Futbol Fenerbahçe Beşiktaş maçı hangi kanalda canlı yayınlanıyor?

Fenerbahçe Beşiktaş maçı hangi kanalda canlı yayınlanıyor?

24.09.2018 - 18:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde Fenerbahçe, sahasında Beşiktaş'ı konuk ediyor. Büyük bir çekişmeye sahne olması beklenen zorlu maç öncesi her iki takımın taraftarları da Fenerbahçe Beşiktaş maçı hangi kanalda canlı olarak yayınlanıyor sorusunun cevabını arıyor. İşte zorlu mücadele ile ilgili merak edilen soruların cevapları ve ilk 11'ler...

Fenerbahçe Beşiktaş maçı hangi kanalda canlı yayınlanıyor

Fenerbahçe Beşiktaş derbisi başlıyor. Türkiye'nin heyecanla beklediği derbi öncesi Fenerbahçe, galibiyet serisi başlatmak, Beşiktaş ise haftayı lider kapatma hesapları yapıyor. Peki Fenerbahçe Beşiktaş maçı saat kaçta, hangi kanalda? İşte ilk 11'ler...

Haberin Devamı

FENERBAHÇE BEŞİKTAŞ DERBİ MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Fenerbahçe Beşiktaş mücadelesi bu akşam saat 21.00'da başlayacak mücadele beIN SPORTS 1 ekranından naklen yayınlanacak. Kadıköy'deki zorlu derbiyi hakem Fırat Aydınus yönetecek.İLK 11'LER

Fenerbahçe: Harun, Şener, Reyes, Neustadter, Hasan Ali, Mehmet Topal, Jailson, Ayew, Benzia, Aatif, Slimani

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Caner, Atiba, Tolgay, Oğuzhan, Quaresma, Lens, Babel

DERBİ ÖNCESİ SON GELİŞMELER

SOLDADO VE SKRTEL KAMPTAN AYRILDI
Sakatlığı bulunan Martin Skrtel ile birlikte Roberto Soldado kadrodan çıkarıldı.
MEDEL CEZALI, ADRİANO SAKAT
Beşiktaş'ta sakatlığı bulunan Adriano kadroda bulunmuyor. Medel ise Yeni Malatyaspor maçında gördüğü kırmızı kartın ardından bu mücadelede forma giyemiyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy'de 56. maça çıkıyor

Geride kalan 54 maçta sarı-lacivertliler 21, siyah-beyazlılar 18 galibiyet aldı. Ülker Stadı'ndaki 37 lig maçında Fenerbahçe'nin 15, Beşiktaş'ın 9 galibiyeti bulunuyor Beşiktaş, Kadıköy'deki son galibiyetini 17 Nisan 2005'te, tarihe geçen 4-3'lük lig maçında elde etti - Fenerbahçe, Kadıköy'deki son 16 derbide Beşiktaş'a yenilmedi

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında 24 Eylül Pazartesi günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesinde, Kadıköy'deki maçlarda ev sahibi sarı-lacivertlilerin galibiyet sayısında üç farkla üstünlüğü bulunuyor.

İki takım, bugüne dek resmi ve özel olmak üzere Ülker Stadı'nda 55 kez karşılaştı. Kadıköy'deki maçlarda Fenerbahçe biri hükmen olmak üzere 21, Beşiktaş 18 kez kazandı, 16 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Kadıköy'de Fenerbahçe 76, Beşiktaş 70 kez gol sevinci yaşadı.

Lig maçları

İki takım arasında Kadıköy'deki lig maçlarında ise galibiyet sayısında ev sahibi Fenerbahçe'nin 6 farkla üstünlüğü var. Taraflar Ülker Stadı'nda 37 kez lig maçlarında karşılaşırken, Fenerbahçe 15, Beşiktaş 9 galibiyet aldı, 13 maç ise berabere sonuçlandı. Fenerbahçe evinde 50 gol attı, Beşiktaş deplasmanda 44 kez fileleri havalandırdı. İki takım arasında geçen sezon Kadıköy'de yapılan lig maçını Fenerbahçe, 2-1 kazanmıştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, evindeki son 16 derbiyi kaybetmedi

Fenerbahçe, Beşiktaş'a karşı evindeki son 16 randevuyu yitirmedi. Sarı-lacivertliler, tarihe geçen 17 Nisan 2005'teki 4-3'lük lig mağlubiyetinin ardından Beşiktaş ile Kadıköy'de yaptığı 16 resmi maçı yitirmezken, bu süre içinde biri hükmen olmak üzere 10 kez kazandı, 6 kez de berabere kaldı.

