Fenerbahçe Fenerbahçe'de Cengiz Ünder ve Fred transferi tamam! İşte sıradaki isimler...

Fenerbahçe'de Cengiz Ünder ve Fred transferi tamam! İşte sıradaki isimler...

12.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Manchester United'dan Fred ile Marsilya'dan Cengiz Ünder'i renklerine bağlamaya hazırlanan Fenerbahçe'de kurmaylar, 2 transferde daha gaza bastı. Sarı-lacivertlilerin bu transferleri de kısa süre içerisinde bitirmeyi planladığı öğrenildi.

Fenerbahçede Cengiz Ünder ve Fred transferi tamam İşte sıradaki isimler...

Fred transferini KAP'a bildiren, Cengiz Ünder konusunda da geri sayıma geçen Fenerbahçe'de kurmaylar transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı-lacivertli idareciler, Cengiz Ünder ile Fred'in ardından iki yıldızı daha kadrosuna dahil etmek için harekete geçti.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli kurmayların kadrosuna dahil etmek istediği iki oyuncunun transferinde de aşama kaydettiği aktarıldı. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

KRUNIC OLMADI FRED GELDİ

Ön tarafı Szymanski, Tadic, Kent, Dzeko gibi isimlerle güçlendiren Fenerbahçe, savunmaya da Mert, Becao, Djiku ile güçlendirdi. Bu iki bölgenin bağlantısını sağlayacak olan 6 numara için yoğun bir çaba vardı. Milan forması giyen Krunic için girişimler olsa da, İtalyan kulübü ikna edilemedi.

Ardından Fred için çalışmalar başladı. Oyuncu ile yapılan anlaşmanın ardından, kulübü Manchester United ile masaya oturan sarı-lacivertliler bu transferi de tamamladı. KAP’a yapılan açıklamada oyuncunun bugün İstanbul’da olacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Cengiz Ünder ve Fred transferi tamam İşte sıradaki isimler...

Sarı-lacivertlilerden Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcu Frederico Rodrigues de Paula Santos'un transferi konusunda futbolcu ve kulübü Manchester United FC ile prensip anlaşmasına varılmıştır. Futbolcu, sağlık kontrollerinden geçmek ve ileri transfer görüşmeleri için yarın (12 Ağustos 2023) İstanbul'a gelecektir."

Internacional altyapısında futbola başlayan Fred, 2013-2014 sezonu başında 15 milyon euro bedelle Shakhtar Donetsk'e imza attı. Brezilyalı oyuncu, Ukrayna ekibinde 155 maça çıktı. Fred bu müsabakalarda 15 gol ile 15 asist üretti. Shakhtar Donetsk'te gösterdiği performansla dikkat çeken Fred, 2018-2019 sezonunda 59 milyon euro karşılığında Manchester United'ın yolunu tuttu. Premier Lig devinde 213 müsabakada şans bulan Fred; 14 gol ile 19 asist üretti. Sambacı orta saha, Manchester United'da 1 Lig Kupası şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Fred'in güncel piyasa değeri 20 milyon euro. 30 yaşındaki orta saha, Brezilya Milli Takımı'nda 32 maçta şans buldu.

CENGİZ'DE DE ANLAŞMA SAĞLANDI

Cengiz Ünder konusunda daha önce uzlaşma sağlayamayan Fenerbahçe, Marsilya ile dün yeniden masaya oturdu. Bu konuda önemli bir mesafe kat eden sarı-lacivertliler, Fransız ekibiyle prensip anlaşmasına vardı. İstanbul’da bugün olması beklenen Cengiz’in, sağlık kontrollerinin ardından imzayı atacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Bucaspor altyapısında yetişen Cengiz Ünder daha sonra Altınordu, Başakşehir, Leicester City ve Roma'da forma giydi. Marsilya, 8 milyon 400 bin euro bedelle 26 yaşındaki oyuncunun bonservisini aldı. Milli futbolcunun güncel piyasa değeri 20 milyon euro.

Fenerbahçede Cengiz Ünder ve Fred transferi tamam İşte sıradaki isimler...

LIVAKOVIC'TE RESMİYET BEKLENİYOR

Bu iki transferin yanı sıra, kaleci ve orta saha için de çalışmalar sürüyor. Livakovic’in Dinamo Zagreb’in Avrupa kupası maçı sonrası Fenerbahçe’ye transferinin resmileşmesi bekleniyor.

NK Zadar altyapısında yetişen Dominik Livakovic daha sonra NK Zagreb'in yolunu tuttu. Dinamo Zagreb, Hırvat kaleci için 2015-2016 sezonunda 625 bin euro bonservis bedeli ödedi. 28 yaşındaki file bekçisinin güncel piyasa değeri 12 milyon euro.

NDOMBELE TRANSFERİNDE AŞAMA KAYDEDİLDİ

Orta saha için de Tottenham forması giyen Ndombele transferinde aşama kaydedildi.

EA Guingamp altyapısında yetişen Tanguy Ndombele daha sonra Amiens'e bedelsiz transfer oldu. Lyon, 2 milyon euro bedelle kiraladığı Fransız orta sahanın bonservisini 2018-2019 sezonu başında 8 milyon euro karşılığında aldı. Tottenham, 62 milyon euroluk çılgın bedelle tecrübeli orta sahayı kadrosuna dahil etti. Tottenham'da bir türlü beklenen çıkışı gösteremeyen tecrübeli futbolcu ardından Olimpik Lyon ve Napoli'ye kiralandı.

Haberin Devamı

Tanguy Ndombele geride kalan sezonda Napoli formasını 40 müsabakada giydi. Serie A şampiyonluğunda başrol oynayan 26 yaşındaki orta saha; 2 gol ve 1 asist üretti. Güncel piyasa değeri 22 milyon euro olan tecrübeli oyuncu, Fransa Milli Takımı'nda 7 maçta şans buldu.

Fenerbahçede Cengiz Ünder ve Fred transferi tamam İşte sıradaki isimler...