Fenerbahçe Fenerbahçe, Türkiye Kupası yarı final rövanşında hata yapmadı

Fenerbahçe, Türkiye Kupası yarı final rövanşında hata yapmadı

25.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında hata yapmadı, Kadıköy’de Sivasspor’u farklı yenerek adını finale yazdırdı. Deplasmanda rakibi ile 0-0 berabere kalan sarı-lacivertliler, baştan sona üstün oynadığı maçta Ferdi, Batshuayi ve King ile galibiyete ulaştı.

Fenerbahçe, Türkiye Kupası yarı final rövanşında hata yapmadı

Ligde şampiyonluk şansını zora sokan Fenerbahçe’de artık ana hedef Türkiye Kupası idi. Final yolunda tek engel de kupanın son şampiyonu Sivasspor’du.

Haberin Devamı

Jorge Jesus maçtan bir gün önce, ‘Sezonun en önemli maçlarından, herkes Kadıköy’e’ çağrısını sosyal medya hesabından yapmıştı.

Portekizli hoca sahaya da ideal ilk 11’ini sürdü. Sivasspor’da da benzer şekilde ideal kadro sahadaydı. 3 gün önce Galatasaray maçındaki eksikler dün geri dönmüştü Yiğidolar’da.

İlk tehlikeli atak 8’de Fenerbahçe’den geldi, savunma arkasına çok iyi kaçan Batshuayi şutunu çekti, Ali Şaşal son anda kornere çeldi.

Devamında gelen kornerde Arda Güler yay üstünden vurdu bu kez Sivasspor savunması kale önünde çıkardı.

Hücumda Fenerbahçe istediği etkinliği bulamadı. 34’te de Sivasspor’da Gradel’in frikiğinde kaleci İrfan Can başarılıydı.

Oyun olarak etkisiz kalan Fenerbahçe 42’de büyük bir tehlike atlattı. Sivasspor’da Ahmed Musa savunma arkasına çok iyi kaçtı, pasını çıkardı ancak James geride kalınca golü atamadı.

Haberin Devamı

Tıpkı maçın başında olduğu gibi ikinci devrenin hemen başında da Batshuayi fırsat buldu, net pozisyonda direklere takıldı.

Hemen devamında gelen atakta Ferdi Kadıoğlu’nun takipçiliği ve ısrarı 47’de skoru 1-0 yaptı. Rakip kaledeki abluka golü sağladı, Fenerbahçe’ye derin bir nefes aldırdı.

1-0’ın ardından rahatlayan ev sahibi, oyun kontrolünü de ele aldı. 59’da Valencia’nın soldan yaptığı şık ortada Batshuayi gelişine düzgün vurdu, 2-0’ı buldu.

74’te takımın golcüsü Valencia sağ çaprazdan çok sert vurdu, üst direkten auta gitti. 85’te de Joshua King’i finali tamamen müjdeledi. Norveçli yıldız, Batshuayi’nin de katkısıyla golünü attı: 3-0