Fenerbahçe Fenerbahçe-Sivasspor maçına damga vuran an! Ferdi Kadıoğlu'nun golü öncesi muhteşem karambol

Fenerbahçe-Sivasspor maçına damga vuran an! Ferdi Kadıoğlu'nun golü öncesi muhteşem karambol

24.05.2023 - 22:33 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Sivasspor'la kozlarını paylaştı. Sarı-lacivertli ekip sahadan 3-0 galip ayrılırken Ferdi Kadıoğlu'nun attığı gol öncesinde yaşananlar maça damgasını vurdu. İşte detaylar...

Fenerbahçe-Sivasspor maçına damga vuran an Ferdi Kadıoğlunun golü öncesi muhteşem karambol

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ikinci maçında Sivasspor ile karşı karşıya geldi. 0-0'lık ilk maçın rövanşında sarı-lacivertli ekip rakibini 3-0 yenerek finale adını yazdırdı. Mücadeleye Ferdi Kadıoğlu'nun attığı gol öncesinde yaşananlar damgasını vurdu.

Haberin Devamı

EMRE MOR KADRODA YOK

Fenerbahçe'de Emre Mor maç kadrosunda yer almadı. Sarı-lacivertli ekibin tecrübeli teknik direktörü Jorge Jesus şu ilk 11'le sahaya çıktı: İrfan Can Eğribayat, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Szalai, Peres, Arao, Zajc, İrfan Can Kahveci, Arda Güler, Valencia, Batshuayi.

Haberin Devamı

TRİBÜNLER DOLDU

Fenerbahçe'nin, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Sivasspor'u konuk ettiği maça sarı-lacivertli taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Tribünleri dolduran Fenerbahçe taraftarları takımlarına destek oldular.

Fenerbahçe-Sivasspor maçına damga vuran an Ferdi Kadıoğlunun golü öncesi muhteşem karambol

BATSHUAYİ MUTLAK GOL POZİSYONUNU KAÇIRDI

Maçın 8. dakikasında Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Szalai'nin uzun pasında savunma arkasına sarkan Batshuayi ceza sahası içerisinde kaleci Ali Şaşal'ı geçti. Top ayağından biraz açıldıktan sonra Belçikalı yıldız şutunu gönderdi. Klaesine hızlı bir şekilde dönen Ali Şaşal son anda gole izin vermedi.

Haberin Devamı

GRADEL DEVAM EDEMEDİ

Sivasspor'da Max Gradel oyuna devam edemedi. 36. dakikada kendini yere bırakan tecrübeli futbolcu, bir süre kendisini denedi ancak oyuna devam edemedi. 38. dakikada Max Gradel'in yerine Ahmed Musa oyuna girdi.

SESSİZ İLK YARI

Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı ve iki ekip soyunma odasına 0-0'lık eşitlik ile girdi.

FERDİ'DEN ŞIK GOL, MUHTEŞEM KARAMBOL

Fenerbahçe 47. dakikada Ferdi Kadıoğlu ile 1-0 öne geçti. Gol öncesinde ceza sahası içerisinde nefes kesen bir karambol yaşandı. Ceza sahasında savunma arkasına sarkan Batshuayi çaprazdan yaptığı vuruşunda direği geçemedi. 

Devam eden pozisyonda Ferdi Kadıoğlu paslaşarak ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaptı. Kaleci Ali Şaşal ilk pozisyonda gole izin vermedi. Dönen topta İrfan Can Kahveci şansını denedi savunmadan seken topa bu sefer Ferdi Kadıoğlu şık bir şekilde vole vurdu ve topu ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe-Sivasspor maçına damga vuran an Ferdi Kadıoğlunun golü öncesi muhteşem karambol

SİVASSPOR'U YİNE BOŞ GEÇMEDİ

Ferdi Kadıoğlu kaydettiği bu golle Sivasspor ağlarını yine sarsmayı başarmıştı. Başarılı futbolcu Süper Lig 32. haftasında oynanan maçta Sivasspor'a 2 gol kaydetmişti.

BATSHUAYİ SAHNEDE

Fenerbahçe, 58. dakikada Michy Batshuayi'nin golüyle farkı 2'ye yükseltti. Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Enner Valencia, ortasını yaptı. Arka direkte topla buluşan Batshuayi vuruşunda takımının 2. golünü attı.

BATSHUAYİ'DEN BİR DE ASİST

Takımını 2-0 öne geçiren Batshuayi bir de asist yaptı. Savunma arkasına sarkan Batshuayi Joshua King'e pasını aktardı. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Joshua King fileleri havalandırmayı başardı ve skoru 3-0'a getirdi.

Karşılaşmadan başka gol sesi çıkmadı ve Fenerbahçe 3-0'la adını finale yazdırdı. 

Fenerbahçe-Sivasspor maçına damga vuran an Ferdi Kadıoğlunun golü öncesi muhteşem karambol

FENERBAHÇE 18. KEZ FİNALDE

Kupada son olarak 2018 yılında final oynayan sarı-lacivertliler, Akhisarspor’a 3-2 yenilerek ikinci olmuştu. Bu tarihten sonra bir kez yarı final, bir kez de çeyrek finalde kupaya veda eden Fenerbahçe, 5 sezon sonra Türkiye Kupası’nda final heyecanı yaşayacak.

Haberin Devamı

Bu yıl 61. sezonu düzenlenen kupada sarı-lacivertliler 17 kez final oynarken, yalnızca 6 kez kupa sevinci yaşadı.

Fenerbahçe’nin finaldeki rakibi yarın akşam oynanacak MKE Ankaragücü - Başakşehir mücadelesi sonrası belli olacak.

Yazarlar