Fenerbahçe Fenerbahçe'de 3 süper solak birden! Seç, beğen, oynat

Fenerbahçe'de 3 süper solak birden! Seç, beğen, oynat

24.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Transfer döneminin hızlı takımı Fenerbahçe’de oluşan kadroda güçlü sol ayaklar dikkat çekti. İrfan Can Kahveci’nin yanına Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski gibi iki önemli yıldız daha eklendi, teknik heyeti sevindirdi.

Fenerbahçede 3 süper solak birden Seç, beğen, oynat

Sarı-lacivertli takım transfer döneminde kadroya kattığı yıldızlarla öne çıkarken ilginç bir detay gözlerden kaçmadı. Fenerbahçe’de özellikle hücuma ciddi etki etmesi beklenen sol ayaklı yıldızlar dikkat çekti. Teknik direktör İsmail Kartal’ın hücumda opsiyon olarak kullanabileceği güçlü sol ayaklar hemen göze çarpıyor.

İrfan Can Kahveci’nin yanına Sebastian Szymanski ve Dusan Tadic gibi iki usta sol ayağın katılması teknik heyetin elini güçlendirdi. Her ne kadar Arda Güler gibi önemli bir sol ayak takımdan ayrılsa da genç yıldızın yeri hemen dolduruldu.

Zaten mevcut kadroda İsmail Kartal’ın beğendiği isim olan İrfan Can Kahveci’ye Tadic ve Szymanski gibi Avrupa çapında iki sol ayak daha eklendi. Bu üç oyuncunun ortak noktaları da dikkatlerden kaçmıyor. Bu 3 solak yıldız duran topları kullanabiliyor, çalım atabiliyor, asist ve gol katkılarıyla skor üretebiliyor. Her şeyden önce bu 3 isim de frikiklerdeki ustalığıyla sivriliyor. UEFA Konferans Ligi’nde 26 Temmuz Çarşamba günü Moldova’nın Zimbru takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal’ın bu 3 önemli solak yıldıza forma şansı vermesi bekleniyor. Bu sezon içerisinde de kadroda bu isimlerin büyük önem taşıyacağı vurgulanıyor.

Haberin Devamı

SZYMANSKİ’YE TAM NOT

Sezonun flaş transferlerinden Sebastian Szymanski kısa sürede teknik heyetten tam not aldı. Teknik direktör İsmail Kartal, Samandıra’da Gençlerbirliği ile oynanan ve 5-0 kazanılan hazırlık maçında şans verdiği Polonyalı yıldızı çok beğendi. Skor katkısı da yapan Szymanski’nin fizik olarak hazır gelmesi de dikkatlerden kaçmadı. Geçen sezon Feyenoord’la Hollanda’da lig şampiyonluğu yaşayan 24 yaşındaki yıldızın çok yönlülüğü de öne çıkıyor. Orta sahada 8 ve 10 numara olarak oynayan genç futbolcu, sağ açık ve sol açık olarak da görev yapabiliyor.

Fenerbahçede 3 süper solak birden Seç, beğen, oynat

9 İSİM YOK

Fenerbahçe’de UEFA Konferans Ligi’nde 2. ön eleme turunda Zimbru ile yapılacak maçlar için belirlenen kadroya 9 isim dahil edilmedi. Sakatlıkları olan, hazır olmayan, kadroda düşünülmeyen ve kamp dönemini kaçıran isimler yer almadı. Sakatlıkları nedeniyle kampa gelmeyen Samet Akaydın ile Lincoln’ün yanısıra henüz hazır olmayan Umut Nayir ve Becao da yazılmadı. Kadroda düşünülmeyen Pedro, King, Arao ve kiralık verilmesi planlanan Emir Ortakaya, Zimbru maçlarında oynamayacak.

Haberin Devamı

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında 26 Temmuz Çarşamba günü Moldova’nın Zimbru takımını konuk edecek Fenerbahçe’de çalışmalar sürüyor. Teknik direktör İsmail Kartal yönetimindeki antrenman ısınma ve koşu çalışmalarıyla başladı. Daha sonra pas ve şut çalışmasına geçen sarı-lacivertliler son bölümde taktik ağırlıklı idman yaptı. İdmanın ardından bireysel çalışmaları gerçekleştirildi.

Fenerbahçede 3 süper solak birden Seç, beğen, oynat

TARAFTAR SABIRSIZ

Kadroda yer alan yeni yıldızlar taraftarları da sabırsızlandırdı. Edin Dzeko, Dusan Tadic, Szymanski, Djiku gibi önemli transferler yapan sarı-lacivertlilerde ilk maçta tribünlerin tamamen dolu olması bekleniyor. Özellikle Tadic, Dzeko ve Szymanski’nin forma giymesi isteniyor. 26 Temmuz Çarşamba günü saat 21.00’da Kadıköy’de oynanacak Zimbru maçı kapalı gişe olacak.