Fenerbahçe Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ortak kaderi! İsmail Kartal ve Burak Yılmaz çözüm bulmakta zorlanıyor

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ortak kaderi! İsmail Kartal ve Burak Yılmaz çözüm bulmakta zorlanıyor

07.11.2023 - 12:01 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe ile zirveden erken kopan Beşiktaş'ta yaşanan olumsuzluklar, teknik heyetleri kara kara düşündürüyor.

Fenerbahçe ve Beşiktaşın ortak kaderi İsmail Kartal ve Burak Yılmaz çözüm bulmakta zorlanıyor

Trendyol Süper Lig'de 11. hafta geride kaldı. Fenerbahçe Kadıköy'de konuk ettiği Trabzonspor'u 3-2 mağlup oldu. 19 maçlık müthiş serisi sona eren sarı-lacivertli ekip, liderlik koltuğunu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırdı. Bu sezon sergilediği futbol ve aldığı sonuçlarla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Beşiktaş ise Antalyaspor'a deplasmanda 3-2 kaybederek zirve yarışından iyice koptu.

Haberin Devamı

SAVUNMA ÇÖKTÜ

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın bu sezon özellikle savunma bölgesinde yaşadıkları talihsizlikler benzerlik gösteriyor. Sarı-lacivertli takımda defansın göbeği kelimenin tam anlamıyla çöktü. Tendon kopması saptanan yeni transfer Becao'nun yaklaşık 3 ay sahalardan uzak kalması bekleniyor. Konferans Ligi'nde Ludogorets maçında sakatlanan Djiku'nun yanı sıra ameliyat olan Serdar Aziz'in 1 ay sonra ancak çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

Fenerbahçe ve Beşiktaşın ortak kaderi İsmail Kartal ve Burak Yılmaz çözüm bulmakta zorlanıyor

SAMET AKAYDIN'DAN HATALAR ZİNCİRİ

Teknik direktör İsmail Kartal'ın dizinden ameliyat olan Luan Peres'le birlikte tam 4 savunmacıdan faydalanamaması büyük bir şanssızlık olarak değerlendiriliyor. Otoritelere göre; Samet Akaydın'ın yaptığı kademe ve pas hataları, Trabzonspor karşısında alınan 3-2'lik yenilgide en önemli faktör. Hırvatistan ve Letonya maçlarındaki başarılı futbolu ile dikkat çeken milli savunmacı maç sonrası büyük üzüntü yaşamıştı. 

Haberin Devamı

Fenerbahçe ve Beşiktaşın ortak kaderi İsmail Kartal ve Burak Yılmaz çözüm bulmakta zorlanıyor

BEŞİKTAŞ'TA DA BENZER TABLO

Beşiktaş'ta da tablo farklı değil. Geçen sezon ağır sakatlık geçiren Tayyip Talha Sanuç, rehabilitasyon sürecini yeni atlattı. Amartey ve Colley'in de sakatlıkları savunmanın göbeğinde krize neden oldu. Burak Yılmaz, Necip'i mecburen savunmanın göbeğine çekti. Maç eksiği olan Bailly'nin de sıklıkla sakatlığının nüksetmesi dikkat çekiyor. Fenerbahçe'de 4, Beşiktaş'ta ise 3 stoperin sakat olması, İsmail Kartal ve Burak Yılmaz'ı kara kara düşündürüyor. 

Yazarlar