İtalya Serie A Fenerbahçe, Kim Min Jae’nin yerini dolduramadı! Savunmada büyük eksiklik

Fenerbahçe, Kim Min Jae’nin yerini dolduramadı! Savunmada büyük eksiklik

10.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Lider Galatasaray’ın 5 puan gerisine düşen Fenerbahçe’de savunmadaki çöküş dikkatlerden kaçmadı. Sene başında giden Kim Min Jae, Napoli’de ilk senesinde şampiyon olurken, gelen para hem çare olmadı hem de Güney Koreli stoperin yeri dolmadı.

Fenerbahçe, Kim Min Jae’nin yerini dolduramadı Savunmada büyük eksiklik

Süper Lig’de şampiyonluk şansını zora sokan Fenerbahçe’de özellikle savunmadaki düşüş dikkat çekiyor. Ligde ilk 5 sıradaki takımlar arasında en fazla gol yiyen ekip olan sarı-lacivertliler, Kim Min Jae’nin yerini dolduramadı.

31 maçta 38 gol yiyen Fenerbahçe, geçen sezon 38 haftada 38 golü kalesinde görmüştü. Kim Min Jae’den kazanılan 20 milyon euroya yakın bonservisin ardından savunmaya verimli transferler yapılamadı. Güney Koreli stoper ise Napoli’de ilk senesinde şampiyon olurken Kim müthiş bir istikrar örneği sergiledi ve tam 43 resmi maçta oynadı, 3 bin 726 dakika süre aldı, 2 gol attı, 2 asist yaptı.

Fenerbahçe’de ise Kim’in vedası sonrası Jesus’un isteğiyle gelen Gustavo için kiralama bedeli olarak 1.4 milyon euro ödendi. Gustavo şu an 5. stoper konumuna düştü. Marsilya’dan alınan Luan Peres için 5.2 milyon euro harcandı. Peres, istikrarı tam yakalamışken sakatlıklarla formasına 7 ay uzak kaldı. Devre arasında Adana Demirspor’dan gelen Samet Akaydın için 3.7 milyon euro verildi. 3 farklı stoper gelse de Fenerbahçe istediği verimi ve istikrarı bulamadı.

Haberin Devamı

Mevcut kadroda yer alan Serdar Aziz ve Szalai, sezonun özellikle bu kritik dönemlerinde verimli olamadı. Sarı-lacivertliler bu sezon derbilerde Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’dan 4 maçta 9 gol yedi. Ligde kalma savaşı veren İstanbulspor, Ümraniyespor ve Giresunspor da Fenerbahçe’ye 6 maçta 12 gol attı. Sarı-lacivertliler 31 lig maçında yediği 38 golle maç başına 1.2’lik gol yeme oranı yakaladı. Ligde şampiyonluk yarışı veren Galatasaray 31 maçta 26 gol yerken, Beşiktaş 32 maçta 33 gol yedi.

Fenerbahçe, Kim Min Jae’nin yerini dolduramadı Savunmada büyük eksiklik

NAPOLİ’DE TARİH YAZDI

Sezon başında Jorge Jesus’un takımda özellikle görmek istediği Kim Min Jae, Napoli’ye gitti. Güney Koreli stoper, Napoli’deki ilk senesinde tarih yazdı. Tam 33 yıl sonra şampiyon olan Napoli’nin vazgeçilmez ismi olan Kim, İtalya’da taraftarların da en sevdiği oyuncuların başında geldi. Napoli tribünleri Kim için özel tezahürat besteledi. Öte yandan Çizme basınındaki iddialarda da Manchester United’ın Kim için 45 milyon euroyu gözden çıkardığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

SOL BEK SIKINTISI

Fenerbahçe’de bu sezon savunmadaki en büyük soru işaretlerinden biri de sol bek oldu. Sezon başından bu yana 6 farklı isim sol bekte oynadı. Alioski ve Oosterwolde orjinal sol bekler olurken, Ferdi, Lincoln, Osayi ve Peres de sol bekte zaman içerisinde forma giydi. Özellikle orta saha merkez oyuncusu olarak gelen Lincoln’ün sol bek oynaması en dikkat çeken hamlelerden biriydi. Devre arasında da Parma’dan tam 6 milyon euroya gelen Jayden Oosterwolde ise şu anda ilk 11’e girmekte zorlanıyor.

9 MAÇTA 14 GOL YEDİ

Fenerbahçe, Süper Lig’de son 9 maçının tamamında gol yedi. Ligde en son 2,5 ay önce 25 Şubat’ta Kadıköy’de oynanan Konyaspor maçında kalesini kapatan sarı-lacivertliler, daha sonra çıktığı 9 müsabakada toplam 14 gole engel olamadı. Bu süre zarfında kalede Altay Bayındır ve İrfan Can Eğribayat vardı. Altay ve İrfan Can çıktıkları maçlarda 7’şer gol yedi.

Fenerbahçe, Kim Min Jae’nin yerini dolduramadı Savunmada büyük eksiklik