Voleybol Fenerbahçe Opet'te Ana Cristina'nın geri dönüş tarihi belli oldu

Fenerbahçe Opet'te Ana Cristina'nın geri dönüş tarihi belli oldu

08.10.2023 - 09:54 | Son Güncellenme:

Brezilya Milli Takımı ile yaptığı antrenmanda sakatlanan ve yaz aylarını tedavi süreciyle geçiren Ana Cristina ile ilgili gelişme yaşandı. Fenerbahçe Opet'in yıldızının geri dönüş tarihi belli oldu.

Fenerbahçe Opette Ana Cristinanın geri dönüş tarihi belli oldu

Fenerbahçe Opet'in yıldız ismi Ana Cristina sahalara geri dönmek için gün sayıyor. Brezilya Milli Takımı ile yaptığı antrenmanda sakatlanan ve yaz aylarını tedavi süreciyle geçiren Ana'nın tedavisinde büyük aşama kaydedildi.

Haberin Devamı

AMELİYAT OLMUŞTU
Fenerbahçe Opet, Ana Cristina De Souza'nın sağlık durumu hakkında açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamada: "Milli takım antrenmanında sakatlanan sporcumuz Ana Cristina de Souza'nın yapılan muayene ve tetkiklerinde sağ diz menisküs yırtığı tespit edilmiştir. Sporcumuz, dün ülkesinde bir ameliyat geçirmiş ve tedavi süreci devam etmektedir. Sporcumuza geçmiş olsun diyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz." ifadeleri kullanılmıştı.

Fenerbahçe Opette Ana Cristinanın geri dönüş tarihi belli oldu

ZE: "HERKES ONU ÖNEMSİYOR"
Brezilya Milli Takımı'nın başantrenörü Ze Roberto ise, Ana Cristina hakkında şunları söyledi:

"Hepimiz için harika, herkes onu önemsiyor. Ameliyattan beri mesajlar gönderdik, sorular sorduk, nasıl olduğunu öğrenmek için fizyoterapist ve doktor ile konuştuk. Onu burada, mutlu yüzle, iyileşme konusunda büyük bir umutla görebilmek bir zevk."

Haberin Devamı

SAHALARA 1 AY İÇİNDE DÖNECEK
Alessandro Garotta'nın haberine göre; Ana Cristina iyileşme yolunda ilerleme kaydediyor. Gelecek 1 ay içerisinde sahalara dönecek. Zıplamaya ve takımla birlikte çalışmalara başladı, henüz 6'ya 6 antrenman yapmıyor.

KAS KÜTLESİNİ GERİ KAZANMANIN ZAMANI GELDİ
Brezilyalı sporcu, Ağustos ayında ameliyat sonrasındaki süreç hakkında şunları söylemişti: "Gelen daveti büyük bir heyecanla aldım. Fizyoterapim ve spor salonum var, tam ihtiyacım olan şey bu. Her şeyi planlı bir rutin içinde ve teknik heyet eşliğinde yapıyoruz.

İyileşmenin en önemli anındayım, yani geçiş evresindeyim. Bir haftadan biraz daha uzun bir süre önce tekrar yürümeye başladım. Kaslarımı güçlendirmenin, spora dönmenin ve ameliyattan sonra kaybettiğim kas kütlesini geri kazanmanın zamanı geldi. Sahada antrenmana başlamak için hala bir yolum var. Bu yavaş bir süreç, ancak iyileşmenin her aşamasını çok dikkatli bir şekilde yapmak önemlidir."

Yazarlar