Futbol Fenerbahçe, çeyrek final için sahaya çıkıyor!

Fenerbahçe, çeyrek final için sahaya çıkıyor!

14.03.2024 - 13:35 | Son Güncellenme:

Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Union Saint-Gilloise’yi deplasmanda 3-0’la geçerek büyük bir avantaj elde eden temsilcimiz Fenerbahçe, rövanş maçında rakibini Kadıköy’de ağırlayacak. Dev maçın heyecanı “Türkiye’nin En Yüksek Oranları” ile yine Misli’de yaşanacak.

Fenerbahçe, çeyrek final için sahaya çıkıyor

Konferans Ligi’nde şampiyonluk hedefiyle yola devam eden Fenerbahçe için çeyrek finale sadece bir adım kaldı. Ligde Pendikspor karşısında hata yapmayan Sarı-Lacivertliler, Belçika ekibi Union Saint-Gilloise’yi eleyerek iki kulvardaki iddiasını da sürdürme peşinde. Belçika’da oynanan ilk maçta Batshuayi, Oosterwolde ve Tadic’in golleriyle rakibini 3-0 mağlup eden temsilcimiz, çeyrek final biletini almaya çok yaklaştı.

Haberin Devamı

Bugün saat 20.45’te Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçı heyecanı yine “Türkiye’nin En Yüksek Oranları” ve “Canlı Sohbet” seçenekleriyle Misli’de yaşanacak. Ayrıca “Şampiyon Oranlar” ile Konferans Ligi ve Avrupa Ligi’ndeki tüm maçlar normalin üzerinde oranlarla Misli’de olacak.

Dev randevuda düdük Karadağlı hakemde

Fenerbahçe ile Union Saint-Gilloise arasında oynanacak olan Konferans Ligi son 16 turu karşılaşmasını Karadağlı hakem Nikola Dabanovic yönetecek. Dabanovic, Fenerbahçe’nin de bir maçı dahil olmak üzere Türk takımlarının 4 karşılaşmasını yönetmiş; temsilcilerimiz bu 4 maçın 3’ünde sahadan yenilgiyle ayrılmıştı. İşte o maçlar:

Haberin Devamı

28 Temmuz 2016: Ankaraspor 1-0 Nomme JK Kalju

16 Ağustos 2018: LASK Linz 2-1 Beşiktaş

11 Ağustos 2022: Slovacko 1-1 Fenerbahçe

6 Mart 2023: Sivasspor 1-4 Fiorentina

Fenerbahçe’de son durum

Union Saint-Gilloise maçının hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe’de ilk maçta sakatlanan Çağlar Söyüncü bu maçta forma giyemeyecek. Becao, Bonucci ve Joshua King’in de sakatlıkları devam ediyor. Serdar Aziz, UEFA listesinde yer almadığı için stoperde Djiku’yla berabere yine Oosterwolde’nin oynaması bekleniyor. Sakatlıktan çıkan ve Pendikspor maçında sonradan oyuna girerek gol atan İrfan Can Kahveci yine İsmail Kartal’ın önemli kozlarından biri olacak. Adı UEFA listesinde yer alan ve ilk maçta sonradan oyuna giren Ryan Kent de Kartal’ın şans vermesi halinde yine oynayabilecek. 3-0’ın avantajı ve hafta sonu oynanacak Trabzonspor derbisi sebebiyle İsmail Kartal’ın farklı hamleler yapıp yapmayacağı ise merak konusu.

St. Gilloise’nin golcüsü yok

Belçika ekibinde bu sezon 17 gol atarak takımın en golcü ismi olan Mohamed Amoura, kart cezası nedeniyle rövanş maçında forma giyemeyecek. Sakatlıkları devam eden defans oyuncuları Fedde Leysen ve Kevin Mac Allister ile forvet oyuncusu Kevin Rodríguez’in de oynaması beklenmiyor.

Fenerbahçe, Belçika ekiplerine karşı üstünlüğü sürüyor

Union Saint-Gilloise’yi deplasmanda yenmeyi başaran Fenerbahçe, Belçika ekipleriyle oynadığı 9 maçın 5’ini kazanmayı başardı. 3 maçta berabere kalan Sarı-Lacivertliler, sadece 1 kez kaybetti. İşte o karşılaşmalar:

Haberin Devamı

Fenerbahçe 0-0 Anderlecht

Anderlecht 5-1 Fenerbahçe

Fenerbahçe 1-0 Anderlecht

Anderlecht 0-2 Fenerbahçe

Anderlecht 2-2 Fenerbahçe

Fenerbahçe 2-0 Anderlecht

Fenerbahçe 2-2 Antwerp

Antwerp 0-3 Fenerbahçe

Union Saint-Gilloise 0-3 Fenerbahçe

Misli’den dev maça özel dikkat çeken istatistikler!

· Fenerbahçe, Belçika ekipleriyle oynadığı son 6 maçta en az 2 GOL attı.

· Fenerbahçe’nin Avrupa’da oynadığı son 8 maçın 7’si “2.5 Üst” bitti.

· Fenerbahçe, iç sahada oynadığı son 6 Konferans Ligi maçını handikaplı kazandı.

· Union SG, deplasmanda oynadığı son 12 resmi maçta sadece Club Brugge’a kaybetti.

· Fenerbahçe’nin iç sahada oynadığı son 7 Konferans Ligi maçı 3,5 gol üstü skorla bitti.

· Union SG’nin son 6 resmi maçı 2-3 gol aralığında bitti.

Çeyrek final kuraları yarın çekiliyor

UEFA Konferans Ligi’nde çeyrek final eşleşmeleri yarın çekilecek kura ile belli olacak. Çeyrek finalde ilk maçlar 11 Nisan 2024 tarihinde oynanacakken; rövanş maçları ise 18 Nisan 2024’te oynanacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile Union Saint-Gilloise arasındaki merakla beklenen karşılaşmanın heyecanını Misli üyeleri daha yüksek oranlarla yaşayacak. Siz de hemen Misli’ye üye olarak pek çok karşılaşmaya Misli’ye özel oranlarla oynayın, daha fazla kazanma şansını yakalayın!

Yazarlar