Galatasaray Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaray'da sakatlık şoku! Takım doktorundan ilk açıklama

Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaray'da sakatlık şoku! Takım doktorundan ilk açıklama

02.04.2022 - 21:17 | Son Güncellenme:

Haftaya oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaray, Fatih Karagümrük'ü konuk etti. Mücadeleyi 2-0 kazanan sarı-kırmızılı ekip dev derbi öncesi moral depoladı. Öte yandan Galatasaray'da yıldız futbolcu sakatlanarak oyundan çıkarken F.Bahçe derbisinde oynayıp oynamayacağı Pazartesi günü belli olacak.

Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasarayda sakatlık şoku Takım doktorundan ilk açıklama

Fatih Karagümrük maçından galip ayrılan Galatasaray, gelecek hafta Kadıköy’de oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesinde moral buldu.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray Nef Stadyumu’nda mücadele ettiği Fatih Karagümrük’ü 2-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar böylece ligdeki puanını 41’e yükseltti. Aslan gelecek hafta deplasmanda derbide Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Aslan, ligin ilk yarısında evindeki derbiyi 2-1 kaybetmişti.

Galatasaray, Karagümrük’ü Süper Lig'de ilk kez yendi!

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray evinde karşılaştığı Fatih Karagümrük’ü 2-0’lık skorla yendi. Sarı-kırmızılılar, böylece 2020-2021 sezonunda tekrar Süper Lig’de mücadele etmeye başlayan Karagümrük’ü ilk kez mağlup etmiş oldu. Aslan daha önce oynanan 3 karşılaşmada 1 yenilgi, 2 beraberlik almıştı.

Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasarayda sakatlık şoku Takım doktorundan ilk açıklama

Bafetimbi Gomis 5. golünü kaydetti

Haberin Devamı

Galatasaray’ın Fransız futbolcusu Bafetimbi Gomis, Fatih Karagümrük maçında penaltıdan attığı golle bu sezonki 5. gol sevincini yaşadı.
Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray Nef Stadyumu’nda Fatih Karagümrük ile mücadele ederken, sarı-kırmızılıların ilk golü Bafetimbi Gomis’ten geldi. Müsabakanın başında 4. dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçen Gomis, meşin yuvarlağı kaleci Vivano’un solundan ağlarla buluşturdu.
36 yaşındaki futbolcu böylece bu sezonki 5. golünü kaydetti. Fransız futbolcu bu 5 golün 3’ünü penaltıdan kaydederken, ayrıca 1 penaltı vuruşundan da yararlanamadı.

Mücadeleye 11’de başlayan Bafetimbi Gomis, 90+4. dakikada yerini Halil Dervişoğlu’na bıraktı.

F.BAHÇE DERBİSİ ÖNCESİ KEREM ŞOKU

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray evinde Fatih Karagümrük ile oynadığı mücadelede sarı-kırmızılıların milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu sakatlandı.

Müsabakanın 33. dakikasında sakatlığından dolayı kendini yere bırakan 23 yaşındaki futbolcu, daha sonra oyuna devam edemedi. Teknik Direktör Domenec Torrent, saha kenarına gelirken üzgün olan Kerem’i sarılarak teselli etti. 

Kerem Aktürkoğlu’nun yerine mücadelenin 35. dakikasında oyuna Emre Kılınç dahil oldu. Galatasaray gelecek hafta Kadıköy'de Fenerbahçe'nin konuğu olacak.

DURUMU PAZARTESİ BELLİ OLACAK

Haberin Devamı

Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce, Fatih Karagümrük maçında sakatlanarak oyundan çıkan Kerem Aktürkoğlu’nun pazartesi günü MR’ının çekileceğini belirtti.

Karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanarak 35’inci dakikada yerini Emre Kılınç’a bırakan Kerem Aktürkoğlu’nun son durumuyla ilgili olarak Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce, açıklamada bulundu. İnce, tecrübeli oyuncunun kasık ağrısı olduğunu belirterek, "Kasık ağrısı oldu, çıkardık. Pazartesi MR'ını çekeceğiz ve daha sonra duruma bakacağız" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasarayda sakatlık şoku Takım doktorundan ilk açıklama

Maçı 27 bin 522 taraftar izledi

Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray ile Fatih Karagümrük arasında Nef Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı 27 bin 522 biletli taraftar izledi.

