Fenerbahçe Fenerbahçe-Sevilla maçı sonrası çarpıcı Valencia iddiası: Çoğu kişi inanmıyor!

Fenerbahçe-Sevilla maçı sonrası çarpıcı Valencia iddiası: Çoğu kişi inanmıyor!

17.03.2023 - 12:47 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, Sevilla'yı 1-0 mağlup etmesine rağmöen ilk maçta 2-0 mağlup olduğu için turnuvaya son 16 turunda veda etti. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe'nin Ekvadorlu yıldızı Enner Valencia için flaş bir iddia ortaya atıldı.

Fenerbahçe-Sevilla maçı sonrası çarpıcı Valencia iddiası: Çoğu kişi inanmıyor

UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla'yı Kadıköy'de konuk eden Fenerbahçe 2-0'lık maçın rövanşında rakibini 1-0 mağlup etti fakat turnuvaya son 16'da veda etti. Sarı-lacivertlilerde Enner Valencia tek golü kaydederken Ekvadorlu yıldız önemli pozisyonları ise değerlendiremedi. Sevilla maçının ardından Enner Valencia ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İşte Fenerbahçe'deki son gelişmeler ve ayrıntılar...

Haberin Devamı

JESUS KARİYERİNDE BİR İLKİ YAŞADI

Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus da, bu karşılaşmayla birlikte kariyerinde bir ilki yaşadı. Jesus, kariyerinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turunu geçemedi.

Daha önce çalıştırdığı takımlarda, bu turda 5 kez mücadele eden Jesus, bu turların hepsinde turu geçmeyi başarmıştı.

Jorge Jesus, 2009-2010, 2010-2011, 2012-2013, 2013-2014 sezonunda Benfica takımı ile UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nu geçmişti. 2017-2018 sezonunda ise S. Lizbon takımının başında olan Jesus, söz konusu sezonda da Avrupa Ligi Son 16 Turu'nu geçti.

Fenerbahçe-Sevilla maçı sonrası çarpıcı Valencia iddiası: Çoğu kişi inanmıyor

 

AVRUPA BASININDAKİ YANSIMALAR

Fenerbahçe-Sevilla karşılaşmasının ardından başta İspanyol medyası olmak üzere Avrupa'da "Sevilla, Türk cehenneminden kurtuldu" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

AS: ŞAMPİYONLUĞA ADIM

"Sevilla kendisine beraberliğin yettiği maçta Fenerbahçe karşısında varlık gösteremedi. Sevillalı futbolcular Kadıköy'ün büyülü atmosferinde acı çekeceklerini biliyorlardı. Bu maç için çok fazla gerçek var. Sevilla, Türk cehenneminden kurtuldu. Topa sahip olamayan Sevilla için en kötü senaryo gerçekleşti ve haklı bir penaltı pozisyonuyla Fenerbahçe, Valencia'nın penaltısıyla öne geçti. Batshuayi'nin sakatlığı Sevilla'yı rahatlattı ancak Valencia ve King ile Dmitroviç'in kalesi kuşatıldı. Bunların dışında İstanbul'da fazla kalmayacağı belli olan Arda Güler de Sevilla kalesini zorladı. Jorge Jesus'un dediği gibi turnuvada Sevilla'yı elemek için birçok şeye ihtiyaç var."

MARCA: SEVILLA ACI ÇEKEREK ÇEYREK FİNALDE

"Sevilla çeyrek finale yükselebilmek için acı çekmek zorunda kaldı. Sevilla taraftarlarının göğsünü kabartmadı ama yine de çeyrek finale yükselmeyi başardı. Sevilla kendi sahasında attığı 2 golü korumanın dışında başka hiçbir şey yapmadı. Fenerbahçe, Sevilla'nın başını her dakika belaya soktu. Sevilla atakları Fenerbahçe kalecisini hiç endişelendirmedi. Sevilla direndi ve bu sayede Fenerbahçe'yi eledi."

Fenerbahçe-Sevilla maçı sonrası çarpıcı Valencia iddiası: Çoğu kişi inanmıyor

MUNDO DEPORTIVO: SEVILLA, CEHENNEMDEN CANLI ÇIKTI

"Sevilla, Türk cehenneminden canlı çıktı ve 2-0'lık ilk maçın korkulu rövanşında çeyrek finale yükseldi. Fenerbahçe sadece 1 gol farkla kazandı ve bu sonuç Sevilla'yı son 8'e taşıdı. Sevilla yine de acı çekti. Fenerbahçe'de İsmail'in şık vuruşu Dmitroviç'te kalırken Rakitic uzaktan cılız bir şutla Fenerbahçe kalesini denedi. Sevilla bundan başka hiçbir şey yapmadı. VAR müdahalesi ile çalınan penaltıda Valencia affetmedi ve Sevilla'yı ikinci yarıda daha fazla acının beklediğini işaret etti. Fenerbahçeli taraftarlar Sevilla kalecisi Dmitroviç'in bulunduğu bölgeye bazı nesneler fırlattı ve oyun birkaç kez durmak zorunda kaldı. Bu durum Sevilla'ya fayda sağladı."