Beşiktaş'tan "farklı" galibiyetler

Beşiktaş, Ülker Stadı'nda Fenerbahçe'ye lig tarihinin en ağır yenilgilerinden bazılarını tattırdı. Siyah-beyazlılar, 6 Ocak 1990 tarihinde yapılan lig maçında sahadan 5-1 gibi açık farklı bir skorla galip ayrıldı. Beşiktaş ayrıca, rakibini Kadıköy'de bir kez 4-0, bir kez de 4-1'lik skorlarla yendi. Fenerbahçe ise Kadıköy'de rakibini biri hükmen galibiyet olmak üzere 4 kez 3-0 yenmeyi başardı.

Quaresma'nın 2'nci dalya heyecanı

Ricardo Quaresma, Fenerbahçe karşısında forma giymesi halinde siyah-beyazlı formayı ligde 200'üncü kez terletecek.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın Portekizli yıldız futbolcusu, 2'nci kez dalya heyecanı yaşıyor.

Daha önce Beşiktaş formasıyla 2 dönemde toplam 199 kez lig maçına çıkan Quaresma, Fenerbahçe derbisinde 200'üncü kez sahada yer alacak.

Gösterdiği performansla taraftarın sevgilisi haline gelen Quaresma, teknik direktör Şenol Güneş'in de güvendiği isimlerin başında geliyor. Bu sezon Süper Lig'de 4 maça çıkan 34 yaşındaki futbolcu bu maçlarda 4 gol atıp, 1 de asist yapma başarısı gösterdi.

Derbinin 'Hükmen' galipleri

Fenerbahçe ile Beşiktaş orasında oynanan derbilerde 3 kez hükmen galibiyet kararı verildi.

Spor Toto Süper Lig'de 6'ncı haftanın kapanış karşılaşmasında Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek. İki takım arasında oynanan derbilerde taraftarlar 3 kez sahadan hükmen galip ayrıldı.

İki takım arasında oynanan maçlarda ilk hükmen galibiyet 4 Mayıs 1983 tarihinde alındı. Türkiye Kupası ilk karşılaşmasında iki takım 1-1 berabere kaldı. Ancak Beşiktaş'tan Mehmet Ekşi'nin sarı kart cezalısı olmasına rağmen forma giymesinin ardından Fenerbahçe, 3-0 hükmen galip sayıldı. Rövanş karşılaşmasını Beşiktaş 2-1 kazanmasına rağmen turu geçen taraf Fenerbahçe olmuştu.

Haberin Devamı

6 YABANCILI FENERBAHÇE HÜKMEN MAĞLUP

Süper Lig 2000-01 sezonunda Beşiktaş sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Siyah-Beyazlı ekip mücadeleyi Nihat Kahveci, Tayfur Havutçu ve Pascal Nouma'nın golleriyle 3-0 kazanmıştı. Ancak dönemin Fenerbahçe teknik direktörü Mustafa Denizli mücadelenin 61'inci dakikasında Türk statüsünde forma giyen Elvir Baljic'in yerine Milan Rapaic'i oyuna dahil etti. Fenerbahçe bu dakikadan sonra sahada 6 yabancı ile mücadele etti. O zamanki yabancı kuralı 5+1 olduğu için federasyon maçı Beşiktaş'ın lehine 3-0 hükmen tescil etti.

BEŞİKTAŞ SAHAYA ÇIKMADI

İki takım arasında geçen sezon oynanan Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşması çıkan saha olayları sebebiyle tatil edildi. Daha sonra ileri bir tarihte kaldığı dakikadan devam etmesi yönünde karar alınırken, Beşiktaş sahaya çıkmama kararı aldı. 3 Mayıs tarihinde oynanacağı açıklanan derbi maçında Beşiktaş sahaya çıkmayınca, Fenerbahçe hükmen 3-0 galip ilan edildi.

