Fenerbahçe Fenerbahçe-Spartak Trnava maçı sonrası yıldız oyuncuya hayran kaldı: Tek hatalı pas vermedi, ötesi yok!

Fenerbahçe-Spartak Trnava maçı sonrası yıldız oyuncuya hayran kaldı: Tek hatalı pas vermedi, ötesi yok!

15.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi'nde grup aşamasının son maçında Spartak Trnava engelini 4-0'lık skorla geçti ve grubunu lider bitirdi. Sarı-lacivertlilerin zafer gecesini spor yazarları kaleme aldı.

Fenerbahçe-Spartak Trnava maçı sonrası yıldız oyuncuya hayran kaldı: Tek hatalı pas vermedi, ötesi yok

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Avrupa kupalarına veda ihtimalinin de olduğu gecede sürprize izin vermedi. Sarı-lacivertliler, Spartak Trnava'yı farklı geçerken Ludogorets'in Nordsjaelland'ı mağlup etmesi sonrası grup lideri olarak doğrudan Son 16 Turu'na yükseldi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin grup aşamasındaki performansı ve Spartak Trnava karşısındaki muhteşem zaferini spor yazarları kaleme aldı. Duayen isim, sarı-lacivertlilerin yıldızlarına hayran kaldı.

İşte Fenerbahçe - Spartak Trnava maçı sonrası yapılan değerlendirmeler...

'AĞIR ABİLER' KONFERANS BASTI / ERCAN GÜVEN

Konferans grubunda yaşadığı 6-1’lik “Nordsjaeland musibeti” tıpkı atasözümüzdeki gibi “bin nasihatten iyi” gelmiş olmalı ki, Fenerbahçe’ye; grubun en “hafif” takımına karşı en “ağır abiler” ile çıktı Trnava karşısına.
Çünkü, “eldeki kuş” Trnava’yı mağlup edip grup ikincisi olmak, “daldaki kuş” ise aynı anda Ludogorets’in grup lideri Nordsjealand’ı mağlup etmesiydi! Trnava karşısında averajını düzeltmiş Fenerbahçe’nin son 32 değil son 16’ya kalması olasıydı.

Haberin Devamı

Ha daldaki kuş, ha denizdeki balık… İkisinin de hesabı alengirliydi ama emek verip yüksek performansla golleri sıralayan Fenerbahçe’ye “şans” da sırtını çeviremedi bu kez. 4 farklı galibiyet “mucize gibi” grup liderliğini de elinden tutup Fenerbahçe’ye teslim etti.

Fenerbahçe-Spartak Trnava maçı sonrası yıldız oyuncuya hayran kaldı: Tek hatalı pas vermedi, ötesi yok

Fenerbahçe, Spartak Trnava ile deplasmandaki ilk maçında henüz sakatlık bahtsızlığı ile yüzleşmemişti. Özgüveni Everst’in zirvesindeydi! Kesin şekilde ayırdığı “Avrupa ve Süper Lig” kadrolarını harmanlamaya ihtiyaç duymayacak kadar mağrurdu.
Ve Trnava deplasmanına Tadic, Dzeko, Szymanski, Fred, Ferdi, Djiku, hatta Livakovic bile kulübede başlayınca “ders almadığı” bir “yarım şok” yaşamış, koca ilk yarıyı boşa geçirmiş, ancak “ağır abileri” sahaya sürünce skor alabilmişti.
Bu kez kitabın ortasından başladı İsmail Kartal…

Çünkü, kapalı savunmaları ancak usta ayaklarla aşıyordu Fenerbahçe. Kalesinde tehlike yaratacak kontratakları, topa rakibin üç katı bile sahip olsa “pas gevezeliği” ile engellemiyor, “ustaların” tekniği, zekası ve yaratıcılığı ile topu önde tutmak da gerekiyordu.
Tamam… Trnava Fenerbahçe’nin dengi değildi. Lakin artık yumurta kapıya gelmişti.
Hafta sonu lig maçının olmaması ve liderlik ihtimali gereği Spartak Trnava karşısında farklı skor hedefi İsmail Kartal’a bir “ilk”e imza attırdı, Konferans Ligi’nde savunmayı, orta sahayı, forveti elde olanların en iyisiyle kurdurdu Hoca’ya…
Süper Lig’de derbi oynarken kimlere forma vermesi gerekiyorsa sakatlığı geçmeyenler hariç aynısını yaptı.

