Fenerbahçe Fenerbahçe ve Dinamo Zagreb, Livakovic transferinde anlaşma sağladı! İstanbul'a geleceği günü duyurdular

Fenerbahçe ve Dinamo Zagreb, Livakovic transferinde anlaşma sağladı! İstanbul'a geleceği günü duyurdular

21.08.2023 - 08:47 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin aylardır gündeminde bulunan Dominik Livakovic artık Fenerbahçe'ye çok yakın. Hırvat basını, başarılı kalecinin İstanbul'a geleceği günü duyurdu.

Fenerbahçe ve Dinamo Zagreb, Livakovic transferinde anlaşma sağladı İstanbula geleceği günü duyurdular

Fenerbahçe'de Dominik Livakovic bilmecesi sona eriyor. Sarı-lacivertlilerin aylardır gündeminde bulunan başarılı kaleci, Dinamo Zagreb'in Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesinin ardından takımdan ayrılma kararı aldı. Hırvat basını Fenerbahçe ve Dinamo Zagreb arasında kesin anlaşmanın sağlandığını ve Livakovic'in İstanbul'a hangi gün gideceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

ALTAY'IN PERFORMANSI ELEŞTİRİLDİ

Fenerbahçe'de kaleci Altay Bayındır'ın performansı büyük eleştiri topladı. Milli kalecinin Gaziantep FK maçında yaptığı hata bardağı taşıran son damla oldu. Kadıköy'de oynanan maçta taraftarların maçın son dakikasında Altay Bayındır'e yabancı madde fırlatması da ipleri iyice koparttı.

Altay Bayındır'ın Fenerbahçe'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Maribor ile oynanan UEFA Konferans Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında kaleyi İrfan Can Eğribayat'a teslim etmişti.

Fenerbahçe ve Dinamo Zagreb, Livakovic transferinde anlaşma sağladı İstanbula geleceği günü duyurdular

İSMAİL KARTAL'DAN YABANCI KALECİ VURGUSU

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, kaleci transferine ilişkin önemli ifadeler kullanmıştı. İsmail Kartal, Zimbru maçı öncesinde "Yıldız oyuncudan ziyade ihtiyacımız olan yerlere oyuncular alacağız. Tabii ki içinde yıldızlar olabilecek. Olmasın biz de istiyoruz. Kaleci konusunda başkanımızla konuştuk. Başından beri başkanımız bu konuyu yürütüyor. Transfer edilebilmesi için her türlü çabayı gösteriyor. Biz de başkanımızla bu transferin gerçekleştirilmesi için konuştuk. Dediğim gibi birkaç oyuncu daha gelecek. Ben açık konuşan bir insanım. Rusya'da da transferi ben size açıkladım. Net ve şeffaf şekilde olacak dedik ve oldu. Şu anda da birkaç tane oyuncu bitebilir. Bitmeden bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü, hayatımda sevmediğim şey yalancı duruma düşmek. Bittikten sonra sizlerde bunu zaten göreceksiniz. Dediğim gibi önemli oyuncularla görüşmelerimiz devam ediyor. Bunların başında da kaleci var" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ve Dinamo Zagreb, Livakovic transferinde anlaşma sağladı İstanbula geleceği günü duyurdular

LIVAKOVIC GÜNDEMDEN DÜŞMEDİ

Fenerbahçe'de Dominik Livakovic ismi gündemden düşmedi. Sarı-lacivertliler Dinamo Zagreb ile yaptığı görüşmelerde ilerleme kaydetse de Hırvat kulübünün istekleri transferi durma noktasına getirdi. Dinamo Zagreb, Fenerbahçe ile yaptığı görüşmeler sonucunda AEK ile oynanacak Şampiyonlar Ligi'nden elenilmesi durumunda transfere izin vereceğini bildirdi.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda AEK ilk maçta 2-1 mağlup ettiği Dinamo Zagreb ile rövanşta 2-2 berabere kalarak play-off turuna yükseldi. Dinamo Zagreb ise Devler Ligi'ne veda ederek yoluna UEFA Avrupa Ligi play-off turunda devam etti. Bu gelişmenin ardından Dinamo Zagreb, Livakovic'in Fenerbahçe'ye transferine onay verdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ve Dinamo Zagreb, Livakovic transferinde anlaşma sağladı İstanbula geleceği günü duyurdular

DINAMO ZAGREB ELENDİ! MANŞETLER YIKILDI

Dinamo Zagreb’in AEK’ya elenerek Şampiyonlar Ligi’ne veda etmesi transferin önünü açtı. Deneyimli file bekçisinin Atina’daki AEK maçında sergilediği müthiş peformans ise büyük yankı uyandırdı.

