Fenerbahçe Fenerbahçe, Edin Dzeko'yu transfer ettiğini açıkladı! Maliyeti belli oldu

Fenerbahçe, Edin Dzeko'yu transfer ettiğini açıkladı! Maliyeti belli oldu

22.06.2023 - 19:35 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Bosna Hersekli santrfor Edin Dzeko'yu kadrosuna kattığını duyurdu. 37 yaşındaki forvetin maliyeti belli oldu. Sarı-lacivertliler, Bosna Hersekli oyuncuyla 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe, Edin Dzekoyu transfer ettiğini açıkladı Maliyeti belli oldu

Süper Lig devi Fenerbahçe, Inter'den ayrılan Edin Dzeko'yu transfer etti. Sarı-lacivertliler, 37 yaşındaki futbolcuyu kadrosuna kattığı Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Haberin Devamı

Bosna Hersekli futbolcunun transferinin maliyeti de netlik kazandı. Edin Dzeko'nun Fenerbahçe'de 9 numaralı formayı giyeceği öğrenildi.  Süper Lig devi Fenerbahçe, Edin Dzeko'yla 2 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Sarı-lacivertliler başarılı futbolcuya yıllık 4 milyon 200 bin euro maaş verileceğini belirtti.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcu Edin Dzeko ile transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Futbolcuya 2023-2024 ve 2024-2025 sezonları için sezonluk 4.200.000 Avro ödenecektir."

Fenerbahçe'nin transferini duyurduğu videoda taraftara seslenen Edin Dzeko, "Merhaba Fenerbahçe ailesi. Burada olduğum için çok mutluyum. Hepinizi görmek için sabırsızlanıyorum. Beni sev" diye konuştu. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen imza töreninde Başkan Ali Koç’un yanı sıra Genel Sekreter Burak Çağlan Kızılhan ve Sportif Direktör Mario Branco da yer aldı.

Haberin Devamı

DEV TAKIMLARDA OYNADI

Bosna Hersekli santrfor geride kalan sezonda Inter formasını 52 maçta giydi. 37 yaşındaki emektar golcü bu müsabakalarda 14 gol atma başarısı gösterdi. Edin Dzeko aynı süreçte 5 asist üretti. Bosna Hersek Milli Takımı'nda 128 maçta oynayan 37 yaşındaki forvet, 64 kez rakip fileleri havalandırdı.

Zeljeznicar Sarajevo altyapısında futbola başlayan Edin Dzeko daha sonra Teplice, Usti nad Labern, Wolfsburg, Manchester City ve Roma formaları giydi. 37 yaşındaki forvetin güncel piyasa değeri 4 milyon euro.

Yazarlar