Fenerbahçe Fenerbahçe-Ümraniyespor maçına damga vuran penaltı pozisyonu! Maç sonu açıkladı

Fenerbahçe-Ümraniyespor maçına damga vuran penaltı pozisyonu! Maç sonu açıkladı

09.08.2022 - 08:33 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in ilk haftasında Fenerbahçe sahasında Ümraniyespor'u konuk etti. Ülker Stadyumu'ndaki karşılaşmada birçok tartışmalı pozisyon yaşandı. Özellikle Ümraniyespor'un bulduğu 3. gol öncesindeki penaltı pozisyonu büyük tartışmalara yol açtı. Eski hakemler penalt pozisyonunu değerlendirdi.

Fenerbahçe-Ümraniyespor maçına damga vuran penaltı pozisyonu Maç sonu açıkladı

Yeni transferleriyle sezona iddialı bir giriş yapmak isteyen Fenerbahçe istediğini bulamadı. Sarı Lacivertliler, Ülker Stadyumu'nda konuk ettiği Ümraniyespor'la 3-3 berabere kaldı ve sezona puan kaybıyla başladı.

Haberin Devamı

Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadele 3-3'lük eşitlikle sona erdi. Fenerbahçe'nin golleri 19. dakikada penaltıdan Enner Valencia, 45+2. dakikada Enner Valencia ve 90+3. dakikada Mergim Berisha'dan geldi. Ümraniyespor'un golleri ise 29. dakikada Tomislav Glumac, 67. dakikada Valentin Gheorghe ve 72. dakikada penaltıdan Antomio Mrsic'ten geldi.

Bu sonucun ardından iki takım da lige bir puanla başladı.

Ligin bir sonraki haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa deplasmanına gidecek. Ümraniyespor, Antalyaspor'u ağırlayacak.

Fenerbahçe-Ümraniyespor maçına damga vuran penaltı pozisyonu Maç sonu açıkladı

TARTIŞMALI POZİSYONLAR

Fenerbahçe-Ümraniyespor karşılaşması birçok tartışmalı pozisyona sahne oldu. Fenerbahçe ilk golünü VAR'dan gelen penaltı kararıyla kaydetti. Ümraniyespor'un ilk golünde ofsayt şüphesi nedeniyle hakme Yaşar Kemal Uğurlu, VAR uyarısını dinledi ve ardından golü verdi. İkinci yarıda Ümraniyespor'un bulduğu 3. gol öncesinde penaltı kararı çok tartışıldı.

Haberin Devamı

beIN Sports'ta yayınlanan beIN Trio programında Fenerbahçe-Ümraniyespor maçındaki tartışmalı pozisyonlar değerlendirildi. Eski hakemlerden Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Lale Orta büyük tartışmalara yol açan penaltı kararını yorumladı. İşte maçtaki tartışmalı pozisyonlara yapılan yorumlar...

Fenerbahçe-Ümraniyespor maçına damga vuran penaltı pozisyonu Maç sonu açıkladı

FENERBAHÇE'NİN İLK PENALTISI

Bülent Yıldırım: "Fenerbahçe'nin ilk penaltısında karar doğru. VAR hakemini tebrik ediyorum. Sağ elinin dışıyla voleybolcu gibi topu sıyırıyor oyuncu. VAR müdahalesiyle verilen penaltı kararı yüzde yüz doğru."

Deniz Çoban: "Elin orada işi yok, doğru bir penaltı kararı. Hakem ekibini tebrik etmek lazım"

Lale Orta: "Vücudunu büyütüyor. Doğru bir karar"

Fenerbahçe-Ümraniyespor maçına damga vuran penaltı pozisyonu Maç sonu açıkladı

VALENCIA'NIN LENJANI'YE MÜDAHALESİ

Deniz Çoban: "Sarı kart diyen çıkabilir ama benim açımdan kırmızı. Oyuncu rakibinin orada olduğunu bilerek hamle yapıyor, kırmızı kart çıksa daha doğru olurdu"

Bülent Yıldırım: "Benim açımdan da, Valencia Lenjani'yi görüyor, buradaki en doğru karar kırmızı olurdu diye düşünüyorum"

Lale Orta: "Valencia ayağını sakınmıyor, kırmızı kart olsa daha doğru olur diye düşünüyorum."

Fenerbahçe-Ümraniyespor maçına damga vuran penaltı pozisyonu Maç sonu açıkladı

ÜMRANİYESPOR'UN PENALTI BEKLEDİĞİ POZİSYON

Haberin Devamı

Bülent Yıldırım: "Hakem açısından saklı bir alan. Çok enteresan bir şekilde uzatılmış bir ayak var. Peres'in müdahalesi dikkatli bir müdahale değil. Çok net bir şekilde Geraldo'nun arkasına temas ediyor, penaltı verilmesi gerekiyordu. Dikkatsiz müdahalesi Peres'in, rakibinin sırtına geliyor ve penaltı verilmeliydi.