Haberin Devamı

Fred’in yanına İsmail, öne her biri “bir Trnava” Tadic-Szymanski-İrfan Can. Uca Dzeko… Hele muhteşem oynayan, solda kendine otoban açan, savunmaya, hücuma, gole nükleer enerji koyan Ferdi… Tek hatalı pas vermeyen Osayi… Ötesi yok yani.

Fenerbahçe-Spartak Trnava maçı sonrası yıldız oyuncuya hayran kaldı: Tek hatalı pas vermedi, ötesi yok

Fenerbahçe en şık zırhını/pusatlarını kuşanıp “ağır abilerle” çimenlerin üstüne becerisinden önce karizmasını koyduğunda, muhiti Kadıköy’de rakibin eli ayağına dolanır, Trnava gibi mütevazı takımın esamesi bile okunmazdı ve aynen öyle oldu.
Tek kale oynandı maç. Yine rakibin üç katı topa sahipti Fenerbahçe. Dzeko, Osayi, Szymanski, hepsi tek tek, bazıları birkaç kez kaleyi bombaladı. İlk devre 5-0 bitmediyse sebebi Spartak Trnava kalecisi Takac.
İlk devreyi grup lideri olarak tamamladı Fenerbahçe. Çünkü gruptaki diğer maç berabere devam etmekteydi.

Haberin Devamı

İkinci yarı henüz başlamıştı ki, Dzeko sersem ettiği rakip tarafından yere indirildi, penaltıyı Tadic ikinci gol olarak yazdı. Ardından Trnava risk alıp gol atmaya çalışınca yok olan beton savunması biri Ferdi’nin diğeri İrfan Can’ın büyük katkısıyla iki Dzeko golüne yol açtı.
Maçın kısa tarifi; kaledeki İrfan tuttu, İsmail/ Djiku/Osayi yakaladı, Fred/İrfan Can pişirdi, Ferdi/Tadic/ Dzeko yedi!.. Szmanski, İrfan Can İrfan’ın yerine giren ilk maçın kahramanı King, Tadic ile değişen Umut, Dzeko çıkınca dakika alan Cengiz “hani bana hani bana” dedi!

Artık Ludogorets-Nordsjealand maçına kulak kesilmekten başka iş kalmamıştı Kadıköy’de. Ludogorets’in attığı gol, Fenerbahçe’nin Trnava karşısındaki 4 averaj golüne saygı duruşu ve Fenerbahçe’nin grup liderliği ile son 16’ya kalmasıydı.
Tek kelime ile harika.

HOLLYWOOD YILDIZI GİBİ / SERKAN AKCAN (FANATİK)

Dzeko, senaryosu sağlam bir Hollywood filminde kendi hayatını beyaz perdeye aktarıyor gibi. Bundesliga’dan Premier Lig’e kadar Avrupa’nın en büyük liglerinde nefis bir kariyer inşa eden Boşnak yıldızın Şampiyonlar Ligi finalinin ardından Fenerbahçe’ye gelip maç ayırmadan ilk günkü heyecanıyla oynaması gerçekten hayli ilham verici.

Haberin Devamı

Dzeko’nun temposu ilk yarıda kendi standartlarının altında seyredince pozisyonlarda hayli cömert görünse de 2 dakikaya sıkıştırdığı 2 gol nasıl büyük bir gol ustası olduğunun kanıtı gibiydi. Fenerbahçe’nin Kadıköy’de alev alanları arasında Tadiç ve Ferdi de vardı. Tadiç takımın en alfası olmasının yanında büyük de bir profesyonel. Kendine çok iyi bakıyor, her zaman fit her maça hazır. Oynadığı her bir dakikanın hakkını veriyor. Trnava’ya karşı Ferdi’nin kilidi açan golünü hazırladı, penaltıdan golünü attı, pozisyonların başlangıç noktalarında topun yönüne karar verendi.

YARDIMCI OLDU

Sanırım bu kez eminiz Ferdi kesin kariyer sezonunu oynuyor. Perreira döneminden bu yana her geçen sezon biraz daha iyisini yaptığı için her yıl biraz daha gelişiyor. Trnava önünde sol bekten hücuma çıkışları maçın kilidini açmaya yardımcı oldu. Konferans Ligi yeni kurulmuş olmasına rağmen üçüncü yılında da nefis hikayeler biriktiriyor. Nordsjaelland gruptan çıkan rakiplerinden birine 7 diğerine 6 gol attığı turnuvadan elenerek sanırım bu yılın unutulmazı olarak kupanın tarihindeki yerini aldı.