Fenerbahçe Fenerbahçe'de derbi öncesi son çıkış! Jorge Jesus kayıp istemiyor

Fenerbahçe'de derbi öncesi son çıkış! Jorge Jesus kayıp istemiyor

03.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de Galatasaray maçı öncesi Antalyaspor deplasmanına büyük önem veriliyor. Hafta sonu Kadıköy’deki dev derbide liderlik maçına çıkmayı amaçlayan sarı-lacivertliler, Akdeniz’de en ufak bir kayıp yaşamayı istemiyor.

Fenerbahçede derbi öncesi son çıkış Jorge Jesus kayıp istemiyor

Fenerbahçe’de bugün oynanacak Antalyaspor maçında 3 puandan başkası düşünülmüyor. Teknik direktör Jorge Jesus’un tüm planlamalarını 3 puan üzerine yaptığı, 8 Ocak Pazar akşamı Kadıköy’de yapılacak Galatasaray derbisine kayıpsız gitmenin çok kritik olduğunu savunduğu belirtildi. Jesus’un Hatayspor maçıyla beraber yeni bir seriyi başlatmaları gerektiğini vurguladığı, zirve yarışının kaderinin bu süreçte netleşeceğini savunduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

Galatasaray derbisinde taraftarlarının önüne güçlü ve moralli çıkmak isteyen sarı-lacivertlilerin hem liderliği kalıcı olarak geri almayı amaçladığı hem de lig yarışındaki psikolojik üstünlüğü ele geçirmeyi planladığı bildirildi. Takımın Antalyaspor deplasmanına en az Galatasaray derbisi kadar motive olduğu, Jorge Jesus’un futbolcularına bu akşamki 90 dakikanın öneminden özellikle bahsettiği kaydedildi. Bugünkü Antalyaspor ve pazar akşamki Galatasaray maçları için 6 puan hedefi kondu.

Takımın morali yerinde

Sarı-lacivertli takımda futbolcuların moralli olması da gözlerden kaçmıyor. Hatayspor maçındaki 4-0’lık galibiyet sonrası derin bir nefes alan Fenerbahçe’de yılbaşı nedeniyle hafta sonu maç oynanmaması da bir nebze olsun takımın dinlenmesini sağladı. Yakın bir zaman önce Antalya’da kamp yapan ve kış aylarında Antalya gibi iklim şartlarının daha olumlu olduğu bir şehirde maça çıkacak olan sarı-lacivertliler bu avantajları da kullanmak istiyor.

Haberin Devamı

Taraftarlar karşıladı

Antrenman sonrası özel uçakla Antalya’ya giden F.Bahçe kafilesini taraftarlar karşıladı. Sarı-lacivertli taraftarlar havalimanı çıkışında futbolcular ve teknik direktör Jorge Jesus’a sevgi gösterilerinde bulundu. Jesus’a taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Tecrübe ve gençlik

Süper Lig’in 17. haftasında bu akşam oynanacak Antalyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında yedek kulübeleri de dikkat çekiyor. Sarı-lacivertlilerin 69. yaşındaki teknik direktörü Jorge Jesus ile Antalyaspor’un 34 yaşındaki teknik patronu Nuri Şahin ilk kez karşı karşıya gelecek. Bir yanda ligin en tecrübeli antrenörlerinden biri olan Jesus, diğer tarafta da antrenörlük kariyerinde henüz 3. yılını geçiren Nuri Şahin olacak.

Sezon başında yayıncı kuruluşa verdiği röportajda Jorge Jesus’tan övgü dolu sözlerle bahseden Nuri Şahin, “Jorge Jesus yıllardır inanılmaz şeyler başaran bir insan. Geçen bir maçta atılan bir gol sonrası insan ürküyor. Saygı duyuyor” ifadelerini kullanmıştı. Ligde son 2 maçını kazanamayan Antalyaspor’da Nuri Şahin, 3 puandan başka bir sonuç düşünmüyor. Jorge Jesus’lu Fenerbahçe ise İstanbul dışında en son Ankaragücü’nü yenmişti.

Haberin Devamı

2022’nin en iyisi

Fenerbahçe, 2022 yılında Süper Lig’in en iyi takımı unvanını elde etti. Sarı-lacivertliler, bu süreçte çıktığı 34 lig maçında 73 puan toplayarak, en yakın rakibi Başakşehir’e 11 puan fark attı. Fenerbahçe, 2022 yılında Süper Lig, Türkiye Kupası, Şampiyonlar Ligi Eleme, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi olmak üzere toplamda 50 karşılaşma yaptı. 30 galibiyet elde eden sarı-lacivertliler 9 yenilgi, 11 de beraberlik yaşadı. Fenerbahçe bu maçlarda 113 kez fileleri havalandırırken, 49 kez kalesinde gol gördü. Bu süreçte takımın başında Zeki Murat Göle, İsmail Kartal ve Jorge Jesus yer aldı.

Ömer Faruk’a veda

2020-21 sezonunda Fenerbahçe ile sözleşmesini uzatmayarak ayrılan Ömer Faruk Beyaz, Almanya’da istediği başarıyı bulamadı. Genç futbolcu son olarak Almanya 2. Bundesliga kulübü Magdeburg’la da yollarını ayırdı. Magdeburg, Ömer Faruk Beyaz’ın kiralık sözleşmesini fesh ettiğini duyurdu. 19 yaşındaki futbolcu, Alman kulübünde 4 maçta oynamış, hiç skor katkısı verememişti. Ömer Faruk, Stuttgart’a geri döndü.

Haberin Devamı