Deniz Çoban: "Geraldo topu alıp kaleye şut atacak. Müdahaleyle istediğini yapamıyor. Bundan daha açık penaltı olamaz."

Lale Orta: "Temas olduğunu ve dikkatsiz bir müdahale olduğunu için penaltı olduğunu düşünüyorum."

Fenerbahçe-Ümraniyespor maçına damga vuran penaltı pozisyonu Maç sonu açıkladı

ÜMRANİYESPOR'UN GOLÜ

Deniz Çoban: "Buradaki konu, şeklen ofsayt pozisyonda olan Ümraniyesporlu futbolcunun kaleciyi etkileyip, etkilemediği. Buna da iki kriterle bakıyoruz. Açık aksiyon ve açık etki. Açık aksiyon var mı, kaleciyi açık bir şekilde etkiliyor mu? Altay, oyuncuyu görüyor mu, görüyor. Altay, oyuncu orada olmasa planjon yapabilirdi. Açık aksiyon olduğunu ve kaleciyi etkilediğini düşünüyorum. Ofsayt verilse daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Ama sahadaki hakemlerin kararı benimle aynı değil. O açık etki yok deyip golü veriyor. VAR da o yüzden karışmadı. Benim açımdan kaleciyi de etkiliyor. Ofsayta daha yakınım"

Haberin Devamı

Bülent Yıldırım: "Hakemle aynı şekilde düşünüyorum. Mrsic gereksiz, açık bir hamle yapıyor. Ama Tomislav vurduktan sonra Altay'ın plonjon şansı kalmıyor. Akademik bir pozisyon. Deniz'e katılıyorum ama ofsayt."

Lale Orta: "Mrsic'in kale çizgizinde olduğunu ve kaleciyi etkilediğini düşünüyorum ve hareketiyle kalecinin dikkatini dağıtacağını düşünüyorum. Ofsayt'ın daha doğru karar olduğunu düşünüyorum."

Fenerbahçe-Ümraniyespor maçına damga vuran penaltı pozisyonu Maç sonu açıkladı

ÜMRANİYESPOR'UN KAZANDIĞI PENALTI

Deniz Çoban: "İlk temas dışarıda ama çizgi üzerinde de temas var. Hakem arkadaşımız yanılmıyor ve net bir penaltı. Lacivertli oyuncunun hedefinde top olduğu için de değişen kural gereği çifte cezalandırma yok. Karar doğru"

Bülent Yıldırım: "Çok net bir şekilde Peres bozmaya çalışıyor ve içeride yapmaya devam ediyor. Karar yüzde yüz doğru. Eğer dışarıda olsaydı kırmızı kart olacaktı. Yeni kural gereği çifte cezalandırma yok ve sarı kart"

Haberin Devamı

Lale Orta: "Çizginin dışında olduğunu görüyoruz, beyaz çizgide de temas kesiliyor. Dışarıda temas bitiyor, temas devam etmiyor. Onun için futbolcu itiraz ediyor. Bana göre yanlış, dışarıda ve bariz gol şansından kırmızı kart görmesi gerekiyordu."

Fenerbahçe-Ümraniyespor maçına damga vuran penaltı pozisyonu Maç sonu açıkladı

DENİZ ÇOBAN: NET PENALTI

Eski hakemlerden Deniz Çoban, Fanatik'teki köşesinde Ümraniyespor'un 70'inci dakikada kazandığı penaltı kararını yorumladı.

İşte Deniz Çoban'ın Fanatik'teki yazısı;

"17’de Avounou’nun eline gelen top VAR yardımıyla tespit edildi. El baş seviyesine kalkmış ve ele temas kanıtlanabiliyor. Doğru bir penaltıydı. 22’de Valencia’nın Lenjani’ye faulünde çıkan sarı kart bence hatalıydı. Kırmızı kart daha doğru olurdu. 24’de Ümraniye atağında ortalanan topa hamle yapan Peres, dikkatsiz davranarak rakibi Gerolda’nun omuzuna ayağıyla vuruyor. Burada karar Ümraniye lehine penaltı olmalıydı. 29’da Ümraniyespor’un kazandığı golde Mrsıc kale sahası içinde/kale çizgisine ve kaleciye çok yakında bulunuyordu. Şeklen ofsayt pozisyonundaydı. Kaleye giren topa açık bir hamle yaptı. Açık hamle yaptı ama kaleciyi etkileyip etkilemediği konusunda açık bir fikir oluşmuyor. Ben teknik olarak ofsayt kararını daha doğru buluyorum ama aksi fikre de saygı duyarım. Yorum gerektiren bir pozisyon. Dolayısıyla VAR’ın karışmaması da doğru olandı. 70’de Perez’in Onur’a müdahalesi net penaltıydı. Pozisyon içerdeydi ve Perez top için müdahale ettiğinden çıkan sarı kart da doğruydu."