler, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan mücadelede rakibini 86-74 mağlup etti ve kazanamama serisini sona erdirdi.

Fenerbahçe Beko'nun Litvanyalı koçu Sarunas Jasikevicius, Monaco maçının ardından şu ifadeleri kullandı: "Takımı ve taraftarları tebrik ediyorum. Ayrıca hem taraftar hem de kulüp tarafından çok sıcak karşılandım. Teşekkür ediyorum. Maça çok büyük enerji ile başladık ve ilk yarı çok iyi olduğumuzu düşünüyorum. Çok yaratıcı atışlarımız vardı. Çok iyi şutörlerimiz var. Güzel şutlar buldular. Ribaunt konusunda da çok iyiydik. Bir Final Four takımını yenmiş olduk. Şimdi küçük küçük onun üzerine yeni fikirler ekleyerek, ilerlememiz gerekiyor. Çok tecrübeli ve çok iyi yönetilen bir takım devir aldım. Bu şekilde devam edeceğiz."

Haberin Devamı

CALATHES, MILANO YOLCUSU

Sporx'in haberine göre; Fenerbahçe Beko'da sezon başında gönderilmesi planlanan ancak daha sonra takımda kalan Nick Calathes'e EA7 Milano'nun talip olduğu belirtildi. Oyun kurucu pozisyonuna takviyede bulunmak isteyen EA7 Milano'nun bu transfer için gözden çıkardığı tutar netlik kazandı.

EA7 Milano'nun Nick Calathes'in sözleşmesinde bulunan 300 bin euroluk çıkış maddesini ödemeye hazır olduğu vurgulandı.

KEENAN EVANS SÜRPRİZİ

Fenerbahçe Beko'nun Nick Calathes'in olası ayrılığı sonrası alternatifini bulduğu aktarıldı. Sarı-lacivertlilerin, Zalgiris Kaunas'ta iyi bir performans sergileyen Keenan Evans'ı transfer etme kararı aldığı belirtildi.

Keenan Evans'ın da tıpkı Nick Calathes gibi sözleşmesinde bir çıkış maddesi bulunduğu aktarıldı. Keenan Evans'ın çıkış maddesinin 300 bin euro olduğu vurgulandı. 27 yaşındaki oyun kurucunun Nick Calathes'in ayrılmasının hemen ardından transfer edilmesinin beklendiği belirtildi. Sarı-lacivertlilerin bu transfer için Nick Calathes'in ayrılığını beklediği kaydedildi.

Haberin Devamı

Zalgiris Kaunas forması giyen Keenan Evans için Fenerbahçe Beko'nun yanı sıra Virtus Bologna, Partizan ve Kızılyıldız'ın da devrede olduğu aktarıldı.

Yazarlar