Haberin Devamı

RELEVO: BİR ACI DAHA! SEVILLA ÇEYREK FİNALDE

"Sevilla birçok acı çektiği sezonda bir acı daha çekti ama çeyrek finale yükseldi. İlk yarıda Sevilla adına hiçbir şey olmadı. Fenerbahçe, VAR kararı ile penaltı kazandı. Valencia penaltıyı gole çevirdi ve Sevilla'yı endişelendirdi. İkinci yarıda Sevilla bu endişe dolu dakikalardan hemen kurtuldu. Taraftarların attığı maddeler oyunu soğutsa da Fenerbahçe, Sevilla kalesini abluka altına almayı başardı. Jorge Jesus 2014 yılında Benfica'nın başındayken Sevilla'ya kaybetmişti. Portekizli teknik adam bu kez turnuvanın dışında kaldı."

Haberin Devamı

Fenerbahçe-Sevilla maçı sonrası çarpıcı Valencia iddiası: Çoğu kişi inanmıyor

EL PAIS: RİSKLİ KARAR! VALENCIA VE ARDA KENARDA

"Avrupa Ligi'nin kralı yoluna yine devam ediyor. İstanbul'dan ilk maçtaki avantajlı skorun sayesinde kurtulmayı başardılar. Istırap seviyesinde bir oyuna rağmen çeyrek finale yükselmeyi başardılar. Sevilla, Kadıköy'deki atmosferin büyüsünden etkilendi. VAR, Alex Telles'i cezalandırdı ve Fenerbahçe penaltı kazandı. Valencia golü attı. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe daha çok saldırmaya başlasa da Sevilla savunmada pek fazla hata yamadı. Jorge Jesus riskli bir kararla Enner Valencia ve genç yetenek Arda Güer'i saha kenarına aldı."

Fenerbahçe-Sevilla maçı sonrası çarpıcı Valencia iddiası: Çoğu kişi inanmıyor

ENNER VALENCIA'NIN KARİYER SEZONU

Fenerbahçe'nin bu sezonki en formda isimlerinin başında gelen Enner Valencia, Sevilla rövanşında golünü atmayı başardı. Bu sezon, hem gol hem asist bakımından kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Valencia, 37'de Ferdi'nin sağdan ortasında ceza sahası içerisinde Telles'in eline çarpan top sonucu kazanılan penaltıda topun başına geçti. VAR kontrolü sonrası gelen penaltıda Ekvadorlu yıldız, 41'de kaleci Dmitrovic'i çaresiz bırakarak Kanarya'yı 1-0 öne geçirdi. Bu golden 1 dakika sonra 33 yaşındaki oyuncu, ceza sahası çizgisine yakın bölgede tam ikinci golü atacakken, vuruşunda savunma araya girdi.

Haberin Devamı

Valencia'nın 68'de sol ayağıyla attığı şutu, ilk maçın yıldızlarından Dmitrovic güçlükle çıkarttı. Avrupa'da bu sezon üçüncü kez ağları havalandıran Valencia, toplamda ise 34 resmi karşılaşmada 7 asistinin yanına 27. golünü ekledi. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan deneyimli forvet, İspanyol temsilcisinin savunma oyuncularıyla girdiği 8 ikili mücadelenin 6'sından galip ayrılmayı başardı.

Fenerbahçe-Sevilla maçı sonrası çarpıcı Valencia iddiası: Çoğu kişi inanmıyor

Kanarya'nın bu sezon hücumdaki 1 numaralı silahı Enner Valencia, zaten müthiş olan performansını son dönemde daha da yukarıya taşımıştı. Valencia, dün akşam ağları havalandırarak, son 9 resmi sınavında 1 asistiyle birlikte 12. golüne ulaştı.

OLE: BİRÇOK KİŞİ VALENCIA'NIN AVRUPA'DA KALACAĞINA İNANMIYOR

Fenerbahçe-Sevilla karşılaşması özellikle Güney Amerika'da da geniş yankı buldu. Son haftalarda adı Brezilye Serie A ekiplerinden Internacional ile anılan Enner Valencia için Ole "Çoğu kişi Enner Valencia'nın Avrupa'da kalacağına inanmıyor" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe-Sevilla karşılaşmasının detaylarını okuyucularına aktaran Ole, Enner Valencia'nın Erling Haaland ve Kylian Mbappe gibi dünyaca ünlü yıldızlarla yarışmasına rağmen Avrupa'daki kariyerini bu sezon noktalayacağına yer verdi.

Fenerbahçe-Sevilla maçı sonrası çarpıcı Valencia iddiası: Çoğu kişi inanmıyor

INTERNACIONAL BAŞKANINDAN VALENCIA SÖZLERİ

Brezilya ligi ekiplerinden Internacional'in başkanı Alessandro Barcellos, Brezilya'da yayın yapan Radio Grenal'e açıklamalarda bulundu.

Barcellos, Valencia'nın transferine ilişkin soruya, "Şu anda Enner Valencia'nın gelmeyeceğini garanti edebilirim. Bugün gelmiyor. 90 gün sonra başka bir şey olabilir. Futbol çok değişken. Bugünden onun geleceğini garanti edemem." yanıtını verdi.