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray ile Fatih Karagümrük, Nef Stadyumu’nda karşı karşıyı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar mücadeleden 2-0’lık skorla galip ayrıldı. Bu müsabakayı stadyumda toplam 27 bin 522 biletli seyirci takip etti. Takımlarını yalnız bırakmayan sarı-kırmızılı taraftarlar maç öncesinde ve karşılaşma oynanırken tezahüratlarıyla takımlarına destek oldu.

Haberin Devamı

Fernando Muslera penaltı kurtardı

Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, mücadelenin 75. dakikasında Aleksandar Pesic’in kullandığı penaltıyı kurtardı.

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray ile Fatih Karagümrük Nef Stadyumu’nda mücadele ederken, konuk ekip maçın 73. dakikasında penaltı kazandı. Ceza sahası içi sağ çaprazdan Derrick Luckassen’in vuruşunda top Patrick van Aanholt’un eline çarptı. Maçın hakemi Ali Şansalan VAR’ın uyarısıyla pozisyonu izledi ve penaltı noktasını gösterdi. Mücadelenin 75. dakikasında penaltıda topun başında geçen Aleksandar Pesic’in vuruşunda sarı-kırmızılıların file bekçisi Fernando Muslera meşin yuvarlağı çeldi.

Muslera mücadele içinde de birçok pozisyonda başarılı kurtarışlar yaparak takımının gol yemesini engelledi.

Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasarayda sakatlık şoku Takım doktorundan ilk açıklama

Galatasaray’da kart sınırındakilerde sorun yok

Galatasaray’da Fatih Karagümrük maçında sarı kart sınırında olan Fernando Muslera ile Emre Kılınç kart görmedi.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında evinde Fatih Karagümrük ile karşılaşan Galatasaray'da bu mücadele öncesinde iki futbolcu sarı kart sınırında bulunuyordu. Sarı-kırmızılılarda kaptan Fernando Muslera ile Emre Kılınç sınırda olan isimlerdi. Müsabakada süre alan iki oyuncu da gelecek hafta Kadıköy’de oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesi sarı kart görmeden maçı tamamladı.

Galatasaray’dan evinde üst üste 3. galibiyet

Galatasaray, Fatih Karagümrük maçıyla birlikte bu sezon Spor Toto Süper Lig’de evinde üst üste 3. galibiyetini aldı.

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray evinde Fatih Karagümrük ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar mücadeleden 2-0’lık skorla galip ayrıldı. Aslan bu müsabaka ile birlikte evinde son dönemdeki iyi performansını da sürdürdü ve üst üste 3. galibiyetini aldı.

Sahasında son olarak Trabzonspor’a mağlup olan Galatasaray daha sonra Kayserispor ile berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar, Çaykur Rizespor, Beşiktaş ve Karagümrük maçlarıyla da galibiyet serisini 3’e çıkardı.

Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasarayda sakatlık şoku Takım doktorundan ilk açıklama

Ryan Babel, ligdeki ikinci golünü attı

Galatasaray’ın Hollandalı futbolcusu Ryan Bael, Fatih Karagümrük karşısında attığı golle bu sezon ligdeki ikinci gol sevincini yaşadı. Babel ayrıca UEFA Avrupa Ligi’nde 1 gol kaydetmişti.

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray evinde Fatih Karagümrük ile karşılaşırken, sarı-kırmızılıların ikinci golünü Ryan Babel kaydetti. Mücadelenin 12. dakikasında sahneye çıkan Babel, Cicaldau’nun ceza sahası içi sağ tarafından pasında penaltı noktası civarında topu aldı ve düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

35 yaşındaki futbolcu böylece bu sezon Süper Lig’de Çaykur Rizespor maçından sonra ikinci gol sevincini yaşadı. Hollandalı futbolcu ayrıca UEFA Avrupa Ligi’nde Marsilya ile oynanan müsabakada da 1 gol atmıştı.

Maça 11’de başlayan Ryan Babel oyundan çıkmadı.

Galatasaray-Fenerbahçe Derbi Tarihine Geçen Fotoğraflar