Derbide goller yabancılardan

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemdeki maçlarda gollerin büyük bölümünü yabancı futbolcular kaydetti - Rekabetteki son 32 maçta filelere giden toplam 89 golden 67'sinde yabancıların imzası bulunuyor

Spor Toto Süper Lig'de yarın karşılaşacak Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemde oynanan derbilerdeki gollerin büyük bölümü yabancı oyunculardangeldi. Rekabette, Beşiktaş sahaya çıkmadığı için hükmen 3-0 Fenerbahçe lehine tescil edilen son randevunun değerlendirmeye alınmadığı son 32 maçta filelere giden toplam 89 golden 67'sinde yabancıların imzası bulunuyor.

İki takım arasındaki 25'i Süper Lig, 5'i Türkiye Kupası, 2'si de TFF Süper Kupa olmak üzere söz konusu 32 resmi maçta Fenerbahçe'nin 51 golünden 39'unu, Beşiktaş'ın ise 38 golünden 28'ini yabancı futbolcuları kaydetti. Türk oyuncular, her iki ekipte de son 32 karşılaşmada sekizer kez gol sevinci yaşadı.

Bu arada, Fenerbahçeli Dirk Kuyt ve Simon Kjaer ile Beşiktaşlı Egemen Korkmaz, Necip Uysal, Dusko Tosic ve Marcelo Guedes de birer kez kendi kalesine gol atma şanssızlığını yaşadı.

Beşiktaş'ın golleri

Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile oynadığı son 32 maçta gollerini atan oyuncular şunlar:

Bobo (6), Hugo Almeida (4), Mert Nobre (2), Filip Holosko (2), Olcay Şahan (2), Mario Gomez (2), Ricardo Quaresma (2) Serdar Özkan (1), Yusuf Şimşek (1), Michael Fink (1), Uğur İnceman (1), Guti Hernandez (1), Ekrem Dağ (1), İbrahim Toraman (1), Simao Sabrosa (1), Egemen Korkmaz (1), Mamadou Niang (1), Ramon Motta (1), Vincent Aboubakar (1), Ryan Babel (1), Alvaro Negredo (1), Anderson Talisca (1), Domagoj Vida (1).

Siyah-beyazlıların 2 golünü de Fenerbahçeli Kuyt ve Kjaer kendi kalesine attı.

Fenerbahçe'nin golleri

Fenerbahçe'nin Beşiktaş ile yaptığı son 32 maçtaki golcüleri ise şunlar:

Alex de Souza (10), Moussa Sow (8), Daniel Güiza (3), Mateja Kezman (2), Deivid de Souza (2), Semih Şentürk (2), Gökhan Gönül (2), Emmanuel Emenike (2), Robin van Persie (2), Tümer Metin (1), Selçuk Şahin (1), Mamadou Niang (1), Cristian Baroni (1), Joseph Yobo (1), Miroslav Stoch (1), Dirk Kuyt (1), Volkan Şen (1), Luis Nani (1), Giuliano Victor de Paula (1), Vincent Janssen (1), Şener Özbayraklı (1), Roberto Soldado (1), Jose Fernandao (1).

Sarı-lacivertli takımın diğer 4 golünü Beşiktaşlı Necip Uysal, Egemen Korkmaz, Tosic ve Marcelo kendi kalelerine attı.

Niang her iki takımda da gol sevinci yaşadı

Mamadou Niang, bu periyotta her iki takımda da oynadı ve gol kaydetti. Senegalli futbolcu, 2010'da Fenerbahçe, 2013'te de Beşiktaş formasıyla gol sevinci yaşadı.

Kuyt iki kaleye de gol attı

Fenerbahçeli Dirk Kuyt, derbi tarihinde kendi kalesine gol atan yabancı futbolcular arasında yer aldı. Hollandalı yıldız, 2012-2013 sezonunda BJK İnönü Stadı'nda kendi kalesine, 2013-2014 sezonunda ise Kadıköy'de takımı adına fileleri havalandırdı.

Yazarlar