Yunan ekibinin teknik direktörü Matias Almeyda Dinamo’nun file bekçisini ‘Livakovic dünyanın en iyi kalecilerinden biri’ sözleriyle övdü. Hırvat basınındaki haberlerde ise Dinamo’nun elenmesini sadece Yunan taraftarların değil, sarı-lacivertlilerin kalecinin durumunu takip etmesinden dolayı Türkler’in de kutladığı belirtildi.

HIRVATLAR DUYURDU! ÇARŞAMBA GÜNÜ İSTANBUL'DA

Hırvat basını Fenerbahçe ve Dinamo Zagreb arasında anlaşmanın tamamlandığını iddia etti. Hırvatistan'da yayın yapan Germanijak'ta yer alan habere göre Livakovic'in Fenerbahçe'ye transferinde hiçbir engel kalmadı.

Haberin Devamı

Haberde "Livakovic, Dinamo'ya şık bir şekilde veda ediyor. AEK ile her iki maçta da Zagreb'in en iyi oyuncusuydu. İstanbul'da onu bekliyorlar." ifadeleri kullanıldı.

Dominik Livakovic'in Çarşamba günü İstanbul'a gideceği belirtilen haberde Fenerbahçe ve Dinamo Zagreb arasındaki anlaşmanın tamamlandığı vurgulandı.

Germenijak'ta yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:

Dominik Livakovic kesinlikle Dinamo'dan ayrılıp Fenerbahçe'ye transfer oluyor. Hırvat milli takımının kalecisi ve Dinamo'nun kaptanı Çarşamba günü İstanbul'a uçarak sağlık kontrolünden geçecek ve Fenerbahçe'yle sözleşme imzalayacak. 

Fenerbahçe ve Dinamo Zagreb, Livakovic transferinde anlaşma sağladı İstanbula geleceği günü duyurdular

İŞTE BONSERVİS BEDELİ

Germenijak'ın öğrendiği gibi Livakovic şartlar üzerinde anlaştı, çözülmesi gereken birkaç küçük şey var, ancak onu İstanbul'da ne kadar istedikleri düşünüldüğünde, bu konuda takılıp kalması büyük bir sansasyon olur. Kulüpler arasında anlaşma tamamlandı. Fenerbahçe Dinamo'ya 9 milyon euro bonservis bedeli ve 1 milyon euro bonus ödeyecek. Fenerbahçe, Livakovic'in sözleşmesinde yer alan çıkış maddesini yerine getirecek.

Haberin Devamı

Ve böylece Livi, yedi yıl sonra Dinamo'dan ayrılacak. Kendisi kariyerinde bir adım daha ileri gitme zamanının geldiğinin farkında. Dinamo ve Hırvat milli takımında kazandığı statü ve itibarı geri almak için Türkiye yeni bir meydan okuma. 

"DINAMO ŞIK BİR ŞEKİLDE VEDA ETTİ"

Fenerbahçe transfer dönemi boyunca Livakovic konusunda sabit kaldı. Başından beri Livakovic'in ilk seçenekleri olduğunu ve ne kadar sürerse sürsün beklemeye hazır olduklarını Dinamo Zagreb'e bildirdiler. Başka seçenekler de vardı. Livakovic, İspanya'dan bir teklif aldı ve İngiltere ve Fransa'daki bazı kulüplerden yoğun ilgi gördü. Birkaç gün önce Sevilla girişimlerde bulundu. Belli temaslar oldu ama sonunda Livakovic'in fesih bedelini ödememeye karar verdiler ve Orjan Nyland'ı bedelsiz şekilde transfer ettiler.

Sonunda Livakovic'in de yeşil ışık yakmasıyla birlikte Fenerbahçe transferi bitirdi. Livakovic iki AEK maçında da sahanın en iyisiydi ve en sevdiği formasına şık bir şekilde veda etti.

Fenerbahçe ve Dinamo Zagreb, Livakovic transferinde anlaşma sağladı İstanbula geleceği günü duyurdular